Od profesionalaca


Upoznajte jednog od najmlađih šampiona Antona Peterssona. 19 godina

Anton je član tima takmičara koji su imaju ispod 24 godine. Pogledajte šta on ima da kaže o svojim prilikama na ovogodišnjem Svjetskom takmičenju u sječi (WLC).


1. Koje su vaše šanse da osvojite zlatnu medalju na WLC?

Ja ću osvojiti WLC, ako ne ove, onda sigurno sledeće godine. Ali ove godine, ja očekujem da se vratim kući sa najmanje nekoliko medalja. 

2. Kako se pripremate?

Vježbam 5 disciplina na isti način na koji su postavljene u takmičenju. kako bi dobio ''vjerodostajan'' trening. To je sve ili ništa. Takođe dobijam i mnogo savjeta i podrške od našeg trenera Larsa Strandella i šampiona iz Finske, Jukka Perämäkia.

3. Koliko dugo vježbate?

Od februara, vježbao sam skoro svaki dan. Odmah nakon posla i večere idem da vježbam, otprilike 3 sata svaki dan. Posljednje četiri sedmice prije takmičenja idem na viši nivo. 


Training Camp 2016 62

Povezani artikli

 • WLC 2016 EN
  Od profesionalaca

  Upoznajte šampiona koji koristi motornu pilu prvakinju u takmičenju

  WLC, Svjetsko takmičenje u sječi, se organizuje svake dvije godine, kada se proesionalna elita u sječi iz cijelog svijeta takmiči u pet različitih disiplina: Precizno obaranje, mijenjanje lanca na pili, precizno piljenje sa dva različita metoda i penjenje. 


 • Training Camp 2016 73
  Od profesionalaca

  3 pitanja sa Lasse Strandell

  Lasse je višestruki dobitnik medalja na WLC, specijalzovnim u područjima XX i XX, i ima više od XX godina iskustva. Sa ovom stručnošću. nema sumnje da je on trener Husqvarna tima na takmičenju WLC 2016. godine. Mi  vam dajemo pregled ovog ekskluzivnog intervjua: [Interview with Lasse Strandell]

 • Training Camp 2016 63
  Od profesionalaca

  Ekskluzivno zavirite u naše prvenstvo sa pilama

  Sutra je dan D. Ali, prije nego što smo pokrenuli naše dnevno praćenje takmićenja, željeli smo da svim našim entuzijastima damo ekskluzivan, nikada prije objavljen uvid u naše dvije takmičarske motorne pile: 576 XP i 372XP! [Interview about chainsaws with Christian Johnsson] Opšte činjenice: Husqvarna 576 XP™ je najunapređenija motorna pila i omiljena među profesionalcima. X-Torq® motor nudi visok okretni moment u vrlo širokom rasponu broja okretaja, pokazuje nizak nivo emisije ispušnih gasova, te nisku potrošnju goriva. 576 XP ima Smart Start® za lak početak i Air Injection za jače i duže trajanje (da ne spominjemo poboljšane ergonomične ručke). Husqvarna 372 XP™ koriste profesionalci za veoma zahtjevne zadatke, idealna za obaranje stabala, ali i uopšteno sječom. Uz dodatni teški karter i radilicom, kao i karburatorom sa prigušivanja vibracija, 372 XP može podnjeti veliku brzinu i velika opterećenja. Motorna pila odgovora svim kutijama zbog male težine, visoke snage i velikim ubrzanjem sa fleksibilnim radom.