PW 360 Cleaning stones, driveway

Predstavljamo Husqvarna uređaje za pranje pod visokim pritiskom

Naši uređaji za pranje pod visokim pritiskom nude kvalitetan i intuitivan rad koji očekujete od kompanije Husqvarna. Svaki model je optimiziran za maksimalan učinak čišćenja i dizajniran za sjajno korisničko iskustvo. Pametne funkcije zakretanja, brzi priključci, izdržljive metalne pumpe, točkovi velike vuče i dugo crijevo su samo neke od mnogih funkcije koje vam pomažu da postignete savršen rezultat.

Snaga vode s preciznošću i efikasnošću

Osvježite izgled svog automobila, namještaja za baštu, zidova, kamena ili terase - vaš Husqvarna uređaj za pranje pod visokim pritiskom je spreman za svaki zadatak napolju gdje se skuplja prljavština i prašina.

Dodajte kompletni asortiman dodatne opreme i uvijek ćete imati potpunu kontrolu nad svojim radom. Ako nas poznajete, znate da nikada ne bismo voljeli da situacija bude drugačija - a prilično smo sigurni da to važi i za vas.

Pressure Washer PW 360 Product hero

Kompletni asortiman

Svi Husqvarna uređaji za pranje pod visokim pritiskom su izrađeni za maksimalan učinak čišćenja i visoku izdržljivost. Korisničko iskustvo je pažljivo i namjenski dizajnirano s dugim crijevima, brzim priključcima i funkcijama zakertanja koje sprečava petljanje crijeva.

PW 360 Cleaning patio SC 400

Iskoristite sve prednosti snage vode

Dodajte svestranost i veću snagu čišćenja tako što ćete odabrati neke od mnogih odličnih dodataka dostupnih za Husqvarna uređaj za pranje pod visokim pritiskom.

PW 360 Cleaning MTB

Neka sve bude čisto - uključujući vašu savjest

Prirodna tečnost za čišćenje ima neočekivanu snagu - nešto što ćete vi otkriti s novim Husqvarna uređajima za pranje pod visokim pritiskom. Učinak pranja vodom je neprikosnoven kada se kombinira s prvoklasnom tehnologijom i inžinjeringom. S obzirom da je pristup vodi ograničen u nekim područjima, ne želite prosuti niti jednu kap. Husqvarna uređaj za pranje pod visokim pritiskom zapravo koristi oko 80% manje vode da obavi posao u poređenju s običnim crijevom.

ČESTA PITANJA

Koji model uređaja za pranje pod visokim pritiskom je pravi za mene?

Učinak čišćenja se određuje prema tome kako se zajedno koriste pritisak vode i protok vode. Što je veća površina za čišćenje ili veća količina posla, to je veći preporučeni učinak čišćenja za efikasno obavljen posao.

 • Serija 100: Namijenjena je osnovnim zadacima čišćenja kao što su dvorišta ili oprema za baštu.
 • Serija 200: Svestrani uređaji za pranje pod visokim pritiskom snažnog i namjenskog dizajna su savršeni za većinu zadataka čišćenja oko kuće i u bašti.
 • Serija 300: Čvrsti, dugovječni uređaji za pranje pod visokim pritiskom visokih performansi namjenskog dizajna za izvrsne rezultate kod zahtjevnih poslova čišćenja vozila i kamenih zidova.
 • 400: Asortiman veoma velikih uređaja za pranje pod visokim pritiskom sa svim funkcijama nudi najviši učinak i životni vijek. Napravljen da izdrži najzahtjevnije zadatke čišćenja uključujući domove na točkovima i druga velika vozila, fasade i imanja.

Posjetite svog lokalnog trgovca kako biste odredili model koji odgovara vašim potrebama. Upamtite provjeriti električnu instalaciju kako biste sigurni da je napon dovoljan.

Koju mlaznicu trebam koristiti?

Svi Husqvarna uređaji za pranje pod visokim pritiskom imaju dvije vrste mlaznice. Jedna ravna mlaznica s varijabilnim podešavanjem pritiska i jedna rotirajuća mlaznica. Ravna mlaznica ima raznoliku upotrebu i koristi se za zadatke poput čišćenja vozila, opreme za vrt i popločanog puta. Rotirajuća mlaznica je mlaznica visokog intenziteta koja se može koristiti za uklanjanje zakorjele prljavštine i gareži. Uvijek prvo probajte na malom skrivenom dijelu jer je učinak čišćenja rotirajuće mlaznice veoma visok i može oštetiti neke površine.

Mogu li dovoditi vodu s prenosivog vodovoda u svoj uređaj za pranje pod visokim pritiskom?

Svi Husqvarna uređaji za pranje pod visokim pritiskom imaju funkciju samostalnog punjenja koja vam omogućava da dovodite vodu u svoj uređaj za pranje pod visokim pritiskom iz alternativnih izvora kao što su spremnici s kišnicom ili bačve. Potrebno je usisno crijevo (opcionalna dodatna oprema, broj artikla 590 65 97-01).

Koliko vode je potrebno uređaju za pranje pod visokim pritiskom?

U zavisnosti od modela, uređaj za pranje pod visokim pritiskom ima brzinu protoka između 320 l/h i 650 l/h. Husqvarna uređaji za pranje pod visokim pritiskom troše do 80% manje vode kako bi postigli isti rezultat čišćenja kao normalno crijevo za baštu. Sistem automatskog pokretanja i zaustavljanja zaustavlja uređaj kada se prekidač deaktivira tako da štedi energiju.

Šta trebam uraditi ako se motor ne pokrene?

 • Provjerite napajanje i mrežni osigurač.
 • Provjerite napojni prekidač na uređaju.
 • Ako koristite produžni kabal, provjerite da li specifikacije ispunjavaju uslove za napajanje uređaja i je li potpuno ispružen.
 • Ako osigurači pregore prilikom pokretanja i rada, provjerite da li osigurač ispunjava nazivnu struju kao što je opisano u priručniku i da li je osigurač tipa „tromi“ / klasa „C“ ili „K“. 

Šta trebam uraditi ako nema pritiska u uređaju?

 • Provjerite je li dovod vode pravilno povezan i je li protok vode dovoljan.
 • Uklonite filter s ulaza vode i očistite ga.
 • Aktivirajte okidač bez povezane mlaznice i dok je napojni prekidač u položaju „isključeno“. To će isprazniti eventualni zrak iz sistema.
 • Provjerite koristite li pravu dodatnu opremu.”