Kolačići

Stranica se može koristiti tehnologijom koja se zove „kolačići”. Kolačići su malene tekstualne datoteke koje sadržavaju informacije koje web-mjesto koje posjećujete i čuva se na vašem računaru. Koriste se za osiguravanje dodatne funkcionalnosti stranice i za analizu korištenja stranicom. Dvije su vrste kolačića:

Stalni kolačići: Ova vrsta kolačića upotrebljava se za „pamćenje” informacija poput korisničkog imena i lozinke i na računaru se pohranjuje određeno vremensko razdoblje ili dok se ne odlučite „odjaviti” sa ovog pretplatničkog servisa. Ako se ne koristite funkcijom „U budućnosti me ne pitaj za moje korisničko ime i lozinku”, takvi se kolačići neće pohranjivati na vašem računaru.

Privremeni kolačići: Ova vrsta kolačića upotrebljava se za praćenje, na primjer, koji ste jezik odabrali na web-mjestu. Za vrijeme posjećivanja stranice takvi se kolačići privremeno pohranjuju u memoriju računara. Privremeni kolačić na računaru se ne pohranjuje dugotrajno i u pravilu nestaje pri zatvaranju web-mjesta. Upotrebom takvih kolačića  HUSQVARNA želi bolje određivati odgovarajuće informacije za svoje korisnike.


Društvo HUSQVARNA upotrebljava i kolačiće Google Analytics kako bi im omogućila prepoznavanje određenih demografskih podataka u marketinške svrhe. Korisnici ostaju anonimni društvu Husqvarna koje od dobavljača dobiva odabrane informacije kako bi se učinkovitije usmjerilo na tržišne aktivnosti. Client ID anonimno prepoznaje korisnike među više sesija, a pohranjuje se na 26 mjeseci prije brisanja. Ako ne želite prihvatiti upotrebu kolačića društva HUSQVARNA, većina preglednika omogućuje vam konfiguriranje preglednika za odbijanje kolačića podešavanjem postavki preglednika. No to može ograničiti funkcionalnost i vaše prednosti od stranice.

Navedeni je tekst posljednji put ažuriran 25. Maj 2018.