Forest
Pravna pitanja

Kolačići

Ova Lokacija može koristiti tehnologiju koja se naziva “kolačići”. Kolačići su male tekstualne datoteke s informacijama koje je na vašem računaru sačuvala web stranica koju posjećujete. Te datoteke se koriste radi lakšeg pružanja dodatnih funkcija na Lokaciji te da bi se pomoglo analiziranje korištenje Lokacije.

Postoje dvije vrste kolačića:

  • Trajni kolačić: Ova vrsta kolačića koristi se za "pamćenje" informacija, postavki, željenih podešavanja ili akreditiva za prijavu između sesija. Ovi kolačići korisniku omogućavaju praktičnije i brže iskustvo pregledavanja web stranice. Ovi kolačići imaju rok trajanja koji im je izdao web server.
  • Kolačić sesije: Ova vrsta kolačića se koristi za vođenje evidencije o, na primjer, tome koji ste jezik odabrali na web stranici. Tokom vaše posjete lokaciji, takvi kolačići se privremeno sačuvaju u memoriji računara. Kolačić sesije obično nestane kada zatvorite web preglednik.

Željene postavke kolačića možete ažurirati klikom na dugme:

Husqvarna također koristi kolačiće Google Analytics kako bi im omogućili da identificiraju određene demografske podatke u marketinške svrhe. Korisnici ostaju anonimni za kompaniju Husqvarnu koja prima odabrane informacije od dobavljača kako bi im pomogli da efikasnije ciljaju tržišne aktivnosti. ID klijenta anonimno identificira posjetioce između više sesija i čuva se 26 mjeseci prije brisanja.


Ako ne želite prihvatiti način na koji kompanija Husqvarna koristi kolačiće, većina pretraživača vam omogućava da izmijenite postavke pretraživača i tako ga konfigurirate da odbacuje kolačiće. Međutim, time se može ograničiti funkcionalnost i vaše korištenje Lokacije.

Ovaj tekst je posljednji put ažuriran 28. maja 2021. godine.