Forest
Pravna pitanja

Politika privatnosti

Društvo Husqvarna cijeni vaše zanimanje koje iskazujete za kompaniju i njene proizvode. Prije upotrebe ove internetske stranice i pripadajućih podmjesta (zajedno „Stranica“) pažljivo pročitajte Pravila za zaštitu privatnosti. Pravila za zaštitu privatnosti opisuju koju vrstu podataka društvo Husqvarna AB (javn.)/GARDENA GmbH ili grupa društava, ispostave ili poslovnice (zajedno „HUSQVARNA“) ili treće strane u ime društva HUSQVARNA prikupljaju na ovoj Stranici i mjere koje se preduzimaju za zaštitu ličnih podataka. Ako se ne slažete sa Pravilima za zaštitu privatnosti, ne možete koristiti Stranicu. Pravila za zaštitu privatnosti mogu se mijenjati s vremena na vrijeme, zato ih povremeno provjeravajte.

Opšte

Molimo vas da imate na umu kako će za učestvovanje u nekim našim funkcijama i aktivnostima te za pristup nekim našim proizvodima i uslugama biti nužno navođenje određenih podataka za identifikaciju, poput adrese e-pošte, imena, poštanske adrese, telefonskog broja i broj osiguranja („Lični podaci“) na određenim dijelovima Stranice. Zato morate u potpunosti razumjeti i jasno pristati na prikupljanje, upotrebu i prijenos takvih ličnih podataka u skladu sa odredbama i uslovima iz navedenih Pravila za zaštitu sigurnosti.

Prikupljanje i upotreba ličnih podataka i ostalih korisničkih informacija

Informacije koje dostavite kompaniji HUSQVARNA zaštićene su zakonima za zaštitu podataka. HUSQVARNA sprema i upravlja Ličnim podacima te ih koristi kao pomoć u upotrebi  proizvoda i/ili internetskih usluga kompanije Husqvarna. Ako nam dostavite dodatne Lične podatke kako biste zauzvrat od nas primali informacije – na primjer brošure ili kataloge – podatke ćemo prikupiti i sačuvati. Ti nam podaci omogućavaju ispunjavanje vašeg zahtjeva za informacijama. Podaci se spremaju u odgovarajuće sigurnom i zaštićenom prostoru dok god HUSQVARNA smatra da može poboljšati komunikaciju sa vama. Ako želite ukloniti određene ili sve podatke iz našeg registra, obratite se društvu Husqvarna Bosna i Hercegovina na office@valhall-group.com ili Thor d.o.o. Velika Bukovica br:57, 74000 Doboj, BiH.

HUSQVARNA od vas može zatražiti dodatne neobavezne podatke kako bi unaprijedila znanje o svojim kupcima, za provođenje direktnog marketinga ili za pozivanje na konkurse. Slobodno odgovorite na bilo koji takav zahtjev za dodatnim podacima.

HUSQVARNA također skuplja ostale podatke o korištenju Stranice. Ti se podaci prikupljaju na osnovu zajedničkih osobina i koriste se samo za potrebe unutar društva radi poboljšavanja vašeg internetskog doživljaja i jednostavnog posjeta Stranici. HUSQVARNA može te podatke povezati sa Ličnim podacima korisnika kako bi ustanovila koji korisnici pristupaju kojim materijalima što omogućava unapređivanje Stranice.

HUSQVARNA svjesno ne skuplja Lične podatke djece mlađe od 18 godina i internetsku stranicu nije namijenila takvim osobama. Roditeljima i starteljima savjetujemo aktivno zanimanje za aktivnosti i interese djece na internetu.

Prijenos ličnih podataka

HUSQVARNA neće prenositi bilo kojoj trećoj strani Lične podatke koje ste naveli na stranici (osim radi usmjeravanja), osim (a) ako ima vaš pristanak; (b) ako je to potrebno u skladu sa zakonom ili sudskim nalogom; (c) radi zaštite i odbrane prava ili vlasništva kompanije HUSQVARNA; (d) radi zaštite lične sigurnosti korisnika Stranice; (e) osobama ili društvima s kojima društvo HUSQVARNA ima sklopljene ugovore za obavljanje unutarnjih radnji Stranice ili poslovanja; (f) ili ako razborito smatra kako je podložna zakonu, obvezujućem programu ili ugovoru koji podržavaju načela poštene obrade i prikladnog nivoa  zaštite Ličnih podataka. HUSQVARNA zadržava pravo obraćanja odgovarajućim nadležnim tijelima po nahođenju društva ako uoči aktivnosti koje mogu biti nezakonite ili u slučaju narušavanja odredbi upotrebe komapnije HUSQVARNA.

Kolačići

Stranica može koristiti tehnologiju koja se zove "kolačići". Kolačići su malene tekstualne datoteke koje sadrže informacije koje web-stranica koju posjećivate sprema na vašem računaru. Koriste se za osiguravanje dodatne funkcionalnosti stranice i za analizu korištenja stranice. 

Dvije su vrste kolačića:

  1.  Jedna vrsta kolačića koristi se za "pamćenje" informacija poput korisničkog imena i lozinke i na računaru se spremaju određeno vremensko razdoblje ili dok se ne odlučite "odjaviti" sa ovog pretplatničkog servisa. Ako ne koristite funkciju "U budućnosti me ne pitaj za moje korisničko ime i lozinku" takvi kolačići neće se spremati na vašem računaru.
  2. Druga vrsta kolačića koristi se za praćenje, na primjer, koji jezik ste odabrali za web-stranicu. Za vrijeme posjećivanja stranice takvi se kolačići privremeno spremaju u memoriju računara. Privremeni kolačić na računaru se ne sprema dugotrajno i u pravilu nestaje prilikom zatvaranja web-preglednika. Korištenjem takvih kolačića kompanija HUSQVARNA želi bolje određivati odgovarajuće informacije za naše posjetioce.

Ako ne želite prihvatiti korištenje kolačića od strane kompanije HUSQVARNA, većina preglednika omogućava vam konfigurisanje za odbijanje kolačića podešavanjem postavki preglednika. Međutim, to može ograničiti funkcionalnost i vaše prednosti na stranici.

Kvalitet

HUSQVARNA poduzima razumne korake kako bi se uvjerila da su Lični podaci koji su prikupljeni od vas tačni, potpuni i ažurirani. Međutim, obavezni ste navoditi samo tačne i potpune Lične podatke ažurirane u trenutku prikupljanja. Ako naknadno ustanovite kako Lični podaci koje posjeduje društvo HUSQVARNA nisu tačni, potpuni ili ažurirani, na vaš pismeni zahtjev poduzimaju se odgovarajući koraci radi ispravka Ličnih podataka. Također imate pravo na informaciju o Ličnim podacima koje je HUSQVARNA prikupila od vas. Za takvu informaciju poštom nam pošaljite potpisani zahtjev.

Bezbijednost

Iako HUSQVARNA ne može garantovati kako nikad neće doći do neovlaštenog pristupa, možete biti sigurni da HUSQVARNA ulaže velik napor u održavanje sigurnosti vaših ličnih podataka i sprečavanje neovlaštenog pristupa njima upotrebom razumno prikladne tehnologije i unutrašnjih postupaka.

Ostale web stranice

Stranica može sadržavati poveznice na internetske stranice treće strane. HUSQVARNA ne kontroliše i nije odgovorna za sadržaje ili praksa u pogledu privatnosti internetskih stranica treće strane koje mogu biti povezane s ovom Stranicom. Takve internetske stranice mogu postaviti vlastite kolačiće na vaš računar i/ili mogu imati različite načine prikupljanja i obrade ličnih podataka. Prije korištenja upoznajte se sa praksama u pogledu privatnosti takvih internetskih stranica treće strane.

Izmjene

HUSQVARNA zadržava pravo da po vlastitom nahođenju u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave u potpunosti ili djelomično mijenja, prilagođava, dodaje ili uklanja bilo koji dio ovih Pravila za zaštitu privatnosti. Promjena Pravila za zaštitu privatnosti stupa na snagu nakon objave na Stranici. Daljnje korištenje Stranice nakon objave izmjena Pravila o zaštita privatnosti smatrat će se pristankom navedenih izmjena.

Pravila o zaštiti privatnosti posljednji su put ažurirana 14. januar 2022.