Rewilding Zone

Ostvarujemo klimatske zahtjeve s inovacijama

Klimatske promjene su hitan izazov za sve nas. Iako nemamo sve odgovore, aktivno radimo na budućnosti s pametnim rješenjima i niskim emisijama ugljika kako bismo smanjili naše oslanjanje na tradicionalna goriva. Naš jasan cilj je smanjiti emisije za 35% u našem lancu vrijednosti od 2015. do 2025. godine što je odobrila inicijativa naučno zasnovanih ciljeva (eng. Science Based Targets initiative, SBTi). Zapravo, mi smo prva kompanija na svijetu koja se bavi šumarstvom i baštovanstvom koja je to uradila.

Ispunjavamo obećanja

Bee on flower

Radimo globalno za lokalnu biološku raznolikost

Bašta puna različitih biljaka i oprašivača poput pčela nije samo lijepa – to je utočište biološke raznolikosti. Ovaj mini ekosistem prirodno odbija štetočine i stvara snažnije, otpornije okruženje. Kako bi se ovi ekosistemi kreirali i održali, sarađujemo sa stručnjacima radi stalnog učenja i inovacija koje koriste nama i našim kupcima. A male promjene mogu biti velike. Naprimjer, koristeći funkcije robotske kosilice možete lako doprinijeti biološkoj raznolikosti svoje bašte.

Ispunjavamo obećanja

Service Automower

Kreiranje cirkularnih rješenja

Resursi naše planete nisu neiscrpni i moramo ih pametnije koristiti. Zato usvajamo cirkularni pristup našim proizvodima i stalno pokušavamo pronaći nove načine da maksimalno iskoristimo materijale. Naš cilj je proizvesti proizvode koji mogu imati drugi, treći pa čak i četvrti život, bilo kroz popravku, ponovnu proizvodnju ili
recikliranje. Jer su najbolji resursi oni koje iznova možemo koristiti.
Husqvarna-ville

Velike promjene zahtijevaju velike inicijative

Ponosni smo što smo dio inicijative Sustainovate Husqvarna grupe. Kroz ovu inicijativu smo postavili jasne ciljeve održivosti:
Ugljik: Smanjiti apsolutne emisije CO₂ za 35% u našem lancu vrijednosti do 2025.
Cirkularne inovacije: Pokrenuti 50 novih cirkularnih inovacija do 2025 koje mijenjaju način na koji koristimo resurse.
Ljudi: Inspirisati 5 miliona kupaca i kolega da donesu održive odluke. Posjetite Sustainovate da saznate više o našim planovima za pozitivnu promjenu u svim našim brendovima. Također možete preuzeti godišnji izvještaj o održivosti koji sadrži detaljnu dokumentaciju o našim ciljevima emisija ugljika i cirkularnih inovacija (pogledajte str. 3–4 i str. 14–15).