Hedge Trimmer 226HD60S
 1. Vodič
 2. Preporučeni proizvodi
Savjeti za kupovinu

Stvari koje trebate uzeti u obzir prilikom kupovine trimera za živicu

Kada birate trimer za živicu, razmislite o vrsti posla za koju će vam trebati. Hoćete li podrezivati visoke, niske ili duge živice? Hoćete li oblikovati živicu?

Postoje tri glavne vrste makaza za živu ogradu: dvostrane, jednostrane i teleskopske makaze za živu ogradu. Odaberite vrstu koja najbolje odgovara vašim vrtlarskim potrebama.

Dvostrane makaze za oblikovanje žive ograde

Dvostrane makaze za živu ogradu najbolji su izbor ako oblikujete živu ogradu, a možete ih upotrebljavati i za šišanje žive ograde do visine prsa. Dvostranim makazama za živu ogradu također se može dodati podesiva stražnja ručka za povećanu fleksibilnost i bolju ergonomiju prilikom bočnog šišanja žive ograde.

Jednostrane makaze za živu ogradu za veće površine

Jednostrane makaze za živu ogradu predviđene su uglavnom za ravne dijelove vaše žive ograde. Zahvaljujući zubima na jednoj strani reznog sječiva oštrica može biti duža, a da se pritom ne poveća težina mašine. Duža oštrica omogućava obrezivanje veće površine u jednom zamahu.

Hedge Trimmer 122HD60

Teleskopske makaze za živu ogradu vam omogućuju doseg

Teleskopske makaze za živu ogradu se koriste za šišanje visokih i niskih živih ograda i pokrivača tla. S teleskopskim makazama za živu ogradu ne trebate ljestve da biste ošišali visoke žive ograde. Obzirom na to da rezno sječivo možete pomjerati pod uglom, možete raditi brže i imati lakši pristup kada šišate niske ili visoke žive ograde. Motor djeluje kao kontrateg reznoj šipki, tako da mašina ostaje dobro izbalansirana dok radite.

Makaze za živu ogradu na baterije

Moderne makaze za živu ogradu na baterije su snažne, iznimno tihe i gotovo bez vibracija. Svi proizvodi kompanije Husqvarna koriste istu vrstu punjača, a punjenje baterije od 4,2 Ah traje oko 30-50 minuta. Dodatne baterije ili nosiva baterija u ruksaku omogućavaju vam da radite cijeli dan. Baterijski proizvodi su savršeni ako radite na javnim površinama gdje ne smije biti puno buke, npr. u blizini bolnica, trgovačkih centara, domova za njegu, gradskih parkova ili škola.

  Trimeri za živicu

  Saznajte više o našim makazama za živu ogradu

  Pročitajte više

  Nekoliko činjenica koje će vam pomoći

  1. Uvjerite se da makaze za živu ogradu imaju efikasan sistem ublažavanja vibracije za bolju i udobniju upotrebu
  2. Makaze za živu ogradu s kontrolom emisije bolje su za vas, ali i za okoliš
  3. Odaberite makaze za živu ogradu s odgovarajućom dužinom rezača za posao koji namjeravate raditi