Hedge Trimmer 226HD60S
 1. Vodič
 2. Preporučeni proizvodi
Savjeti za kupovinu

Četiri stvari koje trebate uzeti u obzir prilikom kupovine trimera za živicu u 2023.

Kada birate trimer za živicu, razmislite o vrsti posla za koju će vam trebati. Npr. hoćete li podrezivati visoke, niske ili duge živice? Je li oblikovanje živice glavna svrha? Pročitajte više u nastavku o tome šta je potrebno uzeti u obzir prilikom kupovine trimera za živicu.

Postoje tri glavne vrste makaza za živu ogradu: dvostrane, jednostrane i teleskopske makaze za živu ogradu. Odaberite vrstu koja najbolje odgovara vašim vrtlarskim potrebama.

Dvostrani trimer za živicu

Dvostrani trimer za živicu je optimalni izbor ako oblikujete živicu. Dvostranim trimerima za živicu također se može dodati podesiva stražnja ručka za povećanu fleksibilnost i bolju ergonomiju prilikom bočnog šišanja živice.

Jednostrani trimer za živicu za veće površine

Ako tražite trimer za živicu s ravnim sekcijama, jednostrani trimer za živicu će savršeno odgovarati vašim potrebama. Zahvaljujući zubima na jednoj strani reznog sječiva oštrica može biti duža, a da se pritom ne poveća težina mašine. S dužom oštricom moguće je rezati veće površine jednim zamahom.

Štapni trimeri za živicu – najbolji za dugo dohvaćanje

Teleskopski trimer za živicu je najbolji izbor za rezanje visokih i niskih živih ograda i pokrivača tla. Dugo dohvaćanje znači da vam ne trebaju merdevine, a mogućnost namještanja rezne šipke pod uglom omogućuje brže i praktičnije podrezivanje.

  Koji su najbolji baterijski trimeri za živicu?

  Moderni baterijski trimeri za živicu su snažni, izuzetno tihi i imaju malo vibracija i jednostavni su za održavanje. Ako radite dugo, dodatne baterije ili baterija leđnog sklopa izvrstan su izbor za učinkovitije i udobnije obavljanje vaših zadataka. Provjerite našu tabelu trajanja baterije za vrijeme rada kombinacije baterije/proizvoda.

  Koliko će trajati baterija Bli-X od 36 V?

  Preuzmite grafikon vremena rada baterije od 36 V

  Koji su najbolji benzinski trimeri za živicu i rezači živice?

  Benzinski trimeri za živicu imaju snažnu mašinu zbog čega su odlični za zahtjevnije poslove poput rezanja obrasle ili stare živice.

  Iako su teži i bučniji od električnih, imaju duže vrijeme rada pa su prikladniji za veće bašte i živice. Također će vam pomoći da posao obavite brže.

  Potražite mjerenje kubnog kapaciteta; ovo će vam pomoći da odredite koliko je snažan motor; veći ukupni kapacitet je prikladniji za zahtjevnije okolnosti rezanja, ali će potrošiti više goriva i zahtijevat će redovnije održavanje.

  Trimeri za živicu

  Saznajte više o našim trimerima za živicu

  Pročitajte više