325L
  1. Vodič
  2. Preporučeni proizvodi
Savjeti za kupovinu

Stvari koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine novog trimera za travu

Želite urediti rubove travnjaka u svojoj bašti? Evo nekoliko stvari koje trebate imati na umu prije kupovine trimera za travu. Postoje dvije glavne vrste trimera, sa zakrivljenom i ravnom osovinom te mnoge vrste dodataka koji vaš trimer za travu mogu pretvoriti u svestran i koristan vrtlarski alat.

Tražite zakrivljenu ili ravnu osovinu?

Trimer za travu se koristi za uređivanje ivica travnjaka do kojih kosilica ne može doći. Trimer sa zakrivljenom osovinom često se upotrebljava za jednostavno obrezivanje oko travnjaka i cvijetnjaka. Mašine s ravnim osovinama i pužnim zglobom osmišljene su za zahtjevnije poslove i one olakšavaju pristup prostorima ispod živih ograda, grmlja i sličnih mjesta.

Nabavite odgovarajuću dodatnu opremu

Trimeri za tarvu s ravnom osovinom kao dodatnu opremu imaju J-ručku koja sprečava korisnika da se previše približi opremi za rezanje. Prilikom košenja oštricom za travu, uvijek morate imati pričvršćenu J-ručku.

Ako želite da trimer savlada još više zadataka u bašti, mogli biste razmisliti o kombiniranom trimeru s odvojivom osovinom. Osim što se lako skladište, uistinu su višenamjenske mašine koje mogu biti opremljene s nekoliko dodataka poput makaza za živu ogradu, puhača, dodatka za ivice, teleskopske pile i sakupljača.

Combi Trimmer 129LK
Trimeri za travu

Saznajte više o našim trimerima za travu

Pročitajte više

Trimeri za travu na baterije

Moderni trimeri za travu na baterije su snažni, izuzetno tihi i gotovo bez vibracija. Svi Husqvarna proizvodi koriste isti tip punjača, a punjenje baterije od 4,2 Ah traje 30-50 minuta. Dodatne baterije ili baterija koja se nosi na leđima omogućuju vam cjelodnevni rad. Proizvodi na baterije savršeni su za poslove u zatvorenom prostoru ili kada radite u javnim prostorijama i područjima osjetljivim na buku, poput prostora u blizini bolnica, tržnih centara, domova za njegu, škola i gradskih parkova.

Stvari koje trebate uzeti u obzir prilikom kupovine trimera za travu

  1. Obratite pažnju na to da trimer ima veliku snagu i veliko ubrzanje radi maksimalne učinkovitosti. Trimer za travu s malom snagom će se zaplesti i češće slomiti flaks.
  2. Udobne ručke važne su jer čine vrtlarstvo ugodnijim iskustvom i sprečavaju ozljede i prenaprezanje
  3. Motor bi trebao biti jednostavan za pokretanje i zaustavljanje
  4. Da biste zaštitili leđa i učinili baštovanstvo što jednostavnijim, vaš trimer za travu bi trebao biti što je moguće lakši s obzirom na predviđeni posao