Snow thrower ST 230
  1. Vodič
  2. Preporučeni proizvodi
Savjeti za kupovinu

Stvari koje morate imati na umu prilikom kupovine čistača snijega

Tražite novi čistač snijega? Evo nekoliko stvari o kojima treba razmisliti prije kupovine.

Ako želite čistač za snijeg koji najbolje odgovara vašim potrebama, morate uzeti u obzir veličinu područja koje želite očistiti i uobičajene snježne uslove u vašem dijelu zemlje. Čistač za snijeg s moćnim motorom i širokom radnom širinom uštedjet će vam vrijeme ako je područje veliko i prekriveno dubokim, teškim snijegom. Manja područja prekrivena suhim snijegom zahtijevaju manje energije. Asortiman puhača za sniejg Husqvarna uključuje nekoliko različitih veličina motora i radnih širina između 61 cm i 76 cm.

Jednofazni čistači za lagane kućanske poslove

Jednofazni puhač jednostavnija je mašina koja je savršena ako obavljate nezahtjevno čišćenje snijega oko vaše kuće. Za razliku od dvofaznog puhača jednofazni puhač snijega nema izbacivač za otpuhivanje. Također nema pogonske točkove nego je pogonjen svrdlom.

Dvofazni čistač za teži snijeg

Dvofazni modeli su najefikasniji za velike količine zbijenog snijega. Dvofazni znači da se snijeg kreće kroz mašinu u dva koraka; prvo kroz pužni vijak prije nego što se isprazni kroz cijev pomoću rotora ventilatora. Dvofazni modeli također imaju pogonske točkove.

Puhači za snijeg

Saznajte više o našim puhačima za snijeg

Pročitajte više

Još nekoliko stvari koje morate imati na umu kada kupujete čistač za snijeg

  1. Jednostavnije je upravljati čistačem za snijeg sa servo upravljanjem nego drugim modelima. Odaberite model sa servo upravljanjem ako trebate često skretati: bilo prilikom čišćenja velikih otvorenih područja na kojima mnogo puta morate ići naprijed ili nazad prilikom uklanjanja snijega sa krivudavih staza.
  2. Za nesmetan hladni start, razmislite o kupovini modela s električnim pokretanjem. To puno pomaže, posebno kada su dani posebno hladni.
  3. Za ugodniji rad pri niskim temperaturama odaberite čistač za snijeg s grijanim ručkama.