Savjeti za kupovinu

Stvari koje trebate uzeti u obzir prilikom kupovine kosilice

Želite kupiti kosilicu? Prvo treba uzeti u obzir veličinu travnjaka i način na koji ga želite kositi. Evo nekoliko stvari koje trabate imati na umu prilikom kupovine.

Upamtite da svakih 1.000 kvadratnih metara travnjaka koje pokosite znači pješačenje od dva do tri kilometra. To znači da samohodne kosilice postaju atraktivna opcija. Vrsta travnjaka i učestalost košenja određuje izbor sistema košenja. Stražnji i bočni izbacivač mogu se nositi s višom, divljom travom, grubljim vrstama trave i rijetko košenim travnjacima.

Malčiranje prirodno đubri vaš travnjak

Metoda BioClip® (malčiranje) idealna je ako želite vrhunske rezultate i ako često kosite. Sitno isjeckani otkos trave služi kao gnojivo za travnjak i čini ga otpornijim na suše.

Odabir kosilice sa sakupljačima

Kosilice za travu sa sakupljačima uredne su i štede vrijeme jer više ne morate grabljama sakupljati otkos nakon košenja. U jesen sakupljače možete upotrijebiti za lišće, a savršeni su i ako želite izbjeći alergijske reakcije na travu i smanjiti širenje sjemena korova.

Kosilice

Saznajte više o našim kosilicama

Pročitajte više
Lawnmower LC 348 V

Odabir najbolje kosilice za vaše potrebe

  1. Širinu rezne glave odaberite na osnovu površine vašeg travnjaka
  2. Ako je vaš travnjak srednje do velike veličine, preporučuje se kupovina samohodne kosilice
  3. Ako je vaš travnjak srednje veličine, a vama je draže ubaciti malo fizičke aktivnosti tokom košnje, mogli biste razmisliti o kupovini kosilice na guranje
  4. Ako je vaš travnjak male veličine, mogli biste razmisliti o kupovini ručne kosilice koja ne ispušta direktne emisije i bukom ne uznemiruje vaše komšije
  5. Ako niste sigurni koji sistem košnje najbolje odgovara vašem travnjaku i vašim navikama košnje, trebali biste odabrati kosilicu koja ima nekoliko sistema košnje: izbacivanje, sakupljanje i BioClip® (malčiranje)