R400 Gen II
  1. Vodič
  2. Preporučeni proizvodi
Savjeti za kupovinu

Stvari koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine rajdera

Imate li veliki travnjak za košenje? Evo nekoliko stvari koje trebate imati na umu prilikom kupovine rajdera.

Odabir prave rajder kosilice za posao uglavnom ovisi o vrsti trave koju ćete kositi i o tome kako izgleda vrt. S našim reznim glavama Combi možete birati između dvije tehnike košenja. Stražnje izbacivanje ili BioClip®. Evo nekoliko stvari po kojima se razlikuju.

Stražnje izbacivanje za višu travu

Ako planirate rezati visoku bujnu travu ili grublju vrstu trave, bolje je da se odlučite za rajder za reznom glavo sa stražnjim izbacivanjem koja može obraditi veliku količinu trave.

BioClip® za finije travnjake

Imate li dobro održavan travnjak koji se često kosi? Tada je BioClip® najbolje rješenje za vaše potrebe. Sitni otkos se vraća na travnjak kao gnojivo. Svi naši modeli sjedećih kosilica imaju ovu opciju.

Pogon na svim točkovima

Ako vaš travnjak može biti klizav ili je mjestimično strm ili ako namjeravate koristiti kosilicu cijelu godinu, AWD (pogon na sve točkove) sjajna je investicija. Omogućuje vam bolju vuču kada vam zatreba.

Sjedeće kosilice

Saznajte više o našim sjedećim kosilicama

Pročitajte više

Profesionalci ili vlasnici kuća

Ako tražite rajder kosilicu za profesionalnu upotrebu tokom cijele godine za veće površine, najbolje je da se odlučite za naše napredne sjedeće kosilice, kao što je R 420TsX AWD, opremljena stvarima poput farova, brojilom s podsjetnikom na servis i premium sjedištem.

Ako ste vlasnik kuće, vjerovatno vam više odgovaraju manje rezidencijski radjer za praktičnije skladištenje. Ili Rajder s pogonom na akumulator bez direktnih emisija, s niskim nivoom buke i vremenom rada do najviše 90 minuta.

Jednostavne za vožnju i upravljanje

Svi naši rajderi imaju naprijed montirane rezne glave što vam omogućava bolju kontrolu nad radnim područjem. Ova vrsta rezne glave također vam omogućava da dođete do područja ispod grmlja i da se približite ogradama i zidovima. Imamo i jedinstvenu artikulaciju upravljača što naše sjedeće kosilice čini izuzetno jednostavnim za rukovanje. Radite učinkovitije i brže postižete izvrsne rezultate, uz manje napora. Osim toga, širok raspon dodatne opreme za rajder kosilice pomaže vam u obavljanju drugih baštenskih zadataka tokom cijele godine. Sa ili bez pogona na sve točkove – odluka je vaša.

Stvari koje trebate imati na umu prilikom kupovine Husqvarna rajdera

Potražite svu dodatnu opremu, poput sakupljača za sakupljanje trave, lišća i krhotina. Grablje za mahovinu, prozračivač, rasipač i prikolica za pripremu travnjaka i oštrica za snijeg, čistač snijega ili četka za prednju montažu za čišćenje ulaza i staza tokom cijele godine.