Proizvodi i inovacije

Husqvarna trimeri i obrezivači – za bolje poslovanja

Smanjenje težine uz povećanje efikasnosti. Kompaniji Husqvarna je to na prvom mjestu prilikom razvoja novih karakteristika za naše trimere za travu i čistače šikare. Evo detaljnijeg uvida u ono što smo razvili kako bismo poboljšali vaše poslovanje.

Veća snaga, manji udar

Tehnologija X-Torq optimizira motor tako da dobijete više snage kada vam je najpotrebnija. U poređenju s trimerom bez tehnologije X-Torq, on ispušta do 75% manje štetnih emisija i povećava učinkovitost goriva za do 20%. Sve u svemu: to je tehnologija koja radi za vašu ekonomiju, ali i za okoliš.

Brže radite

Smart Start je ime kompanije Husqvarna za tehnologiju koja ujednačava povećanje zamaha koji se razvija kada klip dostigne najviši nivo. Ovo olakšava povlačenje užeta za pokretanje, što – dugoročno gledano, štedi vrijeme i novac za vas i vaše poslovanje.

Brzo i lako uvlačenje kabla

S našom funkcijom Tap-n-Go™ možete jednostavno udariti glavom trimera o zemlju da biste otpustili još kabla. To znači da više ne morate gubiti vrijeme na spuštanje trimera na zemlju kako biste ručno otpustili više kabla. U poređenju s glavama trimera drugih proizvođača, glave trimera Husqvarna sastoje se od manje dijelova, što prema potrebi olakšava ugradnju novog flaksa.

Brushcutter 525LK, 525 LK

Dodaci

S našim kombi trimerima ili čistačima šikare možete birati između širokog raspona dodataka kako biste stvorili jedan doista svestran radni alat. Možete krenuti od košnje do šišanja žive ograde, puhanja ili piljenja u samo nekoliko sekundi - a sve što trebate jeste zagrijati i održavati jednu mašinu. Odvojiva osovina također čini mašinu jednostavnijom za pohranu i transport.

Visoka ručka

Mnogi naši čistači šikare dolaze s posebnom karakteristikom, koja je jedinstvena za kompaniju Husqvarna. Upravljač je postavljen malo dalje od cijevi. Bit će vam lakše pomjerati noge bez udaranja u upravljač, što način rada čini više ergonomskim i učinkovitijim.

Petrol Brushcutter 545RXT Harness Balance XT

Jedinstveno udobne naramenice

Naše patentirane naramenice BalanceXT™ jedinstvene su na tržištu zbog dvokrake poluge na leđima. Ova poluga će omogućiti da naramenice prate vaše pokrete, ravnomjerno raspoređujući težinu čistača šikare preko kukova i ramena. Također možete pomjeriti polugu kako bi podesili veličinu naramenica. Uklanjanjem dijela s prsnog dijela, pojas će biti udoban bez obzira na veličinu grudi.

Sistem niske vibracije

Motori u nekoliko naših trimera i čistača šikare odvojeni su od ručica s vrlo učinkovitim prigušivačima protiv vibracija koji apsorbiraju vibracije, onemogućavajući im da dođu do vašeg tijela. Ovo vam štedi ruke i ramena, i omogućava vam ugodniji rad tokom dužih smjena.

Profesionalni trimeri za travu i čistači šikare

(1)