Od profesionalaca


Ekskluzivno zavirite u naše prvenstvo sa pilama

Sutra je dan D. Ali, prije nego što smo pokrenuli naše dnevno praćenje takmićenja, željeli smo da svim našim entuzijastima damo ekskluzivan, nikada prije objavljen uvid u naše dvije takmičarske motorne pile: 576 XP i 372XP! [Interview about chainsaws with Christian Johnsson] Opšte činjenice: Husqvarna 576 XP™ je najunapređenija motorna pila i omiljena među profesionalcima. X-Torq® motor nudi visok okretni moment u vrlo širokom rasponu broja okretaja, pokazuje nizak nivo emisije ispušnih gasova, te nisku potrošnju goriva. 576 XP ima Smart Start® za lak početak i Air Injection za jače i duže trajanje (da ne spominjemo poboljšane ergonomične ručke). Husqvarna 372 XP™ koriste profesionalci za veoma zahtjevne zadatke, idealna za obaranje stabala, ali i uopšteno sječom. Uz dodatni teški karter i radilicom, kao i karburatorom sa prigušivanja vibracija, 372 XP može podnjeti veliku brzinu i velika opterećenja. Motorna pila odgovora svim kutijama zbog male težine, visoke snage i velikim ubrzanjem sa fleksibilnim radom.

Zašto su ova takmičenja u motornim pilama organizovana? Kada je napravljena 576 XP, mi smo imali cilj da napravimo motornu pilu koja ne samo da će biti opremljena sa X-Torq motorom, nego će imati i AutoTune koji će podešavati postavke karburatora kako bi pružilo motoru optimalnu izvedbu i potpunu ekonomičnost - kao i najbolji u ergonomiji u svojoj klasi. Poznavajući naše profesionalne korisnike kao i surovi okoliš u kojem rade svaki dan, mi smo obezbjedili da 576 XP ima mogućnost da zadovolji njihove zahtjeve. 576 XP je bila prva u klasi XP motornih pila koju je Husqvarna razvila, i opremljena sa X-Torq tehnologijom. Kada dođemo do 72 XP X-Torq, mi smo već imali sjajnu motornu pilu 372 XP. Jedina stvar koja je nedostajala ''staroj'' 372 XP je bio motor koji je ispunjavao zahtjeve o emisijama izduvih gasova u to vrijeme. Znajući da je 372 XP veoma popularna, mi smo se bazirali na već postojeću platformu i naravno na budući razvoj proizvoda. 


Opšte činjenice:

Husqvarna 576 XP™

Husqvarna najnaprednija 70 cc  motorna pila je najpoželjnija među profesionalcima. X-Torq® motor vam nudi  visoki okretni moment u vrlo širokom rasponu broja okretaja, pokazuje nizak nivo emisije ispušnih gasova, te nisku potrošnju goriva. 576 XP ima Smart Start® za brz početak i Injection
 za jače i duže trajanje (da ne spominjemo ergonomično poboljšane  ručke)

576XP

Husqvarna 372 XP™

Korištena od strane profesionalaca za zahtjevne situacije. Idelna za obaranje drveća, ali i uopšte za sječu. Sa dodatnim teškim karterom i radilicom, kao i sa karburatorom sa prigušenjem vibarcija, 372 XP može nositi velike brzine i velika opterečenja. Motorna pila se uklapa u sve kutije za male težine, velike snage i velikim ubrzanjem sa fleksibilnim radom. 

372XP

Povezani artikli

 • WLC 2016 EN
  Od profesionalaca

  Upoznajte šampiona koji koristi motornu pilu prvakinju u takmičenju

  WLC, Svjetsko takmičenje u sječi, se organizuje svake dvije godine, kada se proesionalna elita u sječi iz cijelog svijeta takmiči u pet različitih disiplina: Precizno obaranje, mijenjanje lanca na pili, precizno piljenje sa dva različita metoda i penjenje. 


 • Training Camp 2016 73
  Od profesionalaca

  3 pitanja sa Lasse Strandell

  Lasse je višestruki dobitnik medalja na WLC, specijalzovnim u područjima XX i XX, i ima više od XX godina iskustva. Sa ovom stručnošću. nema sumnje da je on trener Husqvarna tima na takmičenju WLC 2016. godine. Mi  vam dajemo pregled ovog ekskluzivnog intervjua: [Interview with Lasse Strandell]

 • Training Camp 2016 66
  Od profesionalaca

  Upoznajte jednog od najmlađih šampiona Antona Peterssona. 19 godina

  Anton je član tima takmičara koji su imaju ispod 24 godine. Pogledajte šta on ima da kaže o svojim prilikama na ovogodišnjem Svjetskom takmičenju u sječi (WLC).