X-cut chain and X-Force bar on a log in the forest

Naš do sada najbolji lanac

Sa preko 60 godina iskustva u industriji motornih pila, sa sigurnošću se može reći da su lanci X‑CUT ™ naši najbolji do sada. Kroz opsežna ispitivanja i testiranja u laboratorijama i raznim radnim okruženjima, karakteristike i dizajn X‑CUT™ lanaca su usavršeni kako bi se osigurale performanse vrhunskog kvaliteta.
 
Napravljen za vašu Husqvarna motornu testeru
X‑CUT™ lanci su razvijeni uporedo sa Husqvarna motornim pilama u našoj fabrici u Švedskoj. Ovo garantuje da će X‑CUT™ lanac odgovarati vašoj Husqvarna motornoj pili kao rukavica, poboljšavajući performanse rezanja i osiguravajući maksimalan učinak.
T-shirt technical High-Viz, long sleeve

Oštar iz kutije

Kada vam se isporuče, lanci X‑CUT ™ su naoštreni i spremni za rezanje. Odmah. Izvanredni uglovi brušenja i oštrice kao žilet pružaju precizne rezove i vrhunsku efikasnost rezanja.

Ostaju oštri duže
Zubi lanca X‑CUT™ izrađeni su od visokokvalitetnog ugljičnog čelika za maksimalnu izdržljivost, a jedinstveni kaljeni čelik i hromirani premaz vam daju oštrinu napravljenu da traje.

Poboljšanje iskustva rezanja u Norveškoj

Na dalekom zapadu Norveške, među fjordovima i planinama, šumarski profesionalci Cathrine Kåsen i Kenneth Hetlelid oslanjaju se na svoje X‑CUT ™ lance u svom svakodnevnom radu.

Pronađite odgovarajući lanac za vašu motornu pilu

Pobrinite se da vaš X‑CUT™ lanac i Husqvarna motorna pila odgovaraju jedno drugom za optimalne rezultate.

Husqvarna lanci objašnjeni

5 Opcije
01.
Profil zuba

Primjer, X‑CUT™ SP33G

C dolazi od Chisel (dlijeto). Lanac ima zupce sa kvadratnim uglovima, što osigurava vrhunsku efikasnost rezanja. Ovaj profil zuba preporučuje se samo profesionalnim korisnicima koji rade u čistim uslovima. (Slika A)

S je skraćnenica za Semi-Chisel (polu-dlijeto). Uglovi su zaobljeni, što olakšava održavanje i osigurava dobra svojstva zadržavanja rubova. Ovaj profil zuba ima manje zahtjeve za uglovima oštrenja i manje je osjetljiv na prljavštinu. Pogodno za sve korisnike. (Slika B)

Illustration Benefit X-CUT Chain Cutter profile
02.
Tip lanca

Primjer, X‑CUT™ SP33G

P – Pixel
Neki od naših lanaca imaju P u nazivu, a P dolazi od Pixela. Pixel lanac i vodilice, s tanjim kućištem, lagane su i pružaju uski rez, što osigurava povećanu efikasnost rezanja. Ovaj tip lanca treba koristiti samo sa Pixel vodilicama. (Slika A)

Bez slova – Standard
Ali često u nazivu lanca nema slova iza C ili S. Taj tip lanca je namijenjen za tvrđe i šire rezanje sa standardnim kućištem, što omogućava čvršće i robusnije lance i vodilice. (Slika B)

Illustration Benefit X-CUT Chain type
03.
Korak

Primjer, X‑CUT™ SP33G

Prvi broj nakon slova označava veličinu koraka. Mini lanci imaju niski profil zuba, manje pogonske karike za vođenje i prikladni su za manje motorne pile.

1 = 1/4” mini
2 = .325” mini
3 = .325”
8 = 3/8
9 = 3/8” mini

Korak lanca mora odgovarati vodilici i koraku pogonske karike na vašoj motornoj pili.

Illustration Benefit X-CUT Pitch
04.
Udubljenje

Primjer, X‑CUT™ SP33G

Drugi broj označava udubljenje, tj. označava debljinu donjeg dijela pokretne karike.

1 = 1,1 mm/.043”
3 = 1,3 mm/.050”
5 = 1,5mm/.058”

Debljina lanca mora odgovarati debljini vodilice.

Illustration Benefit X-CUT Chain Gauge
05.
Dodatna funkcija

Primjer, X‑CUT™  SP33G

Poslednje slovo u nazivu lanca označava dodatnu funkciju; inače je to G. G označava "Guarded drive link", funkcija smanjenja trzanja. (Figure A)

Illustration Benefit X-CUT Added feature