Proizvodi i inovacije

Sve je u rezultatu: Predstavljamo Husqvarna X-CUT® lanac za motornu pilu

Dizajniran je za jednu svrhu: optimizovati performanse vaše motorne pile Husqvarna – i time maksimizirati vaš učinak. Evo kako to funkcioniše.

Nakon višegodišnjeg istraživanja, razvoja, laboratorijskih i radnih ispitivanja, Husqvarna X-CUT lanac je konačno tu. X-CUT lanac za pile SP33G je lanac s pikselima niske vibracije koji reže uske zasjeke i zahtijeva manje snage od pile u odnosu na standardne rezne sisteme. Ovo su njegove najistaknutije karakteristike – koje zajedno rade na pružanju više kubnih metara svakog dana.

Oštrina koja traje

Dizajn zuba, upotrebljeni materijali i proizvodni procesi usavršeni su do krajnjih granica. To X-CUT lancu daje izvanrednu oštrinu ravno iz kutije, a također – možda još važnije – oštrinu koja traje znatno duže prije potrebe za novim oštrenjem.

Manje rastezanje

X-CUT lanci su unaprijed rastegnuti u tvornici, što znači da ćete moći raditi duže prije nego što bude potrebno njihovo ponovno zatezanje. Nema nepotrebnih podešavanja koja će vas usporiti, a rizik od oštećenja sistema za rezanje s opuštenim lancem pile značajno se smanjuje.

Visoka izdržljivost

Precizno izbalansirana kombinacija konstrukcije, materijala i procesa daje rezultat izvrsne, dinamične izdržljivosti. Smanjuje se trošenje sistema piljenja, a time i potreba za servisiranjem.

Visoka efikasnost rezanja

X-CUT lanac za motornu pilu napravljen je da reže brže i jednostavnije od uporedivih proizvoda i spreman je za upotrebu odmah iz kutije. To poboljšava vašu efikasnost rezanja a samim tim i vaše rezultate. Istovremeno je potrebno manje ljudskog napora (snage hranjenja) što olakšava cjelokupno radno iskustvo vašem tijelu.

X-cut

Optimalan ugao rezanja

Ugao zuba je presudan za vašu dugoročnu efikasnost. Što čvršće napravite ovaj ugao, oštrina je veća – ali ako pretjerate, zub će brže izgubiti oštrinu i lakše će se slomiti. S lancem X-CUT kompanija Husqvarna se usredotočila na pronalaženje optimalnog ugla za efikasnost koja traje.

Hrom i čelik tačno izmjereni

Mikrostruktura čelika – ne previše tvrda, ne previše mekana –i sloj hroma – ne previše debeo, ne previše tanak – oba tačno definirana na molekularnom nivou. To osigurava visoki kapacitet piljenja i dugotrajnu oštrinu.

Vrhunsko podmazivanje

Mali kanali u obliku strijele u vezama pomažu u prijenosu ulja u lanac pile tokom rada, osiguravajući vrhunsko podmazivanje.

Optimalna toplotna obrada

Kompanija Husqvarna je za stvrdnjavanje razvila jedinstven metod za povećanje trajnosti čelika. To uključuje optimalnu toplinsku obradu kao i optimalno hlađenje – stvarajući molekularnu strukturu koja pruža nevjerovatno izdržljiv lanac za pilu.

X-cut