Produkter och innovationer

Allt handlar om resultatet: Kedjan Husqvarna X-CUT®

Den är framtagen med ett enda syfte: att optimera din Husqvarna-motorsågs prestanda och därmed maximera ditt resultat. Så här fungerar det.

Efter flera års forskning, utveckling, labbtester och riktiga tester är äntligen Husqvarnas kedja X-CUT här. Kedjan X-CUT SP33G ger låga vibrationer, sågar smala snitt och kräver mindre kraft från sågen än standardsågsystem. Dessa är de mest anmärkningsvärda funktionerna som arbetar tillsammans för att ge dig fler kubikmeter varje dag.

Skärpa som varar

Skärtändernas design, materialet och tillverkningsprocessen har finjusterats in i det minsta. Detta ger kedjan X-CUT utmärkt skärpa direkt ur förpackningen som håller betydligt längre innan den måste filas.

Låg sträckning

Kedjan X-CUT kommer förspänd från fabriken, vilket innebär att du kan arbeta längre innan den behöver spännas på nytt. Inga onödiga justeringar fördröjer arbetet och risken för skador på sågsystemet på grund av en slapp kedja är betydligt mindre.

Produkter och innovationer

Lär dig allt om X-CUT®-kedjan

Mer information

Hög slitstyrka

Den exakt balanserade kombinationen av konstruktion, material och processer har resulterat i en utmärkt, dynamisk hållbarhet. Slitaget på sågsystemet är mindre och därmed även behovet av service.

Hög skärförmåga

Sågkedjan X-CUT är framtagen för att såga snabbare och smidigare än jämförbara produkter och den är klar att användas direkt ur förpackningen. På så sätt förbättras skärförmågan och därmed även dina resultat. Samtidigt krävs mindre mänsklig ansträngning (matningskraft), vilket gör hela arbetet enklare för din kropp.

X-cut

Optimal sågvinkel

Skärtandens vinkel är avgörande för långvarig effektivitet. Ju mer åtdragen vinkeln är, desto högre blir skärpan – men om du drar åt för mycket tappar skärtanden sin skärpa snabbare och går lättare sönder. Med X-CUT har Husqvarna fokuserat på att hitta den optimala vinkeln för en effektivitet som håller länge.

Kromet och stålet är exakt utmätt

Stålets mikrostruktur – inte för hårt och inte för mjukt – och kromlagret – inte för tjockt och inte för tunt – är båda exakt definierade på molekylär nivå. På så sätt säkerställs hög skärförmåga och hållbar skärpa.

Överlägsen smörjning

Små pilformade kanaler i länkarna hjälper till att transportera olja till kedjan under användningen, vilket ger en utmärkt smörjning.

Optimal värmebehandling

När det gäller härdning har Husqvarna utvecklat en egen unik metod för att göra stålet så hållbart som möjligt. Detta innefattar optimal värmebehandling liksom optimal kylning – att skapa en molekylär struktur som ger en kedja med enastående hållbarhet.

X-cut

Proffsens bedömning

Som ni kanske har gissat finns det mycket mer som kan sägas om Husqvarnas sågkedja X-CUT. Men trots all produktinformation är det kanske viktigare vad proffsen har att säga.

I maj 2016 släpptes sexton professionella skogshuggare och arborister från sju olika länder fria i en svensk skog för att prova den nya sågkedjan. Dessa skickliga och erfarna män och kvinnor är i sitt arbete beroende av effektiviteten i sina verktyg och deras bedömning av kedjan X-CUT hittar du i artikeln nedan.

Kundkommentarer

Proffsen provar Husqvarnas nya sågkedja X-CUT®

Se hur kedjan fungerar