Brushcutter 325R
 1. Guide
 2. Rekommenderade produkter
Köpråd

Vad du bör tänka på när du köper en röjsåg

Behöver du en ny röjsåg för att rensa större områden, högt gräs, undervegetation och småträd? Här följer några saker att fundera på innan du köper en röjsåg.

Röjsågar är otroligt användbara för mark- och skogsägare. De används för allt från gräsvård till att röja undan högt gräs, småskog och snår. Om du vet hur den ska användas kan vi hjälpa dig att välja rätt maskin.

Ska den användas för professionellt bruk?

Om du ska använda röjsågen för professionellt bruk är det viktigt att inte bara välja en röjsåg med lång livslängd, utan även en som passar för arbetet du tänker utföra. Våra Husqvarna 500-modeller är professionella och kompromisslösa röjare som utformats särskilt för långa arbetsdagar.

Vilken storlek ska jag använda?

För professionella användare är det viktigare att välja en röjsåg i rätt storlek än att bara välja den mest kraftfulla modellen. En stark motor gör det visserligen enklare att skära genom tuffare vegetation, men en mer kraftfull maskin väger också mer. Det kan vara jobbigt om du arbetar långa pass, vilket påverkar din effektivitet. Som professionell användare kan det vara bra att ha flera röjsågar att välja mellan, beroende på arbetet du tänker utföra. Å andra sidan ska den genomsnittliga användaren se till att maskinen är tillräckligt kraftfull för att utföra arbetet.

Perfekt för markägare

Om du arbetar på en liten eller mellanstor fastighet, eller en trädgård på landet med buskar, häckar och småträd, passar en röjsåg i mellanklassen perfekt. Du kan byta huvuden beroende på om du klipper gräs eller tuffare vegetation. De här röjsågarna är bekväma, mångsidiga och lättanvända.

  Köpguide

  Välj rätt batteriprodukt för dina behov

  Starta rådgivningsverktyget för batterier

  Hur lättanvänd är den?

  När du väljer en röjsåg ska du även fundera på hur enkelt det är att byta klinga och trimmerhuvuden. Se till att det är enkelt att byta linan när du använder ett trimmerhuvud och att matningsmekanismen är praktisk. Husqvarnas röjsågar har ett Tap’n go-matningssystem som gör att trimmertråden matas automatiskt när huvudet trycks mot marken.

  Saker att tänka på vid inköp av en röjsåg

  1. Det är viktigt att det är enkelt att starta röjsågen, särskilt om du är en oerfaren användare.
  2. Hög effekt, högt vridmoment och snabb acceleration är viktigt när du röjer tuff vegetation, men välj inte en maskin som är onödigt tung om du arbetar många timmar om dagen.
  3. Se till att selen fördelar vikten, så att användningen blir bekväm och effektiv.
  4. Kontrollera att handtaget kan vinklas efter riggröret, så att du inte fördelar vikten ojämnt på ryggen.
  5. Kontrollera att handtagen kan vikas för transport och förvaring.
  6. Våra motorer har låga utsläpp, vilket är bra för din arbetsmiljö och miljön i stort.