Ett enklare sätt att hålla koll på din utrustning

Anslut en sensor till valfri utrustning så vet du alltid var maskinerna är, hur mycket de har använts, när de behöver service eller bytas ut och mycket mer. Och om du använder våra professionella robotgräsklippare behöver du inte ens installera en sensor. Med den här uppdaterade informationen som är lätt att se direkt i telefonen, på surfplattan eller på datorn kan du spara tid och pengar och utveckla ditt företag ännu mer.

Prova Husqvarna Fleet Services™ i tre månader utan abonnemangsavgift.

Sex steg för att komma igång

 1. Skapa ett konto på husqvarna.com/se
 2. Bjud in dina nyckelanvändare
 3. Ladda ner appar för fältarbete och lagringsplatser
 4. Lägg till maskiner för att skapa en inventarielista
 5. Placera sensorer på maskiner som du vill ansluta
 6. Bjud in resten av företagets användare

Nu kör vi!

Vad vill du göra?

Fleet Services Search inventory in app - web version NW-CROP

All din utrustning på ett ställe

Förlita dig inte på pappersarbete. Med Husqvarna Fleet Services™ kontrollerar du bara inventarielistan och vet exakt hur många maskiner du har av varje slag. Ge dem unika namn så att du enkelt kan skilja dem åt. Maskinlistan kan göras tillgänglig för alla användare på företaget. Du kan lägga till sensorer till alla typer av anläggningsverktyg och till arbetsfordon, samt till produkter från andra tillverkare. Inventarielistan med utrustning, inklusive en service- och reparationsfunktion, är kostnadsfri.

Fleet Services Machine list map - web version NW-CROP

Spåra dina produkter på kartan

Håll alltid koll på var din utrustning senast befann sig. Varje gång en maskin med en sensor är nära en smartphone eller surfplatta som kör appen registreras dess plats. Om du letar efter någon utrustning behöver du bara titta på kartan för att ta reda på om den är i förrådet, på service eller ute på fältet och arbetar. Våra robotgräsklippare har inbyggd GPS och uppkopplingsmöjligheter, så att de alltid kan spåras.

Fleet Services Machine usage in app - Web version - NW-CROP

Se när och hur mycket du har använt din utrustning

Vet du hur mycket du faktiskt använder olika typer av utrustning? Använda bara statistiken för att enkelt sammanställa en arbetslogg så ser du exakt när och hur mycket du har använt den, för värdefull insikt i verksamheten under hela säsongen. På så sätt kan du se till att du har rätt maskiner och undvika onödiga kostnader för maskiner som du knappt använder. Du kan också få värdefull vägledning i hur du kan planera arbetet bättre för att öka din effektivitet och produktivitet.

Fleet Services, Maintenance plan, Web version - NW-CROP

Servicehistorik och aviseringar

Sensorerna mäter exakta motortimmar för varje maskin. Genom att titta i systemet kan du alltid avgöra varje maskins faktiska ålder och servicehistorik samt service- och reparationskostnader (inklusive reservdelar). Det gör det lättare att veta när det är dags att byta ut den mot en ny. Dessutom får du aviseringar när det är dags för service av en maskin. Det gör att du kan underhålla den i tid, undvika kostnader för onödig service och minska risken för oplanerade och kostsamma driftstopp.

Se hur du använder Fleet Services™

Se hur enkelt det är att använda Husqvarna Fleet Services™ för att hålla koll på användningen av din utrustning med hjälp av Husqvarna Fleet Services™-appen och Husqvarna Fleet Services™ Gateway-appen.

Total kontroll över dina robotgräsklippare

Alla våra professionella robotgräsklippare i 500-serien har inbyggda uppkopplingsmöjligheter och abonnemang på Husqvarna Fleet Services™ som standard. Med den kan du starta, stoppa, ändra klipphöjd eller justera schemat för en eller flera gräsklippare i taget, var du än befinner dig. Du kan följa dem på kartan i realtid. Om ett fel inträffar får du genast ett meddelande. Utifrån informationen du får kan du göra förbättringar och säkerställa smidig, effektiv drift. Se hur vårt digitala verktyg gör att du kan styra dina robotgräsklippare.

Ta reda på hur du kan utveckla din verksamhet

Husqvarna FleetServices, Money, Investments
Investera i den utrustning du behöver, inte den utrustning du tror att du behöver
Rapporten om maskinanvändning visar exakt hur många av dina maskiner du faktiskt använder. Kanske kan du utföra samma jobb med färre maskiner. Motortimmarna för varje maskin hjälper dig dessutom att identifiera vilka som håller en säsong till.
Husqvarna FleetServices, Preventive Maintenance
Spara tid och pengar med förebyggande underhåll
Med Husqvarna Fleet Services™ kan du skapa en underhållsstrategi för varje maskingrupp. Gör att du kan få påminnelser om förebyggande underhåll baserat på rekommenderade serviceintervall för olika typer av utrustning. Detta minimerar risken för kostsamma driftstopp och reparationer samt gör att din maskin håller längre.
CO2 emissions - Carbon footprint calculator (Next Web crop)
Skaffa ett praktiskt verktyg för att minska koldioxidutsläpp
Oavsett om du arbetar för en kommun eller en kommersiell entreprenör är det viktigt att minska koldioxidutsläppen. Med verktyget för att beräkna koldioxidavtryck får du den information du behöver för att vidta åtgärder – och för att rapportera dina framsteg till berörda parter.
Illustration Concept Stop Watch (Next Web Crop)
Lägg mindre tid på att hantera din utrustning
Husqvarna Fleet Services™ håller ett öga på utrustningen åt dig. Veckorapporter och aviseringar meddelar dig om det är något som behöver åtgärdas, vilket spar tid. Och som du vet är tid pengar.

Så här fungerar det

Systemet håller koll på utrustningen antingen genom användning av maskinsensorer eller – när det gäller våra professionella robotgräsklippare – genom integrerad uppkoppling. Utrustningsdata överförs via Bluetooth (för Automower® via 2G/3G). Data kan samlas in på två sätt.

Samla in data ute på fältet
När du är på ett jobb och stänger av utrustningen, antingen för en paus eller för att sluta arbeta för dagen, kan alla nya maskindata enkelt samlas in. Allt du behöver göra är att logga in på Husqvarna Fleet Services™-appen på telefonen så överförs alla data automatiskt till ditt konto.

… och i verkstaden
Det andra sättet att samla in data är på verkstaden. Om du har en Android-mobiltelefon (eller surfplatta) med appen Husqvarna Fleet Services Gateway som alltid körs i verkstaden överförs alla registrerade data automatiskt när maskinerna returneras för förvaring efter ett skift.

Kombinationen av dessa appar innebär att ditt molnbaserade konto alltid har uppdaterade maskindata, som är lätt att komma åt från alla enheter.

Sex steg för att komma igång

 1. Skapa ett konto på husqvarna.com/se
 2. Bjud in dina nyckelanvändare
 3. Ladda ner appar för fältarbete och lagringsplatser
 4. Lägg till maskiner för att skapa en inventarielista
 5. Placera sensorer på maskiner som du vill ansluta
 6. Bjud in resten av företagets användare

Nu kör vi!

Vad vill du göra?

Maskinvara

Det här behöver du för att ansluta handhållna maskiner och maskiner med hjul. Du behöver även en telefon eller surfplatta med Husqvarna Fleet Services™ Gateway-appen som kan sitta monterad i förrådet. 

Husqvarna FleetServices, Machine Sensor
Maskinsensor
Med maskinsensorn kan du ansluta alla typer av maskiner, handhållna och med hjul.
Husqvarna FleetServices, Sensor Key
Nyckel till Fleet-maskinsensor
Används för att öppna och stänga sensorn, till exempel för att byta batteri.

Frågor och svar

Jag har ett befintligt Husqvarna-konto – kan jag använda det?
Ja, du kan använda samma konto för Husqvarna®-koncernen för att komma åt alla Husqvarna®-koncernens digitala tjänster. Men du måste fortfarande registrera dig för Husqvarna Fleet Services™ separat.

Hur registrerar jag mig och kommer igång?
Gå till tjänstens URL-adress, klicka på ”Registrera dig nu” och fyll i fälten med den begärda informationen. Ett e-postmeddelande skickas till den adress som används. Klicka på länken i e-postmeddelandet för att granska din information och skapa ett lösenord till ditt konto. Ditt konto är därefter klart att användas.

Begär ett kostnadsfritt konto

Vad är skillnaden mellan Fleet-appen och Gateway-appen?
Mobilappen Husqvarna Fleet Services™ hjälper Fleet-ansvariga och tekniker att hantera maskinerna när de är ute på jobb. Appen upptäcker maskinsensorer ute på jobb och överför data till molnet. Detta inkluderar ”senast kända plats”, vilket hjälper dig att hitta eventuell utrustning som saknas eller att se till att inget lämnas kvar.

Fleet Gateway är utformad för enbart en uppgift – att upptäcka ett stort antal maskiner när de returneras till förrådet, registrera deras återkomst och sedan överföra maskindata. Fleet Gateway fungerar bäst när den är stationär i ett förrådsutrymme, ansluten till Wi-Fi och är igång dygnet runt. Båda appar kan laddas ner från App Store och Google Play.

Behöver alla användare appen?
Nej, Husqvarna Fleet Services™-maskiner upptäcker och lagrar maskindata även när inte mobilappen Fleet Services eller Gateway är i närheten. Men för att fånga upp en maskins senast kända position måste en Fleet-mobilapp köras på en telefon inom Bluetooth-räckvidd från maskinen. För att ha konstant kontroll över alla maskiners senast kända platser är det bäst om du ber alla användare att installera appen, eftersom avståndet mellan olika användare kan vara för stort.

Kan jag spåra min utrustning i realtid?
Om du använder Husqvarna Fleet Services™-appen (i en mobiltelefon eller surfplatta) på fältet och Husqvarna Fleet Services™ Gateway-appen (i en surfplatta) i förvaringsutrymmet kan du övervaka utrustningen dygnet runt. I annat fall visas den senast kända positionen för utrustningen.

Spårar appen användarens position?
Nej, Husqvarna Fleet Services™ spårar inte användaren. Appen upptäcker Bluetooth-anslutningen från maskinsensorn och lagrar den som en tidsstämplad händelse. Med den tidsstämpeln rapporterar telefonen sin egen GPS-position, vilket ger maskinens senast kända position.

Hur installerar jag sensorer på min utrustning?
För att lägga till nya sensorer på en maskin måste du använda Husqvarna Fleet Services™-appen.

Först måste maskinen i fråga läggas till i Fleet (vilket kan göras antingen med appen eller från en webbläsare). Starta sedan appen, välj maskinen i maskinlistan och tryck på knappen ”Installera sensor”.

Tryck sedan på ”Skanna QR-kod” och om appen begär tillstånd för att ta bilder och spela in videor ska du godkänna detta. Skanna QR-koden med kameran i telefonen – och se till att det finns tillräckligt med ljus så att kameran kan registrera koden.

När koden har registrerats lägger appen automatiskt till sensorn till vald maskin.

Var beställer jag sensorer?
Du kan beställa sensorer från din Husqvarna-återförsäljare eller direkt från oss på Husqvarna.

Tål sensorn tufft yrkesmässigt arbete?
Ja, sensorhållaren och sensorelektroniken är konstruerade för många års användning i olika kundtillämpningar, t.ex. trädgårdsarbete, trädvård, byggarbeten.

Tillhandahåller sensorerna GPS-spårning i realtid?
Nej. Den plats som registreras av systemet är alltid den ”senast kända”, och visas i alla Fleet-appar. Maskinens GPS-position kommer från din smartphone, inte från själva sensorn.

Kan jag installera sensorer på utrustning från andra märken?
Ja, du kan installera sensorer på maskiner från ett tredjepartsmärke för att ansluta dem till Husqvarna Fleet Services™

Vilken typ av utrustning kan jag spåra/hantera?
Du kan lägga till praktiskt taget alla typer av resurser till inventarieförteckningen i Fleet Services.

Fleet Services™-maskinsensor kan extrahera data från följande maskintyper:

 • Maskiner med bensinmotorer
 • Maskiner med elmotorer
 • Många dieselmaskiner där generatorn skapar elektrisk ström

Exempel på resurser som kan läggas till i Fleet Services är:

 • Handhållna maskiner
 • Åkmodellsmaskiner
 • Husqvarna Automower®
 • Fordon
 • Arbetsfordon

Vilka Husqvarna Automower®-modeller finns det stöd för i Husqvarna Fleet Services™?

Husqvarna Fleet Services™ har stöd för alla Automower®-modeller som är utrustade med Automower® Connect-modulen:

 • 500-serien
 • X-line i 300- och 400-serien
 • 300- och 400-serien med Automower® Connect-modul installerad som tillbehör

Obs! Automower® Connect@Home stöds inte av Husqvarna Fleet Services™.

Kan jag tilldela olika användarroller till olika användare?
Ja, för närvarande har Husqvarna Fleet Services™ två roller – ansvarig servicepersonal och servicetekniker.

En användare kan ha flera roller.

Rollen som ansvarig servicepersonal ger fullständig tillgång till företagets maskinkonto, däribland behörighet att hantera användare och betalningar.

Rollen som servicetekniker är begränsad till hantering av resurser.

Hur många användare kan jag lägga till?
Det finns inga tekniska begränsningar för hur många användare som kan finnas i Husqvarna Fleet Services™.

Fungerar Husqvarna Fleet Services™ med min smartphone/surfplatta/dator?
Webbportalen Husqvarna Fleet Services™ fungerar på surfplattor och datorer. Smartphone-appen Husqvarna Fleet Services™ finns för både Android och iOS. Gå bara till Google Play och/eller App Store och sök efter Husqvarna Fleet Services.

Laddas batteriet ur när apparna är igång?
Appen måste vara igång för att Husqvarna Fleet Services™-platstjänsterna ska kunna rapportera maskinernas senaste plats. Den här funktionen använder Bluetooth. Du kan förvänta dig en liknande energiförbrukning som för liknande spårningsappar som Tile, TrackR osv.

Överföring av maskindata förbrukar något mer energi.

Lagras min information säkert i molnet?
Informationen lagras på resurser som är säkra bakom brandväggar och kan endast kommas åt av systemet.

Tekniska data – maskinsensor
Vikt: 30 g (inklusive batteri)
Storlek: 69 x 45 x 15 mm
Batteri: CR2450 VARTA
Batteritid, motor på-timmar: Cirka 350 timmar
Batteritid, vid förvaring: Cirka 10 månader
Radio: Bluetooth Low Energy
Minneskapacitet: 60 dagars data (vid 8 timmars arbetsdag)
Maximal temperatur: 60 °C
Min. temperatur: –20 °C

Tekniska data – gränssnittsbox
Vikt: 120 g (inklusive maskinsensor och lock)
Storlek: 103 x 53 x 27 mm
Batteri: CR2450 VARTA
Batteritid, motor på-timmar: Cirka 350 timmar
Batteritid, vid förvaring: Cirka 10 månader
Radio: Bluetooth Low Energy
Minneskapacitet: 60 dagars data (vid 8 timmars arbetsdag)
Maximal temperatur: 60 °C
Min. temperatur: –20 °C