Husqvarna T540i XP® och 540i XP® batteridrivna motorsågar för trädtopparna – och mer därtill

Professionella vårdare, beskärare, klättrare och våghalsiga. Kort sagt arborister. Husqvarna presenterar nu stolt det senaste bland arboristverktyg – de nya motorsågarna T540i XP® och 540i XP®. Batteridrivna revolutionerande maskiner som är utformade för trädtopparna.

Husqvarna uppmuntrar till säker och ansvarsfull användning av sina produkter. Följ alltid instruktionerna och varningarna i användarhandboken och använd rekommenderad skyddsutrustning.

Main hero campaign image - Jo holding up saw in tree - cheering
Image Italy H-team testing in Italy

We are climbers

Vi vet att varje dag är en utmaning. Uppe i trädtopparna, ute på en gren. Ännu längre upp. Så vi byggde en såg med topphandtag som passar. En såg som klarar alla utmaningar som en klättrande arborist möter varje dag. Husqvarna T540i XP® är den perfekta trädklättringssågen. För de många snabba snitten – och de tjockare grenarna. Den är byggd för klättrare och är utformad för de dagliga utmaningarna. Den är anpassad för de allra bästa sågsnitten bland trädtopparna.

Vi förändrar branschen

Att förändra branschen innebär att vända upp och ned på allt. Att ta det välbekanta och göra det annorlunda och bättre. Det är precis vad vi har gjort. De nya batteridrivna sågarna levererar kraft som är jämförbar med en bensindriven såg på 40 cm³. Den startar och stannar med en knapptryckning, vilket innebär enkel hantering och precision. Det i kombination med uteffekten förändrar branschen.

Campaign image - Jo with her team

We are a job well done

Allt handlar om att arbeta tillsammans. Att hjälpa varandra. För arborister innebär det att ha tillgång till samma effektivitetsnivåer, oavsett om du befinner dig uppe i ett träd eller på marken. Och det är här det perfekta paret kommer in. Den nya trädklättringssågen Husqvarna T540i XP® i kombination med Husqvarna 540i XP®-sågen med handtag baktill ger samma bekvämlighet, enkla start och imponerande skärförmåga – var du än befinner dig. För dig, dina kollegor och ditt team.

Campaign image - Jo and tree - caretaking

We are caretakers

Ett träds hälsa är mycket viktig. Liksom hälsan hos arboristen som vårdar trädet. Byte till batterikraft räcker långt när det gäller arbetets påverkan på miljön, men detsamma gäller för den som använder elverktyget. Avsaknaden av utsläpp är bara en av fördelarna. Du utsätts dessutom för mindre buller och färre vibrationer, vilket minskar belastningen på kroppen.

Campaign image - Jo sitting in tree - sunrise

Bara fördelar

Josephine Hedger, även kallad Jo, har arbetat i arboristbranschen i 16 år och är fyrfaldig världsmästare i trädklättring. Hennes trädvårdsföretag i Lyndhurst i Storbritannien har åtta anställda, som alla är hängivna åt sitt yrke – att klättra i träd och ta hand om dem på bästa sätt.

För Jo och hennes kollegor innebär de nya batteriprodukterna bara fördelar. 

Den nya T540i XP® är en fantastisk trädklättringssåg. Fördelarna med att ha all den kraft som behövs, den enkla starten och minskningen av vibrationer, buller och rök gör att den är fullständigt revolutionerande för mig.”

Campaign image -Jo up in tree taking down big log
Skärförmåga: Förvånansvärt kraftfull
Batterikraften har till slut hunnit ikapp. Den imponerande kraften hos de nya batteridrivna motorsågarna är mycket lik den hos en bensindriven motsvarighet på 40 cm³. Uteffekten från de toppmoderna motorsågarna förstärks ytterligare av kedjans hastighet, vilket ger dig verkligt imponerande skärförmåga.
Campaign image - Jo up in tree taking down big log ? sunrise silouette
Manövrerbarhet: Balanserad precision
Med båda fötterna på marken kan du behålla balansen. Men när du hänger i ett rep 20 meter upp i luften behöver du ett verktyg som är utformat för enkel hantering. T540i XP® har konstruerats för räckvidd, precision, balans och enkel start, oavsett var du befinner dig.
Campaign image - Jo resting up in a tree taking down big parts of the tree
Slitstyrka: Utformad för krävande arbete
En arboristsåg behöver uthållighet och hållbarhet. Så naturligtvis har de nya batterisågarna konstruerats för att hålla. Endast förstklassiga material och hållbara komponenter har använts, vilket ger ett imponerande robust arbetsredskap. Dåligt väder? Det spelar ingen roll. Sågarna är IPX4-klassificerade, vilket innebär att de fortsätter att fungera oavsett väder.