Produkter och innovationer

En revolution för handhållna, batteridrivna motorverktyg

Kraftfulla med lång livslängd eller lågt ljud och hållbarhet? Med vår ryggsäcksbatterilösning behöver du inte längre välja. ”Det här tar batteriutbudet till en helt ny nivå”, säger Johan Svennung, produktchef på avdelningen för el- och batteridrivna handhållna produkter på Husqvarna.

Husqvarnas professionella handhållna batteriprodukter bygger alla på ett system med ett utbytbart 36 V-batteri som gör att samma batteri kan användas med en komplett samling professionella redskap. Husqvarnas ryggsäcksbatterilösning ökar drifttiden för hela linjen med upp till 7 gånger den aktuella prestandan.

”Det här tar batteriutbudet till en helt ny nivå. Om det exempelvis går att arbeta med en trimmer i mer än åtta timmar kommer fackmän att omvärdera hur de ser på batteridrivna motorverktyg. När vi lanserade dessa produkter använde vi frasen ”bensinprestanda – utan bensin”. Den är nu mer relevant än någonsin”, säger Johan.

Så hur är det att arbeta med ett ryggsäcksbatteri?

536 LiR

”För det första är det förvånansvärt bekvämt att bära tack vare den ergonomiska selen. Den följer mjukt varje rörelse och kan justeras så att den passar alla kroppsstorlekar. Adaptern kan kopplas loss från batterisladden, vilket innebär att användaren kan sätta på sig ryggsäcksbatteriet så att det sitter bekvämt innan det ansluts till redskapet. Och om något skulle fastna i sladden under drift kopplas den loss omedelbart. Men den största fördelen är förstås den frihet som batteriet ger. Användaren kan arbeta upp till en hel dag utan att behöva stanna och ladda.”

Vilka är de största professionella fördelarna med att välja en batteridriven produkt?

Battery pack

”När du arbetar kontinuerligt i många timmar är faktorer som låg vikt, lågt ljud och inga direktutsläpp viktiga. Våra batteridrivna maskiner är utmärkta alternativ för yrkespersoner på grund av dessa egenskaper samt för att de är så lättanvända.