Ny teknik för enkel och flexibel robotgräsklippning

Husqvarna EPOS™ (Exact Positioning Operating System) är en banbrytande teknik för en ny serie med robotgräsklippare utan begränsningskablar och ett urval av våra professionella robotgräsklippare. Den satellitbaserade tekniken innebär att du kan använda gräsklipparna inom virtuella gränser. Det här är en enkel och flexibel lösning. Den passar perfekt för fotbollsplaner, golfbanor, stadsparker, fastigheter – och andra platser med föränderliga omständigheter och behov. Eftersom du inte behöver installera några fysiska begränsningskablar innebär den här tekniken även att du kan utföra luftning, vertikalskärning och gräsreparation utan problem.

Bilden nedan visar hur det går till.

Ta en titt på Husqvarna EPOS™ i praktiken

Upptäck hur enkelt det är att komma igång, hur du kan använda Husqvarna EPOS™-teknikenför att skapa virtuella gränser för arbetsområden och avgränsade zoner – och hur allt det här gör din arbetsdag mer effektiv.

Optimized - Automower EPOS technology

Möjligheterna är oändliga! Bokstavligt talat.

Allt du behöver är din mobiltelefon och Automower® Connect-appen eller Fleet Services™-appen (för yrkesbruk). Du använder telefonen till att ställa in virtuella gränser och skapa ett eller flera arbetsområden för robotgräsklipparen. Allt som krävs för att de tekniska förhållandena ska vara optimala är fri sikt uppåt. Med vår avancerade satellitteknik Husqvarna EPOS™ får du noggrannhet på centimeternivå på några sekunder. I kombination med referensstationen möjliggör den för robotgräsklipparen att klippa alla typer av gräsytor på ett effektivt sätt.

Automower EPOS technology (football field with graphics) square format for website

Enkel maskinparkshantering

Med Husqvarna EPOS™ får du en tillförlitlig installation som gör din arbetsdag enklare. Du använder mobiltelefonen för att aktivera och avaktivera avgränsade zoner. Tack vare vårt digitala hanteringsverktyg Husqvarna Fleet Services™ vet du alltid var gräsklipparen är, hur mycket du har använt den och när den behöver servas eller bytas – och mycket mer. Du kan få tillgång till all den här informationen på din telefon eller surfplatta, vilket bidrar till att göra din verksamhet problemfri och produktiv.

Kundkommentar – Upplev fördelarna med Husqvarna EPOS™

Enkel installation och större flexibilitet

Husqvarnas robotgräsklippare Automower® EPOS™ har gjort det enklare och mer flexibelt att sköta de populära grönområdena på Kungliga Djurgården i Stockholm, tack vare installationen utan slinga.

”EPOS™-systemet gjorde installationen så mycket enklare. Det ökade också flexibiliteten för ändringar i användningen av grönområden. Om vi planterar en blomsterrabatt eller arrangerar evenemang kan vi fortfarande använda gräsklipparen och bara skapa en tillfällig avgränsad zon. Dessutom rör den sig enkelt mellan olika gräsytor, via till exempel asfalt.”