Banbrytande gräsmatteskötsel

Med sin tilltalande design och nästa generations intelligens klarar Automower® NERA-serien enkelt av ojämn terräng, trånga hörn, sluttningar och komplexa gräsmattor med precision, vilket ger dig en perfekt klippt gräsmatta. 

NERA-robotgräsklipparna kan utrustas med trådlös teknik genom Husqvarna EPOS™ Plug-in Kit (tillval). Vi har optimerat klippningen på alla tänkbara sätt, med allt från valfri installation utan områdeskablar, till smarta funktioner som undvikande av föremål – vilket ger dig mer tid än någonsin att njuta av trädgården.

 
Automower 430X NERA with EPOS

Virtuella gränser

Enkel och smidig installation utan begränsningskablar. Tillbehöret Husqvarna EPOS™ Plug-in Kit ger en robust och precis virtuell installation. Gör säsongsbetonade installationsuppdateringar beroende på trädgårdens behov i Automower® Connect-appen. Med precis och flexibel områdeshantering kan du dela in gräsmattan i olika delar och tillämpa olika inställningar och scheman, eller skapa tillfälliga avgränsade zoner.

Så här fungerar EPOS™ utan områdeskablar

Husqvarna EPOS™ (Exact Positioning Operating System) är den senaste tekniken för Automower®-robotgräsklippare för bostadsägare. Den satellitbaserade tekniken gör att klipparen kan arbeta inom preciserade områden utan begränsningskablar. Allt du behöver är din mobiltelefon och Automower® Connect-appen för att enkelt skapa de virtuella gränserna. Du kan även skapa flexibla arbetsområden och tillfälliga avgränsade zoner, vilket ger dig anpassningsbar zonkontroll. Husqvarnas intelligenta satellitteknik ger precision på centimeternivå på bara några sekunder och kräver fri sikt uppåt för att de tekniska förhållandena ska vara optimala.

Automower 430X/450X NERA object avoidance

Objektdetektering

Med radarteknik undviks föremål på ett intelligent sätt, vilket gör att klipparen kan klippa mycket noggrant, vilket i sin tur minskar risken för oplanerade stopp. När klipparen upptäcker ett föremål på gräsmattan svänger den undan för att undvika att köra på det.

Objektdetekterings-funktionen finns på följande modeller:
Automower® 430X NERA
Automower® 430X NERA med EPOS Plug-in Kit
Automower® 450X NERA
Automower® 450X NERA med EPOS Plug-in KitFrågor och svar: Husqvarna Automower® NERA-serien

Styr gräsklipparen med appen var du än befinner dig i världen, så länge klipparen är ansluten till Wi-Fi. Om en del av gräsmattan inte har Wi-Fi-täckning fortsätter klipparen att klippa det området, men gräsklipparen kan inte ansluta till appen utan Wi-Fi-täckning. Automower® 320 NERA har både Wi-Fi- och Bluetooth-anslutning, vilket ger en räckvidd på upp till 30 meter från gräsklipparen, och Automower® 430X NERA och Automower® 450X NERA har mobilanslutning som gör att du kan styra gräsklipparen var du än är i världen.

Automower® Connect Kit kan köpas som ett extra tillbehör till den här gräsklipparmodellen.

Alla Automower® NERA-gräsklippare har en ledad framaxel som ger bättre kontakt mellan hjulen och marken. Det innebär bättre åkning i sluttningar och ojämn terräng, vilket i sin tur ger färre oplanerade stopp. Utöver detta klarar Automower® NERA-gräsklipparna sluttningar med en lutning på upp till 50 %.

När du köper en Automower® NERA-gräsklippare med EPOS™ Plug-in Kit utför återförsäljaren en obligatorisk trädgårdsbesiktning där man bedömer trädgårdens utformning och om den är lämplig för denna typ av teknik.

Dessa robotgräsklippare kan användas med eller utan EPOS™ Plug-in-tillbehöret. Det här tillbehöret möjliggör installation utan begränsningskabel, men om användaren inte vill använda den funktionen kan robotgräsklipparen användas utan tillbehöret, genom en standardinstallation med begränsningskabel.

I vår intuitiva Automower® köpguide hittar du enkelt den modell som passar bäst för din trädgård.

Nej, när du har köpt EPOS™ Plug-in-kittet och anslutit det till en Automower® NERA-klippare är systemet helt självgående och medför inga ytterligare drifts- eller abonnemangsavgifter.