Produkter och innovationer

Husqvarnas skyddskläder: Handplockade material för skydd och flexibilitet

Vi har arbetat hårt för att ta fram bekväma kläder för skogsarbete, förbättra våra produkter och ta reda på vad som krävs för att du ska känna dig bekväm under hela arbetsdagen.
Range image protective clothes

De material som används i Husqvarnas skyddskläder har alla antingen utvecklats eller handplockats av oss, och sedan testats på många olika sätt både i labbet och i skogen för att säkerställa att de kommer att klara av uppgiften.

Cordura® Reflex

Det här tyget skyddar mot slitage i plaggets mest utsatta zoner. Den reflekterande tråden gör att plagget syns bra i mörker och vid svag belysning. Finns i Technical Extreme-serien.

Vikt: 335 g/m2. Material: 100 % polyamid.

PPE marketing feature image
Skyddskläder

Läs guiden till vårt sortiment av skyddskläder

Ladda ner nu

Cordura® Checkered

Ger fullgott skydd för zoner som utsätts för slitage. Beläggning på baksidan ger ökad vattentålighet. Finns i Technical Extreme-serien.

Vikt: 225 g/m2. Material: 100 % polyamid.

Feather Stretch

Vårt lättaste tyg, med stretch i två riktningar. Används vid zoner som kräver hög flexibilitet. Ger ökad rörelsefrihet och en bekväm känsla. Finns i Technical Extreme-serien.

Vikt: 185 g/m2. Material: 66 % polyester/34 % elastan.

Light Weight Stretch

Lätt tyg med stretch i fyra riktningar, både på bredden och på längden. Tyget är luftigt och bekvämt och ger otrolig flexibilitet. Finns i Technical Extreme-serien.

Vikt: 190 g/m2. Material: 88 % polyester (14 % Polyester Coolmax®)/12 % elastan (Lycra®).

Pocket with Zipper, Technical

Aramide Mélange

Fiberkombination med nötningsbeständiga Kevlar®-fibrer och slitstarka Cordura®-fibrer, vilket ger ett tåligt tyg som lämpar sig för att förstärka utsatta zoner. Finns i Technical-serien.

Vikt: 240 g/m2. Material: 45 % Cordura®/30 % polyamid/25 % Kevlar®.

Comfortable Stretch

Tyg med stretch i fyra riktningar, både på bredden och på längden. Ett luftigt, flexibelt tyg som är otroligt bekvämt och ger stor rörelsefrihet. Finns i Technical-serien.

Vikt: 235 g/m2. Material: 92 % polyester/8 % Lycra®.

Cordura® Heavy

För plaggets mest utsatta zoner, till exempel runt fot- och handled. Cordura® Heavy har en yta av Teflon® som är vattenavvisande och skyddar mot olja och fläckar. Finns i Functional- och Technical-serierna.

Vikt: 220 g/m2. Material: 100 % Cordura®.

PPE marketing feature image

Cordura® Light

Det här tyget är väldigt bekvämt med hög funktionalitet. Finns i Functional-serien.

Vikt: 175 g/m2. Material: 100 % Cordura®.

Micro Polyester

Mjukt tyg med tvåskaftsbindning. Väldigt slitstarkt, stretchigt och fläcktåligt. Finns i Functional-serien.

Vikt: 190 g/m2. Material: 100 % polyester.

Work-wear Twill

Ett robust vävt twilltyg som är väldigt slitstarkt, stretchigt och fläcktåligt – perfekt för pålitliga arbetskläder. Finns i Classic-serien.

Vikt: 270 g/m2. Material: 65 % polyester/35 % bomull.

Workwear Twill Shiny

Den blanka varianten är lika pålitlig som det vanliga twilltyget för arbetskläder. Materialet är väldigt slitstarkt, stretchigt och fläcktåligt, och det blanka garnet ger ett snyggt utseende. Finns i Classic-serien.

Vikt: 240 g/m2. Material: 70 % polyester/30 % bomull.