Det finns en robotgräsklippare från Husqvarna för varje trädgård

Välj en av våra många Automower®-modeller och låt gräsmattan sköta om sig själv. Oavsett om din gräsmatta har branta sluttningar, trånga passager, tuff terräng eller mer komplex design, så finns det en passande modell gjord för enkelt klippa varje gräsmatta till perfektion.

Ställ in klippschemat i Automower® Connect-appen och avgränsa arbetsområdet med fysiska eller virtuella gränser. Luta dig sedan tillbaka, koppla av och se hur Automower®-klipparen sköter resten. När jobbet är klart eller när batteriet behöver laddas återvänder robotgräsklipparen automatiskt till laddstationen. Du kan lita på att Automower® gör jobbet, oavsett om det är regn eller sol, dag som natt.

Automower® – fördelar

Suburban PGE Dinner
Tidsbesparande lösningar
Med allt från bekymmersfri installation, till automatiska laddningsfunktioner, är Automower®-robotgräsklipparen lika självständig som pålitlig, vilket sparar tid från första stund och ger perfekt klippta gräsmattor. Även tiden som går åt till rengöring och underhåll är minimal tack vare den robusta och tillförlitliga designen.
Automower 320 NERA
Gräsklippare för alla gräsmattor
Varje gräsmatta är unik. Oavsett om din gräsmatta är sluttande, ojämn, har en ovanlig form eller trånga utrymmen, så har Husqvarna en robotgräsklippare som klarar allt enkelt och med precision. Upptäck vårt breda sortiment av robotgräsklippare – för allt från riktigt små gräsmattor till riktigt stora trädgårdar.
PGE Pool
Säkerhet som prioritet
Våra Automower®-produkter testas i stor utsträckning för att uppfylla alla gällande säkerhetskrav för både användare, barn och djur. De är särskilt konstruerade för att minska risken för knivkontakt och stannar automatiskt om de lyfts eller välter, samt upptäcker och undviker föremål eller hinder på gräsmattan. Automower®-robotgräsklippare har dessutom flera stöldskyddsfunktioner.
Get it right

Husqvarna® NERA – En ny era av robotgräsklippning utan slinga

Robotgräsklipparna i Automower® NERA-serien med Husqvarna EPOS™ Plug-in Kit möjliggör en installation utan slinga – justera och anpassa dina virtuella gränser beroende på säsong och behov.

Kom igång med Automower®-robotgräsklipparen

Automower installation
Steg-för-steg-installation
Husqvarna Automower®-robotgräsklippare är genomgående enkla att använda, och det börjar med en riktigt smidig installation. Oavsett om du gör det själv eller ber din lokala återförsäljare om hjälp, visar den här guiden hur enkelt det är att installera våra robotgräsklippare.
Installation av robotgräsklippare
Automower AIM / Zone Control - Web version
Ladda ned Automower® Connect-appen
Att bli gräsvårdsexpert är verkligen lika enkelt som att ladda ned en app – Automower® Connect. I appen kan du fjärrstyra robotgräsklipparen, ändra inställningar och scheman, och integrera ditt smart hem-system.
Upptäck Automower® Connect
Automower Aspire R4 with house
Husqvarna® robotgräsklippare – Frågor och svar
Nu har vi fångat ditt intresse. Låt oss nu svara på dina frågor. Se vår sida med vanliga frågor och svar för mer information om knivarnas och batteriernas livslängd, eller om fördelarna med att klippa i ett slumpmässigt mönster.
Robotgräsklippare - frågor och svar
Automower 405X

Köp Automower® robotgräsklippare online

Utforska våra robotgräsklippare – de kan köpas online med kostnadsfri hemleverans eller hämtning i butik hos en Husqvarna Automower®-återförsäljare. Installera själv eller låt en återförsäljare hjälpa dig.


Automower® – grunderna

Med den patenterade guidekabeln hittar klipparen tillbaka till laddstationen. Det minskar söktiderna, särskilt för komplexa trädgårdar. Detta möjliggör flera startpunkter, vilket ger bättre klippresultat och hjälper gräsklipparen att hitta till gräsmattans mer avlägsna områden.

Med sitt unika klippsystem har Automower®-robotgräsklippare bland de lägsta ljudnivåerna av alla robotgräsklippare på marknaden.

Automower®-robotgräsklippare är konstruerade för att tåla och anpassa sig till växlande väderlekar – i sol och regn, och dag som natt.

Effektiv energihantering innebär låg energiförbrukning, vilket gör att Automower®-robotgräsklippare kan köras till en bråkdel av kostnaden jämfört med konventionella gräsklippare, utan direkta utsläpp vid drift.

Automower® har ett flertal funktioner som skyddar robotgräsklipparen mot stöld: PIN-kodlås, stöldlarm, en unik länk mellan klipparen och laddstationen, GeoFence och stöldspårning i Automower® Connect-appen för modeller med GPS.

Automower®-robotgräsklippare är kompakta och lätta, vilket ger ökad manövrerbarhet i alla slags trädgårdar och gör klipparna ännu enklare att bära och förvara mellan användningstillfällena.

Svängbara, rakbladsliknande knivar som klipper gräsmattan jämnt och prydligt. Och om gräsmattan klipps regelbundet hjälper klippresterna till att gödsla jorden.

Om Automower®-robotgräsklipparen välter eller lyfts från marken, stannar knivdisken automatiskt.

Husqvarna Automower® – en naturlig lösning för alla slags trädgårdar

Automower®-robotgräsklippare finns idag i miljontals trädgårdar runt om i världen. Automower®-gräsklipparna är eldrivna till skillnad från traditionella bensindrivna gräsklippare. Det innebär inga direkta koldioxidutsläpp när dessa miljontals gräsmattor klipps, och det är något vi är mycket stolta över. Till skillnad från när du kör bensindrivna gräsklippare med avgasmotor, har Automower®-robotgräsklippare en positiv inverkan när det gäller hanteringen av produkten.


Ur ett hållbartperspektiv är det även viktigt att ta vara på sin trädgård, som ju är hem till en mängd olika växter och djur. Vi på Husqvarna förstår och respekterar hur viktigt det är att upprätthålla den biologiska mångfalden i våra trädgårdar. Vill du veta hur?

AM 550 EPOS

Behöver du en professionell robotgräsklippare?

Öka produktiviteten och effektiviteten med en robotgräsklippare från Husqvarna – ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att klippa alla slags gräsmattor med perfekta resultat, så att du får mer tid för annat.