TF 500-serie
  1. Guide
  2. Rekommenderade produkter
Köpråd

Att tänka på vid köp av en jordfräs

Jordfräsar är utmärkta om man vill luckra upp en gräsmatta eller förbereda ett trädgårdsland för sådd. Vi har sammanställt en del råd som du bör tänka på före inköp av en ny jordfräs.

Vårt sortiment består av två olika typer av jordfräsar: bakmonterat och frontmonterat aggregat.

Ska du utföra tungt arbete? Skaffa en med bakmonterat aggregat!

För stora och öppna ytor lämpar sig en motroterande jordfräs med bakmonterat aggregat och generös arbetsbredd bäst.

Jordfräsar med bakmonterade aggregat är konstruerade för användning i tätt packad jord och gräsmattor. Tack vare drivning och motroterande knivar luckrar de här maskinerna upp jord mycket effektivt. 

Ägnar du dig åt lättare trädgårdsarbete? Skaffa en med frontmonterat aggregat!

Jordfräsarna med frontmonterade aggregat lämpar sig för lättare trädgårdsarbete, till exempel förberedelser för blom- och trädgårdsland. De här jordfräsarna drivs av knivarna och är tillgängliga med arbetsbredder från 24 cm till 85 cm. De mindre modellerna är perfekta för trånga trädgårdsutrymmen och kan även utrustas med tillbehör för olika trädgårdsuppgifter.  

Jordfräsar

Läs mer om våra jordfräsar

Läs mer

Allmänna råd vid inköp av en jordfräs

För blandade trädgårdsuppgifter kanske du vill köpa en jordfräs med frontmonterat aggregat, som passar för mossrivning, kantklippning, vertikalskärning och plogning. Om du har många små trädgårds- och blomland i trädgården ska du se till att den jordfräs du väljer har bärhandtag eller transporthjul. Våra jordfräsar är utrustade med backväxel för optimal manövrerbarhet och kontroll.