Köpråd

Saker att tänka på vid inköp av en gräsklippare

Funderar du på att köpa en gräsklippare? De första sakerna att ta hänsyn till är gräsmattans storlek och på vilket sätt du vill klippa den. Här följer några saker att fundera på innan du köper en.

Var 1 000:e kvadratmeter gräsmatta du klipper innebär en promenad på två till tre kilometer. Med det i åtanke blir en självgående gräsklippare ett attraktivt alternativ. Typen av gräsmatta och hur ofta du klipper avgör valet av klippsystem. Modeller med bak- och sidoutkast kan hantera längre, mer vildvuxet gräs, grövre grästyper och gräsmattor som klipps sällan.

Mulching gödslar gräsmattan på ett naturligt sätt

BioClip®-metoden (mulching) är idealisk om du vill ha förstklassiga resultat och om du klipper ofta. Fint klippta gräsklipp göder gräsmattan och gör den mindre mottaglig för torka.

Välja en gräsklippare med uppsamlare

Gräsklippare med uppsamlare ger prydliga resultat och sparar tid eftersom du inte behöver kratta gräsklipp när du är klar med klippningen. På hösten kan du även använda uppsamlare för löv, och de är också perfekta om du vill undvika allergiska reaktioner mot gräs och minska spridningen av ogräsfrön.

Gräsklippare

Ta reda på mer om våra gräsklippare

Läs mer
Lawnmower LC 348 V

Att välja den bästa gräsklipparen för dina behov

  1. Bestäm klippaggregatets bredd utifrån gräsmattans storlek.
  2. Om din gräsmatta är medelstor eller stor rekommenderar vi att du köper en självgående gräsklippare.
  3. Om din gräsmatta är medelstor och du vill ha lite extra motion när du klipper gräset kan en skjutgräsklippare vara något för dig.
  4. Om gräsmattan är liten kan du överväga en manuell gräsklippare som är fri från direktutsläpp och undviker buller för grannarna.
  5. Om du är osäker på vilket klippsystem som passar för din gräsmatta och dina klippningsrutiner bör du välja en gräsklippare som hanterar flera klippsystem: utkast, uppsamling och BioClip® (mulching).