Battery lawn mower LC 347iVX, BLi30, QC250 kit
 1. Guide
 2. Rekommenderade produkter
Köpråd

Fyra saker att tänka på när du köper gräsklippare 2023

Vill du köpa en gräsklippare? Här följer några saker du bör tänka på för att välja den bästa gräsklipparen.

Har du en liten, stor, enkel eller komplex trädgård? Typen av gräsmatta och hur ofta du klipper den avgör vad du ska leta efter när det gäller klippmetoder, manövrerbarhet och smarta funktioner.

Klippning med bak- och sidoutkast

Klipper du gräsmattan sällan? Bak- och sidoutkast gör att klipparen kan hantera högre, vildare och grövre gräs.

Mulchning gödslar gräsmattan på ett naturligt sätt

BioClip®-metoden (mulchning) är perfekt om du klipper gräsmattan ofta och vill ha toppresultat. De finhackade gräsresterna bryts snabbt ner och återgår till gräsmattan som gödning, vilket även gör den mer motståndskraftigt mot torka. Letar du efter ett mulchingkit? Se hela vårt sortiment av reservdelar och tillbehör till gräsklippare.

Gräsklippare med uppsamlare

Gräsklippare med uppsamlare ger prydliga resultat och sparar tid eftersom du inte behöver kratta gräsrester när du är klar med klippningen. På hösten kan du använda uppsamlarna till löv. Detta är också ett bra sätt att undvika allergiska reaktioner mot gräs och minska spridningen av ogräsfrön. Du kan även lägga gräsresterna i komposten och få en bättre kompostblandning.

Gräsklippare

Ta reda på mer om våra gräsklippare

Läs mer

Ytterligare information som hjälper dig att hitta den bästa gräsklipparen för dina behov 

 1. Bestäm klippaggregatets bredd utifrån gräsmattans storlek:
  • mindre än eller lika med 46 cm = upp till 500 m²
  • 47–50 cm = 500–800 m²
  • 51 cm+ = > 800 m²
 2. Om du har en medelstor till stor gräsmatta eller om den är lite mer komplex rekommenderar vi att du köper en självgående gräsklippare med drivning.
 3. Om gräsmattan är kompakt bör du överväga en cylindergräsklippare (m.a.o. handgråsklippare) som är fri från direktutsläpp och inte ger ifrån sig ljud som stör grannarna.
 4. Om du inte är säker på vilken klippmetod som passar din gräsmatta behöver du inte göra något val. Du kan välja en gräsklippare som möjliggör flera klippmetoder, till exempel en uppsamlare och ett extra mulchingkit.