Blower 125BV 952711902
  1. Guide
  2. Rekommenderade produkter
Köpråd

Saker att tänka på vid inköp av en lövblåsare

En blås passar utmärkt när du vill rensa bort löv, skräp, gräs och klipprester. Men vad behöver du egentligen tänka på när du ska köpa en ny lövblåsare? Här följer några saker att fundera på innan du köper en.

Vi har lövblåsare som passar alla dina behov. Om du vet vad den ska användas till kan vi enkelt hjälpa dig att välja rätt maskin.

Handhållen eller ryggsäck?

När du köper en blås är det viktigt att tänka på vad den ska användas till. Om du använder den under kortare tidsperioder till mindre skräpmängder bör du välja en lätt och smidig handhållen lövblås, exempelvis Husqvarna 125B. Om du arbetar under längre tidsperioder och måste blåsa större mängder rekommenderar vi en ryggsäcksblås. Ryggsäcksblåsar är indelade i två kategorier – den ena är för vanligt professionellt bruk och den andra är för ännu mer krävande jobb. Husqvarna 580BTS är den mest kraftfulla blåsen, med ett filtrerat luftintag för längre drifttid och problemfri användning.

Använd blåsen som en dammsugare

En blås kan också användas för att suga upp gräs, gräsklipp och löv från marken. Den är särskilt användbar på platser där du inte vill blåsa runt skräp, exempelvis nära en damm eller din bil. Ett vakuumkit medföljer Husqvarna 125BVx.

Lövblåsare

Lär dig mer om våra lövblåsare

Läs mer
Blower 234BT

Batteri- eller bensindriven?

Moderna batteridrivna blåsar är lätta, kraftfulla, otroligt tysta och nästan helt vibrationsfria. Alla Husqvarna-produkter använder samma typ av laddare, och det tar 30–50 minuter att ladda ett 4,2 Ah-batteri. Om du har ett par extrabatterier eller ett ryggsäcksbatteri har du tillräckligt med ström för en hel arbetsdag. Batteridrivna blåsar passar perfekt när du arbetar inomhus eller i ljudkänsliga platser, till exempel nära sjukhus, skolor eller stadsparker. Om du ska utföra tungt arbete, som att flytta stora mängder blöta löv, rekommenderar vi en bensindriven ryggsäcksblås eftersom den passar bättre för den arbetsuppgiften. 

Saker att tänka på vid inköp av en lövblåsare

  1. Se till att den är lättstartad och lättanvänd.
  2. Välj en lågvibrerande blåsare, så att du slipper vibrationsskador och utmattning.
  3. Se till att den har tillräckligt hög lufthastighet och luftflöde för arbetet.
  4. Om du ska arbeta i flera timmar ska du se till att den ryggburna lövblåsaren har bekväm sele och att den har ett höftbälte och breda axelband som fördelar belastningen.