Automower 305/310 Mark II/315 Mark II + Grass Trimmer 110iL
 1. Guide
 2. Rekommenderade produkter
Köpråd

Fem saker att tänka på när du köper grästrimmer 2023

Moderna grästrimmers är utformade för att passa olika arbetsförhållanden och användare. Men hur hittar du den bästa grästrimmern för dina behov? Här är några viktiga frågor vars svar hjälper dig att fatta rätt beslut.

Vilken typ av användare är jag?

Hur stor erfarenhet har jag av att använda en grästrimmer? Kommer jag att använda den ofta eller bara ibland? Husqvarnas grästrimmers är anpassade efter olika typer av användning:

Praktisk användning
För sporadisk användning och enklare uppgifter i bostadsträdgårdar har vi användarvänliga grästrimrar som är utformade för enkel hantering utan att kompromissa med effekt och prestanda.

Avancerad användning
För avancerad frekvent användning har Husqvarna grästrimrar som kan hantera stora trädgårdar och uppgifter som beskärning av grövre grenar. De är utrustade med tekniska lösningar som förenklar arbetet och gör det mer effektivt.

Yrkesanvändning
För att uppfylla kraven som yrkesanvändare ställer har vi utvecklat våra mest avancerade batteridrivna produkter med långa och krävande arbetsdagar i åtanke. Dessa grästrimmers är hållbara och robusta, tål krävande yrkesanvändning och ger bästa kraft och prestanda för att klara tuffa utmaningar.

Vilken typ av jobb ska jag utföra?

Om du arbetar mycket i högt gräs eller övervuxna områden utanför trädgården behöver du en mer högpresterande grästrimmer med lämpliga tillbehör eller en röjsåg. För områden med kort gräs har vi flera grästrimmers som passar en välskött trädgård.

Smarta förvaringslösningar för få bukt med röriga utrymmen

Vissa av våra grästrimmers är utrustade med ett delat skaft eller teleskopskaft som gör dem lätta att förvara och transportera.

Behöver jag mångsidighet?

Vill du kunna utföra många olika typer av uppgifter? Vi erbjuder praktiska kombitrimmers för flera användningsområden. Du får ett extremt flexibelt verktyg med tillbehör som blåstillsats, häcksax, ytrengörare, kultivator och grensåg.

Passar batteri eller bensin bäst som ström-/bränslekälla för min trimning?

Husqvarna erbjuder både batteridrivna grästrimmers och bensindrivna grästrimmers i alla storlekar. En fördel med det batteridrivna alternativet är naturligtvis att inget bränsle används. Du får inget bränslespill, har inget behov av extra bränsle och behöver inte lägga tid och pengar på att blanda tvåtaktsolja. Sätt bara i 36 V-batteriet så har du all kraft du behöver för att få jobbet gjort. Batteridrivna grästrimrar tenderar också att vara lättare att använda, och för att starta motorn behöver du oftast bara trycka på en knapp.

När det gäller batteridrivna maskiner är det viktigt att tänka på att ju större gräsmatta eller uppgift, desto större måste batteriet vara. Titta i vår tabell över batteritid för att få hjälp med att hitta rätt lösning.

Hur länge räcker BLi-X 36 V och 18 V-batterierna?

Se drifttid för batteriprodukter
Grästrimrar

Lär dig mer om våra grästrimmers

Läs mer

Checklista när du äger en grästrimmer

 1. Säkerheten först
  Använd alltid rätt skyddsutrustning när du arbetar med grästrimmern eller röjsågen.
 2. Regelbundet underhåll
  Se till att underhålla grästrimmern så att den håller länge. Grundläggande underhåll kan du enkelt utföra själv. Men det kan vara en god idé att låta en Husqvarna-återförsäljare kontrollera produkten regelbundet för att få optimal prestanda.
 3. Rätt tillbehör
  Se till att använda tillbehör för din grästrimmer som är av hög kvalitet.

Olika typer av grästrimmers

Grästrimmers kan delas in i följande grupper:

 1. Grästrimmers för deltidsanvändning
  Robusta mångsidiga grästrimrar som är enkla att använda och ger bra prestanda.
 2. Grästrimmers/röjsågar för sporadisk användning
  Utformade för trädgårdsarbete för bostadsägare. Enkla att starta, använda och underhålla och med tillräcklig effekt. Utforska Husqvarnas batteridrivna grästrimmers.
 3. Grästrimmers/röjsågar för yrkesanvändning
  Professionella grästrimmers är särskilt utformade för hög produktivitet i krävande arbetsmiljöer. De ger stabila prestanda med hög kapacitet och manövrerbarhet. Dessa trimrar har ofta professionella funktioner som gör långa arbetspass under tuffa förhållanden säkrare och bekvämare.