Z 242F (ClearCut)
 1. Guide
 2. Rekommenderade produkter
Köpråd

Saker att tänka på vid inköp av en zero turn-åkgräsklippare

Med en zero turn-åkgräsklippare kan du klippa så nära i hörn att du minskar behovet av att trimma. Här följer några tips om saker att tänka på när du planerar att köpa en ny zero turn-åkgräsklippare.

Den spakstyrda åkgräsklipparens konstruktion med hög kapacitet och effektiv manövrerbarhet har sitt ursprung i typisk kommersiell användning. Våra spakstyrda åkgräsklippare för markägare har tagits fram vid sidan av våra kommersiella modeller. Det innebär att de kan hantera tunga klippuppgifter inom stora områden på ett effektivt, snabbt och enkelt sätt.

Är du proffs eller markägare?

När du bestämmer dig för en ny spakstyrd åkgräsklippare är den viktigaste faktorn storleken på den yta som du ska klippa.

Våra spakstyrda åkgräsklippare för markägare är i allmänhet mindre, vilket gör dem mer utrymmessnåla vid förvaring, och de kan även klippa trånga passager i trädgården. De största modellerna för villa- eller markägare klarar drygt 2,8 hektar per timme.

Om du letar efter en ny spakstyrd åkgräsklippare för professionell användning har vi ett brett sortiment med kraftfulla motorer och större bränsletankar. De professionella modellerna är snabbare och kan hantera större ytor, upp till nästan 7 hektar per timme.

Propan

Propan är ett utmärkt sätt att minska utsläppen, bränslekostnaderna och kanske även få skattefördelar. Det finns dessutom en mängd andra fördelar med propan. En propanmotor kräver i allmänhet färre reparationer eftersom propan inte åldras. Om du ska använda motorn hela dagarna bör du även fundera på att skaffa de dubbla 15 kg-tankarna som rymmer 53 liter bränsle.

  Spakstyrda åkgräsklippare

  Läs mer om spakstyrda åkgräsklippare

  Läs mer

  Allmänna fakta om Husqvarnas spakstyrda åkgräsklippare

  • Våra spakstyrd åkgräsklippare är slitstarka med en stabil ram och en kraftfull, tillförlitlig motor. Alla komponenter är konstruerade för att tåla krävande drift.
  • En bekväm förarplats och effektiv vibrationsdämpning borgar för bättre komfort och mindre trötthet.
  • Alla reglage är lättåtkomliga.
  • Stora, breda bakhjul ger mindre tryck på gräsmattans yta, vilket gör att de plattar till gräset mindre och förbättrar tillgängligheten. En låg tyngdpunkt ger grepp och stabilitet: en fördel om marken är ojämn.
  • Ett effektivt kylsystem är viktigt om maskinen ska fungera vid en optimal temperatur under långa perioder – i synnerhet under varma dagar.