Upotreba


Kako da radite sa duvačem lišća

Husqvarna duvač je velika pomoć za brzo čišćenje vrta od lišća. Pobrinite se da nikada ne duvate prema postavljenim objektima kao što su zidovi, velike stijene, vozila i ograde. Kada radite unutar uglova, duvajte od ugla prema sredini područja u kojem radite. Inače, prljaština bi se digla na vaše lice. Nikada ne usmjeravajte mlaznicu prema osjetljivim biljkama. 


No Image Available

Brzi vodič za korištenje duvača

 1. Isplanirajte vaš posao i odlučite se za mjesto gdje ćete sakupljati lišće. 
 2. Počnite sa čišćenjem oko ograda i zgrade. Ovo pojenostavljuje sakupljanje lišća na jesno mjesto kasnije. 
 3. Radite u smjeru s vana prema unutra, prema mjestu gdje ćete da sakupljate, u bočnom pokretu, praveći cik-cak formu kako budete prilazili centru.  
 4. Ako sakupljate lišće ispred na uslom putu, pomjerite izduvnu cijev u oblik ''U'' ispred vas. Na ovaj način vi duvate lišće u centar ''U''.

Povezani artikli

 • Book shelves
  Travnjak i vrt

  Brzi vodič za rezbarenje sa motornom pilom

  Plemenita i sve popularnija umjetnost rezbarenja sa motornom pilom, datira iz drevne umjetnosti oblikovanja drveta, koja je modernizovana tokom 1950-ih, do prvog umjetnika sa motornom pilom.  

 • Travnjak i vrt

  Kako da postavite reznu glavu na vaš Husqvarna rajder

  Vaš Husqvarna rajder je svestrana mašina koja vam dozvoljava da mijenjate dodatke, u zavisnosti od posla koji trebate uraditi. Montiranje vaše rezne glave ili dodatka na rajder se jednostavno radi i za to je potrebno svega nekoliko minuta. Upozorenje! Nosite zaštitne naočale dok postavljate jedinicu za rezanje. Opruga koja zateže pojas može da pukne i da izazove ozbiljne povrede. 

 • Travnjak i vrt

  Kako da instališete set za malčiranje na vašu Husqvarna kosačicu

  Pratite ovaj vodič kako biste instalisali set za malčiranje na vašu Hisqvarna kosačicu  Sjetite se da je oštrica oštra, zato zaštitite svoje ruke sa rukavicama i/ili umotajte oštricu sa teškom krpom.