Priručnici i vodiči

Kako pokrenuti motornu pilu

Vjerovali ili ne, ali "kako pokrenuti motornu pilu?" je uobičajeno pitanje (ili barem je često u Google pretraživanju) među korisnicima motornih pila. U ovom vodiču smo sastavili nekoliko savjeta kako da pripremite pilu za rad.

Postoje dva pravilna načina pokretanja motorne pile: na tlu ili s pilom između nogu. Bez obzira koju metodu pokretanja odabrali, imajte na umu da kočnicu lanca uvijek treba aktivirati. Mnogi modeli motornih pila se mogu pokrenuti u položaju uz pola gasa. Ako se kočnica ne aktivira pri pokretanju jednog od ovih modela, lanac se može zarotirati.

Pokretanje hladnog motora

  1. Aktivirajte kočnicu lanca.
  2. Ako je model opremljen kontrolom dekompresije, pritisnite je.
  3. Aktivirajte čok. Ako je pila opremljena pročišćavanjem zraka / pumpom za gorivo, pritisnite pumpicu nekoliko puta dok gorivo ne postane vidljivo u njoj i tako uđe u karburator.
  4. Pokretanje na tlu: Desnu nogu stavite u stražnju ručku i lijevom rukom čvrsto držite prednju ručku. Počevši s pilom između nogu: Stražnju ručku postavite između bedara i iza desnog koljena. Čvrsto držite prednju ručku lijevom rukom.
  5. Povucite ručicu za pokretanje desnom rukom. Ponavljajte dok se motor ne pokrene.
  6. Gurnite čok (uz pola gasa) i povlačite dok se pila ne pokrene.
  7. Ubrzajte tako da motor radi u praznom hodu, a zatim otpustite kočnicu lanca.
Pile

Saznajte više o našem asortimanu motornih pila

Saznajte više

Pokretanje toplog motora

Kad je motor topao, pokrenut će se bez čoka. Slijedite prethodna uputstva, ali zanemarite stavke koje se odnose na čok. Ako je motor teško pokrenuti, upotrijebite pola gasa. Funkciji pola gasa pristupate tako da najprije potpuno aktivirate čok, a zatim nazad pomaknete upravljačku ručicu.