Budućnost košnje je autonomna

S Husqvarna autonomnim radom za profesionalce, Husqvarna čini još jedan korak naprijed u svijetu autonomije i povezivanja. Sistem se sastoji od robotske radne snage s povezanim hibridnim kosilicama Husqvarna Rider bez vozača, koje pokreće tehnologija Husqvarna EPOS. Pomaže poboljšati produktivnost i sigurnost pri održavanju velikih zelenih površina.

Autonomous operation

Olakšano održavanje aerodroma

Održavanje zelenih površina, na primjer, na prometnim aerodromima težak je i dugotrajan zadatak. Husqvarna autonomni rad – s povezanim kosilicama bez vozača – savršeno je rješenje za održavanje velikih zelenih površina. Održiva radna snaga sposobna raditi učinkovito i neumorno 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici, pružajući neuporedivu produktivnost, a istovremeno povećavajući novo sigurnosti.

Širok raspon koristi

Korištenje samovozećih mašina omogućit će operaterima pripremu, planiranje i izvršavanje zadataka kroz sistem.– u značajno poboljšanom radnom okruženju. Povezane Husqvarna kosilice, održavane uz minimalne napore, pomoći će povećati sigurnost, stvoriti bolje radne sulove, povećati radnu učinkovitost i smanjiti uticaj nma okolinu.

Autonomous operation

Povećana sigurnost

Košenje velikih i neravnih površina uz pomoć traktora često je naporno i neugodno zbog visokih nivoa vibracija. Omogućavanje jedinici bez vozača da obavi posao štedi operatora i oslobađa ga za druge zadatke. Nadalje, daljinsko, kompjuterizirano upravljanje mašinama povećava sigurnost rada minimizirajući rizik od ljudskih grešaka.

Autonomous operation

Lakši rad

Operativna učinkovitost povećana je zahvaljujući mogućnosti rada s mašinama 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici. Strojevi će također naglasiti fokus na inovacije i poboljšanja u radnom okruženju, čime će se pomoći u privlačenju i zadržavanju kvalificiranog osoblja.

Autonomous operation

Korisno za vaše poslovanje

Autonomna vozila i mašine općenito smanjuju operativne troškove i troškove održavanja doprinoseći povratu operativnog kapitala, dok će mogućnost unutrašnjeg poslovanja pomoći optimizaciji troškova i ukupnoj organizacijskoj učinkovitosti.