Äntligen kan man använda de smidiga robotgräsklipparna även på avlägsna områden. Tack vare Husqvarnas elnätsoberoende solcellsladdare når robotgräsklippningen nya nivåer av effektivitet. Med den här robusta och skalbara lösningen kan robotgräsklipparen klippa dygnet runt på golfbanor eller andra avlägsna områden där det inte finns tillgång till el.

Solcellsladdaren har en imponerande batterikapacitet på 24 timmar utan avbrott, vilket garanterar oavbruten drift även under längre perioder av begränsat solljus.

Det avancerade energihanteringssystemet säkerställer jämna resultat oavsett väderförhållanden. Tack vare flexibel plug-and-play-installation är det enkelt att välja den bästa placeringen för att optimera solexponeringen.

”Husqvarnas solcellsladdare är ett stort steg framåt inom robotgräsklipparteknik. Den ger företag möjlighet att införa hållbara, elnätsoberoende lösningar utan att offra prestanda eller bekvämlighet”, säger Mattias Mattson, Product Manager Pro Robotics på Husqvarna.

Genom att göra robotgräsklipparna fria från det begräsande elnätsberoendet kan de även installeras i områden där det är opraktiskt med elinfrastruktur – eller där det helt enkelt inte finns. Med solcellsladdarna utökas de potentiella användningsområdena för Husqvarna Automower®. Det är en lika stor vinst för fastighetsförvaltare, trädgårdsanläggare och grenkeepers som för deras kunder eller golfspelare.

Solar charger for Automower

Viktiga egenskaper hos Husqvarnas solcellsladdare:

  • Kontinuerlig drift dygnet runt
  • Klarar förhållanden med svagt solljus
  • Flexibla installationsalternativ
  • Plug-and-play-kompatibilitet med Husqvarna Automower®-serien