Tillförlitlig robotgräsklippning sedan 1995

Husqvarna är pionjärer inom grässkötsel med robotgräsklippning, och idag har vi mer än 2,5 miljoner av våra robotgräsklippare i drift över hela världen.  Under vår resa på mer än 30 år har vi lärt oss mycket, men vi har alltid varit mycket säkra på vårt eget koncept. Gräsklippning med lågenergiknivblad är framtiden för de finaste och mest välskötta grönområdena.

450X by castle
Tystnaden om minskade koldioxidutsläpp.
Automower®-serien för kommersiellt bruk är så gott som helt tyst och självgående, vilket betyder att du inte behöver fylla på med bränsle eller använda elektriska sladdar. Så medan din gräsmatta skärs till perfektion utan störningar minskar ditt koldioxidavtryck.
Automower 550H
Arbetar snabbare, får mer gjort.
Husqvarna Automower® är ett beprövat koncept under flera årtionden, och pålitligheten i kombination med klippresultatet är våra största styrkor. Du kan vara säker på att dina grönytor tas om hand på bästa sätt medan din personalstyrka fokuserar på andra, viktigare uppgifter.
Automower 550 football field
Arbetar dag som natt. I regn och solsken.
Automower® robotgräsklippare är tillgängliga dygnet runt och redo att klippa gräs när du vill. Följer alltid det förutbestämda schemat, är lätt att övervaka via en app och levererar otroliga resultat i alla typer av väderförhållanden, året runt.

Så här fungerar det

Allt du behöver veta om Automower®. Och mer.

8 alternativ
Klippkvalitet

Ge varje gräsmatta ett mattlikt utseende

De tre knivskarpa bladen ger en perfekt, mossfri gräsmatta genom gräset klipps lite åt gången. Gräset klipps så litet att det återvinns till gräsmattan som ett naturligt gödningsmedel. Och tack vare det slumpmässiga klippmönstret och gräsklipparens låga vikt lämnar den inga synliga spår.

Automower 550 EPOS
Vädertimer

Ju snabbare det växer, desto mer klipper den

Automower® fungerar precis lika bra när det regnar. Den inbyggda vädertimern ser till att gräset klipps oftare när det har regnat, eftersom att det då växer snabbare än i torra väderförhållanden. Därigenom blir resultatet konsekvent oavsett årstid.

Terräng- och sluttningsprestanda

Klarar sluttningar som är så branta som upp till 70 %

Vissa gräsmattor är svårare än andra. Som tur är klarar Automower® robotgräsklippare av de alla. Fyrhjulsdrivna Automower® 535 AWD klarar av sluttningar på upp till imponerande 70 % (35°).

Säkrare klippning

Automower® tar sig dit du inte gör

Automower® har en imponerande sluttningsprestanda, vilket innebär att du inte längre behöver sköta sådant manuellt eller med en handhållen maskin, vilket gör din arbetsdag säkrare.

Säkerhetsfunktioner

Utformad för att skydda och skyddas

Automower® robotgräsklippare är fullmatade med säkerhetsfunktioner:

 • Svängbara knivar som snabbt fälls bort om de stöter mot ett hinder, placerade på säkert avstånd från ytterkanten.
 • Lyft-, lutnings- och ultraljudskrocksensorer stoppar den innan någon fara uppstår.
 • Det professionella användargränssnittet skyddar mot obehörig användning.  Om gräsklipparen skulle bli stulen går larmet igång, och gräsklipparen låser sig och blir oanvändbar. Med den inbyggda GPS-enheten kan du spåra dess position.
Automatisk passagehantering

Passerar genom så små passager som 60 cm

Automower® kan passera genom så små passager som 60 cm. Detta är särskilt användbart när din robotgräsklippare behöver komma åt svåråtkomliga delar av gräsmattan eller snabbt navigera sig från och till laddstationen. 

Begränsningskabel

Flexibel och effektiv gräsvård

Att definiera arbetsområdet med begränsningskablar är ett effektivt sätt att sköta dina gräsytpr på. Begränsningskabeln installeras vid kanterna på gräsmattan och guidekablarna leder din robotgräsklippare tillbaka till laddstationen. Du kan själv sköta installationen eller låta en Husqvarna-återförsäljare göra det.

Kombinera flera Automower®-robotgräsklippare.

Vi erbjuder två lösningar för att kombinera flera Automower®-robotgräsklippare för högsta professionella sportkvalitet på upp till 7 000 m².

Husqvarna EPOS™-teknik

Den revolutionerande satellitbaserade tekniken innebär att du kan använda flera gräsklippare inom virtuella gränser. En flexibel och enkel lösning som ger högsta kvalitet. Eftersom du inte behöver använda kablar innebär den här tekniken problemfri luftning, vertikalskärning och gräsreparation.

 • Inga kablar
 • Konfigurera virtuella gränser
 • Hantera via telefonen eller datorn

Automower®-lösning för idrottsklubbar

Låt två eller tre Automower® 550 arbeta på samma område samtidigt, med endast en begränsningskabel. Optimalt för snabbare klippning och minskad risk för skadade trådar på grund av luftning och vertikalskärning.

 • Inga separata installationer behövs
 • Flera gräsklippare, en kabel
 • Minskade skador på kablarna
Automower Club Solution 56s 16:9 MASTER

Fjärrstyr din flotta

Håll koll på din robotutrustning med Husqvarna Fleet Services™ – det effektiva verktyget för fjärrstyrning och hantering. Lätt att komma åt från din smartphone eller dator.

 • Exakta platser för alla gräsklippare
 • Dagliga prestandadata
 • Meddelande vid problem
 • Gränskontroll, förbjudna zoner och mer

Husqvarna EPOS™-teknik

Drivs av oändliga möjligheter

Säg hej då till begränsningskablar och begränsningsslingor med Husqvarna EPOS™-teknologin. En banbrytande funktion som använder satellitbaserad teknik för att sätta upp virtuella gränser för din robotgräsklippare. Fungerar på alla stora gräsytor med fri sikt uppåt.