Du vet att det är dags att fira när laget du hejar på gör det vinnande målet. Ett mål som tar er till semifinal, ett mål att minnas för livet. Den känslan blir ännu starkare när du är omgiven av familj, vänner och andra fans. Därför har vi påbörjat en utvecklingsresa för att skapa 150 000 nya fotbollsentusiaster i Europa. Entusiaster som vill fira alla mål med dig, på plats i din trädgård. 

Funktionen blir tillgänglig i Automower® Connect-appen den 14 juni. Där kan du välja vilket lag du ska heja på. När laget du har valt gör mål firar din Husqvarna Automower®-robotgräsklippare med en dans inspirerad av klassiska segerdanser. Danserna heter 180-graders snurren, Tornadon och (naturligtvis) Robotdansen. Om du vill byta favoritlag senare under månaden kan du göra det i Automower® Connect-appen.

Men hur kan gräsklipparna dansa i realtid? I fotboll, när de bästa av de bästa möts, kan varje ögonblick vara avgörande. Vi insåg därför att den här nya funktionen behövde kunna återspegla händelserna i realtid. Eftersom Automower®-klippare alltid är anslutna till molnet var detta möjligt. Vi matar all robotgräsklipparinformation från ett öppet API som omedelbart uppdateras så snart det blir mål, vilket också gör att gräsklipparnas inbyggda skärm kan användas som en poängtavla som uppdateras i realtid. Tack vare den toppmoderna uppkopplingen har vi kunnat få ner fördröjningen till ungefär samma nivå som på särskilda streamingtjänster.

Vi har utvecklat robotgräsklipparnas dansstilar för att imitera klassiska fotbollsmålgester. Dessa målgester har vi sedan omvandlat till robotrörelser med hjälp av våra experter. Dessutom ackompanjeras danserna av blinkande ljus och en fanfar.

Krav

  • Uppdateringen är tillgänglig för följande Husqvarna Automower®-robotgräsklippare: Husqvarna Automower® 450X NERA, Husqvarna Automower® 430X NERA, Husqvarna Automower® 310E NERA, Husqvarna Automower® 410XE NERA, Husqvarna Automower® 320 NERA, Automower® 405X och Husqvarna Automower® 415X.
  • Se till att du har den senaste versionen av Automower® Connect-appen. Annars kan du ladda ner den i Google Play eller App Store.
  • Se till att du har installerat den senaste programvaruuppdateringen i Automower® Connect-appen.

Aktivera segerdans

Välj funktionen Victory dance (segerdans) i Automower® Connect-appen och börja med att välja ditt favoritlag. Klipparen kommer nu att dansa varje gång laget du har valt gör mål.

När du har valt ett lag kan du trycka på Dance Now (dansa nu) för att få se ett litet smakprov på dansen. Klipparen utför då slumpmässigt en av tre segerdanser.

Frågor och svar:

Det här är ett pilotprojekt och vi har begränsat det till att endast omfatta europeiska landslag under en månad. Tillgängliga lag: Albanien, Belgien, Danmark, England, Frankrike, Georgien, Italien, Kroatien, Nederländerna, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Serbien, Skottland, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, Ungern, Ukraina och Österrike.

Ja, alla användare med kompatibla gräsklippare får tillgång till funktionen.

Ja, bara användare med kompatibla gräsklippare får information om uppdateringen. Funktionen kommer att göras tillgänglig på följande modeller: Husqvarna Automower® 450X NERA, Husqvarna Automower® 430X NERA, Husqvarna Automower 310E NERA, Husqvarna Automower® 410XE NERA, Husqvarna Automower® 320 NERA, Automower® 405X och Husqvarna Automower® 415X.

Husqvarna Automower® 405X och 415X har monokroma inbyggda skärmar, som inte kan visa poängtavlan för pågående matcher. Men de är fortfarande anslutna till varje match och de dansar varje gång laget du hejar på gör mål.

Kontrollera först att du har godkänt de senaste programvaruuppdateringarna i appen. Se sedan till att gräsklipparen befinner sig innanför gräsmattans begränsningskablar och att den inte står i en brant sluttning. Gräsklipparen dansar inte om ett felmeddelande visas eller om den har stannat.  I så fall behöver du först åtgärda detta.  

Husqvarna är inte kopplat till UEFA EURO 2024. Husqvarna är heller inte sponsor eller partner till UEFA EURO 2024.

Vi älskar fotboll, och vi vet att många av våra kunder också gör det. Och självklart ska du kunna fira när laget du hejar på gör mål tillsammans med hela familjen. För många ägare är robotgräsklipparen en familjemedlem.

Husqvarna har tänjt på gränserna för vad en robotgräsklippare är och kan vara i nästan 30 år. Den här uppdateringen är ett uttryck för vår kärlek till ingenjörskonsten och för vår strävan efter att göra gräsvård till en bättre, smidigare och roligare upplevelse.