1/6
Robotgräsklippare

Husqvarna Automower® 430X NERA med Husqvarna EPOS™

 
 
 
4 800 m²
Ytkapacitet
50 %
Maximal lutning inom arbetsområdet
Automower® Connect
App-styrd
 
 
 
 
 
 
 
 
Vad som ingår
Husqvarna Automower® 430X NERA med Husqvarna EPOS™ - 970 53 52‑55

Included

 • Laddstation
  Ja
 • Extraknivar
  6 st.
 • Strömförsörjningsaggregat
  Ja
 • Lågspänningskabel
  10 m
 • EPOS™ Plug-in
  Ja
 • EPOS™-referensstation
  Ja

Not included

 • Hjulborstar
 • Slingkabel
 • Märlor

Slingfri robotgräsklippare för komplexa, stora gräsmattor upp till 3200 m²

Husqvarna Automower® 430X NERA är en robotgräsklippare för komplexa gräsmattor upp till 3200 m². Uppnå precisionsklippning med virtuella gränser via Automower® Connect-appen och Husqvarna EPOS™ Plug-in Kit som eliminerar risken för kabelbrott. Smarta funktioner som undvikande av objekt minskar risken för oplanerade stopp och med den virtuella kartan som skapas via GPS, möjliggörs Automower® Zone Control. Därmed kan du enkelt justera gräsmatteskötseln via din mobiltelefon och skapa arbetsytor med olika inställningar och temporära klippfria zoner. 430X NERA kan även integreras med ditt smarta hem så att du kan använda röststyrning med Alexa eller Google Home, eller dra nytta av IFTTT-rutiner.

*En obligatorisk trädgårdsbesiktning kommer att utföras av din lokala återförsäljare vid köp av Husqvarna Automower® 430X NERA med Husqvarna EPOS™ Plug-in Kit.
Funktioner
Specifikationer
Jämför specifikationer och funktioner med liknande produkter från Husqvarna.
Jämför

Automower® 430X NERA med EPOS Plug-in Kit

Art.nr: 970 53 52‑55

Kapacitet
Automower® 430X NERA med EPOS Plug-in Kit
Art.nr: 970 53 52‑55
Ytkapacitet4 800 m²
BegränsningstypVirtuell
Maximal lutning vid begränsningsslingan25 %
Maximal lutning inom arbetsområdet50 %
Maximal aktiv tid24 tim
SöksystemEPOS-vägledning
Följa guidekabelVirtuell transportväg
LaddningssystemAutomatisk
Generella dimensioner
Vikt15 kg
Produktstorlek, Längd75 cm
Produktstorlek, Bredd54 cm
Produktstorlek, Höjd30 cm
Produktdata
FärgGrå
Upplevd ljudnivå56 dB(A)
IP-klassningIPX5
BatteritypLi-Ion
Batterikapacitet5 Ah
Laddningsström4,2 A
Normal klipptid på en laddning100 min
Typisk laddningstid40 min
Genomsnittlig energiförbrukning per månad vid maximal användning10 kWh
Klippsystem
Klippsystem3 svängbara knivblad
Klipphöjd, max60 mm
Klipphöjd, min20 mm
Klippbredd24 cm
KlipphöjdsanpassningElektrisk
GlidplattaJa
Dubbel skärriktningJa
Kontroll
KnappsatsVäljarhjul, display och status LED/App
InformationspanelFärgdisplay TFT 2,8” QVGA
Trådlös uppkopplingBluetooth®, Mobil, Wi-Fi
App-styrdAutomower® Connect
Smart hemintegrationJa
ProgramvaruuppdateringFOTA
Säkerhet
Stöldspårning via GPSJa
Stöldskyddsområde (GeoFence)Ja
PIN kodJa
AlarmJa
LyftsensorJa
LutningssensorJa
ObjektdetekteringRadarsensor
Tjänster
Ägarsupport
Manualer, handböcker, reservdelar, guider och relaterad information för Automower® 430X NERA med Husqvarna EPOS™ finns i produktsupporten.
Produktsupport för Automower® 430X NERA med Husqvarna EPOS™

Vanliga frågor

Tvärtom är Automower®-klipparna små nog att följa ojämnheterna i gräsmattan. De skrapar inte i små ”kullar” som många större gräsklippare gör. Tack vare de stora hjulen klarar Automower®-klippare även av ojämna ytor mycket bra. De klarar också lutningar upp till 70 % (35 °). Det är bara små djupa hål som kan göra att Automower®-klipparen fastnar.

Ja, Automower® klarar smala passager på ned till 60 cm bredd, beroende på vilken modell som används.

Inte alls. Du kommer att bli förvånad över hur snabbt du glömmer bort Automower®-klippare. Du märker den knappt när den åker runt i trädgården och gör sitt jobb snabbt, tyst och effektivt.

Ljudnivån för Automower®-klippare är mycket låg, cirka 60 dB, vilket motsvarar ljudnivån vid ett tyst samtal. Detta kan jämföras med ljudnivån hos vanliga bensindrivna gräsklippare eller åkgräsklippare, som genererar mellan 95 och 100 dB(A).

Varken du eller dina grannar kommer att störas av Automower®-klipparen när den arbetar i trädgården.

Automower® är bra för både gräsmattan och vår planet.

Eftersom Automower®-robotgräsklippare drivs med batterier genereras inga direkta utsläpp, vilket är fallet med vanliga bensindrivna gräsklippare. Dessutom är den faktiska energiförbrukningen väldigt låg (mindre än en vanlig 60 W-lampa). De är dessutom mycket tysta och avger inget buller. Ljudnivån är bara cirka 60 dB, vilket motsvarar normal samtalston. Det innebär att du faktiskt kan låta din robotgräsklippare arbeta när du har fest i trädgården, utan att behöva oroa dig för störande buller eller avgaser.

Dessutom är gräsresterna tillräckligt små för att återvinnas i jorden som naturlig gödning eftersom Automower®-robotgräsklippare klipper lite gräs kontinuerligt. Resultatet är en grönare, fylligare och friskare gräsmatta samt ett minskat behov av syntetisk gödning.

Det är enkelt att göra installationen själv. Följ bara instruktionerna i bruksanvisningen eller i vår steg-för-steg-guide. Installationen tar ungefär 2–5 timmar, beroende på hur stor och komplex gräsmattan är. Säljaren eller serviceverkstaden kanske erbjuder installationstjänster också, men detta ingår inte i det rekommenderade utpriset.

Nej. Det går att dra kabeln ovan jord med hjälp av de medföljande märlorna. Efter några veckor kommer de vara övervuxna med gräs så att de inte längre syns. Vi rekommenderar att du klipper gräset så kort som det går i områdets ytterkanter, så att kabeln hamnar så nära marken som möjligt. Men om du vill gräva ned kabeln med en gång föreslår vi ett djup på 3–10 cm.

För att klipparen alltid ska ge ett perfekt klippresultat är det viktigt att du byter ut knivarna regelbundet. Beroende på hur stor gräsmattan är bör du då och då lägga några minuter på att ta bort gräs från hjulen och chassit. Husqvarna erbjuder ett flertal Automower®-tillbehör för underhåll av gräsklipparen.