VERKTYG ATT ANVÄNDA


Saker att tänka på vid inköp av en ny Rider

Har du en stor gräsmatta att klippa? Här följer några saker att fundera på innan du köper en ny åkgräsklippare.

Val av rätt Rider för jobbet beror huvudsakligen på vilken typ av gräs som ska klippas och på hur trädgården ser ut. Med våra Combi-klippaggregat har du två klipptekniker att välja mellan. Bakutkast eller BioClip®. Följande egenskaper skiljer dem åt.

Bakutkast för högre gräs

Om du tänker klippa högre, mer vildvuxet gräs eller grövre typer av gräs är det bättre att satsa på en åkgräsklippare med bakutkast, vilket gör att stora mängder gräs kan hanteras.

BioClip® för finare gräsmattor

Har du en välskött gräsmatta som klipps ofta? Då lämpar sig BioClip® bäst för dina ändamål. Det fint klippta gräsklippet återgår till gräsmattan som gödning. Alla våra Rider-modeller har det här alternativet.

Fyrhjulsdrift

Om gräsmattan kan vara hal eller har branta lutningar eller om du tänker använda åkgräsklipparen under hela året är AWD (All-Wheel Drive) en utmärkt investering. Den ger bättre grepp vid behov.

Proffs eller villaägare

Om du har större områden att sköta och letar efter en åkgräsklippare för yrkesmässig användning under hela året rekommenderar vi våra avancerade Riders, t.ex. R 422Ts AWD, utrustad med bland annat strålkastare, timmätare med servicepåminnelse och ett förstklassigt säte. Om du är villaägare passar troligen en av de mindre modellerna bättre för praktisk förvaring. Eller kanske Rider Battery, utan direktutsläpp, med låg ljudnivå och en körtid på upp till 90 minuter.

Lätt att starta och manövrera

Alla våra Riders har frontmonterade klippaggregat så att du har bättre kontroll över arbetsområdet. Den här typen av klippaggregat ger också möjlighet att klippa under buskar och komma närmare staket och väggar.

Vi har även en unik midjestyrning, vilket gör att våra Riders är extremt lätthanterliga. Du arbetar mer effektivt och får fina resultat snabbare med mindre ansträngning. Dessutom hjälper ett brett tillbehörssortiment dig att genomföra andra trädgårdsuppgifter under hela året. Med eller utan fyrhjulsdrift – du bestämmer själv.

Rider 300-series - how to use film

Saker att tänka på vid inköp av en Husqvarna Rider:


Ta en titt på alla tillbehör, t.ex. en borste för uppsamling av gräs, löv och skräp. Mossrivare, vertikalskärare, spridare och vagn för skötsel av gräsmattor och en snöplog, en snöslunga eller en frontmonterad borste för röjning av infarter och gångvägar hela året.

Jämför våra produkter och få mer information på åkgräsklipparsidan

Liknande artiklar

 • Battery pack
  Verktyg att använda

  Få mer gjort med Husqvarnas batteriserie

  Nu behöver du inte längre oroa dig för att störa personer i din omgivning när du arbetar. Maskinerna i Husqvarnas batteriserie ger en hel mängd nya möjligheter att få jobbet gjort, såväl inomhus som utomhus.

 • Brushcutter off set post
  Verktyg att använda

  Husqvarnas trimmers och buskröjare – konstruerade för att förbättra din verksamhet

  Minska vikten och öka effektiviteten. Det står högst upp på vår lista när vi på Husqvarna utvecklar nya funktioner till våra trimmers och buskröjare. Här tar vi en närmare titt på vad vi har uppfunnit för att förbättra din verksamhet.

 • Husqvarna Automower in the rain
  Verktyg att använda

  Köpguide och tips för Husqvarna Automower

  Tänk att ha en helt perfekt klippt gräsmatta, oavsett om det är soligt eller regnigt ute. Här följer några saker att fundera på innan du köper den bästa robotgräsklipparen för din trädgård.