Salesman image

Intelligent och världsledande teknik i en smart robot

Husqvarnas utveckling av robotgräsklippare under de senaste två decennierna har gjort företaget till en pionjär inom trädgårdsskötsel. Med sitt senaste sortiment av robotgräsklippare har de återigen revolutionerat trädgårdsarbetet – gräsklippning har nu blivit en avslappnande åskådarsport.

435X AWD with idle smart system

Gräsklippning var tidigare ansträngande och slitsamt för ryggen. Det var innan robotarna tog över. Det här var förstås en uppskattad förändring som skedde mycket tack vare Husqvarnas banbrytande arbete med att utveckla sin första robotgräsklippare i mitten av 90-talet.

Mycket har hänt sedan dess. Husqvarnas nya Automower X-line kan bara beskrivas som något ur en sci-fi-film. De nya gräsklipparna är ungefär lika stora som den ursprungliga modellen från 1995, men mer slimmade och med ett snyggare utseende – och skillnaden i prestanda är häpnadsväckande. Detta tack vare X-lines mycket komplexa programvara, som har utvecklats enormt under de senaste 20 åren.

Kompatibilitet skapar anslutningsmöjligheter
X-lines smarta programvara gör nya Automower-klippare kompatibla med andra trädgårds- och IoT-enheter, vilket gör att du med hjälp av en app kan ha full kontroll över gräsklipparen var du än befinner dig i världen. Automower Connect-appen ger dig också möjlighet att programmera klippscheman, ändra höjden på knivarna och spåra din Automower® via GPS. Om du har en Alexa-smarthögtalare kan du dessutom säga åt gräsklipparen att starta eller stoppa klippningen.

Smarta robotar med smarta funktioner
Allt detta är mycket imponerande – men Automower® skiljer sig även från mängden när det gäller hållbarhet och batteritid. De tysta motorerna beräknas hålla för mer än 10 000 drifttimmar, och litiumjonbatterierna laddas fullt på bara en timme. Låg ljudnivå, lång livslängd och LED-lampor gör att Automower® kan köras dygnet runt och klippa upp till 5 000 kvm gräs per maskin – dessutom klarar den utmanande terräng och branta gräsmattor utan problem. Detta gäller särskilt flaggskeppsmodellen Automower 450X, som tar sig igenom trånga utrymmen och klarar av hinder i alla väder. Den kan till och med klippa gräsmattor med en lutning på 45 grader.

Med X-line-klipparen är du en åskådare i trädgården – eller en baksätesförare, beroende på hur delaktig du vill vara när din Automower® arbetar – hur som helst kommer Automower-sortimentet att uppskattas av husägare runtom i världen.

Låt robotarna sköta jobbet
En Automower® från Husqvarna håller gräsmattan grön, frisk och snygg, utan att du behöver lägga ner timmar på skötsel. En Automower® från Husqvarna gör trädgårdsarbetet enklare genom att jobba hårt så att du slipper göra det.

Automower® klipper gräset dag som natt och klarar trädgårdar av alla storlekar.

Launch film AM X-line
  • Gräsmatta och Trädgård

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris congue vulputate erat hendrerit tincidunt.

  • Gräsmatta och Trädgård

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris congue vulputate erat hendrerit tincidunt.

  • Gräsmatta och Trädgård

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris congue vulputate erat hendrerit tincidunt.