X-TORQ
Produkter och innovationer

X-Torq® – bra för din effektivitet och ekonomi samt för vår miljö

Vi erbjuder en rad kraftfulla batterimaskiner. Men för riktigt krävande uppgifter behöver du ibland bensindrivna maskiner. Med vår X-Torq®-teknik får du inte bara precis den kraft du behöver varje gång. Du kan också räkna med både högre bränsleeffektivitet och lägre avgasutsläpp jämfört med vanliga motorer.

Nyskapande är en avgörande del av vår verksamhet. Ända sedan Husqvarna grundades 1689 har våra ingenjörer kontinuerligt uppfunnit ny teknik som har förbättrat människors vardag. Vi har hela tiden höjt ribban för hur saker och ting bör göras, både i arbetet och hemma. Idag erbjuder vi precisionstillverkade bensindrivna produkter med högt vridmoment där det behövs som mest. Oavsett om du klipper, blåser eller trimmar kan du förvänta dig kraft över ett imponerande brett varvtalsområde.

X-Torq

Maximal effekt vid låga varvtal

Mycket av detta kan vi tacka X-Torq® – vår patenterade och välbeprövade motorteknik – för. Våra X-Torq®-motorer är konstruerade för maximal effekt, även vid lägre varvtal. X-Torq®-motorerna finns i en rad handhållna produkter som ger betydligt mer effekt vid låga varvtal jämfört med tvåtaktsmotorer av standardtyp. Det gör det märkbart enklare att hantera även riktigt tuffa uppgifter.

Ren luft ger lägre utsläpp

Men inte nog med det ... X-Torq® är också mer bränsleeffektiv och därför i många fall billigare att använda. X-Torq®-produkterna uppfyller faktiskt de allra tuffaste miljökraven. Du kan räkna med upp till 20 % lägre bränsleförbrukning – och upp till 80 % mindre utsläpp jämfört med vanliga motorer. Hemligheten bakom detta är att vår teknik använder ren luft istället för luft blandat med bränsle för att spola ut avgaserna. Allt detta gör X-Torq® till något mer än en kraftfull bensinmotor. Det är en teknisk lösning som har en positiv inverkan på din effektivitet, din ekonomi och, sist men inte minst, vår miljö.