Produkter och innovationer

Husqvarnas trimrar och röjsågar – för att förbättra din verksamhet

Minska vikten och öka effektiviteten. Det står högst upp på vår lista när vi på Husqvarna utvecklar nya funktioner till våra grästrimmers och röjsågar. Här tar vi en närmare titt på vad vi har uppfunnit för att förbättra din verksamhet.

Mer kraft, mindre utsläpp

X-Torq-tekniken optimerar motorns prestanda så att du får mer kraft när det behövs som mest. X-Torq-tekniken minskar mängden skadliga avgaser hos en trimmer med upp till 75 % samtidigt som den ökar bränsleeffektiviteten med upp till 20 %. Sammantaget är detta en teknik som sparar pengar och gagnar miljön.

Kom igång snabbare

Smart Start är Husqvarnas namn på den teknik som jämnar ut den ökning av rörelseenergi som uppstår när kolven når sin högsta nivå. På så sätt blir det lättare att dra i startlinan, vilket på lång sikt sparar dig och ditt företag både tid och pengar.

Snabb och enkel linmatning

Vår Tap-n-Go™-funktion kan du bara knuffa trimmerhuvudet-funktion innebär att du bara behöver stöta trimmerhuvudet mot marken för att mata ut mer trimmerlina. Det betyder att du slipper det tidskrävande arbetsmomentet med att lägga ner trimmern på marken och mata ut ny lina manuellt. Husqvarnas trimmerhuvuden består av färre delar jämfört med trimmerhuvuden från andra tillverkare, vilket gör det lättare att installera ny trimmerlina.

Brushcutter 525LK, 525 LK

Tillbehör som knäpps fast

Om du använder någon av våra kombitrimrar eller kombiröjsågar kan du skapa ett otroligt flexibelt arbetsredskap med vårt breda sortiment av tillbehör som klickas fast. På bara några sekunder kan du växla mellan att trimma och klippa häcken, blåsa löv eller arbeta med stångsågen, och du behöver bara värma upp och underhålla en enda maskin. Det avtagbara riggröret gör dessutom maskinen enkel att förvara och transportera.

Högt handtag

Många av våra röjsågar levereras med högt vinklat skaft, vilket är unikt för Husqvarna. Handtaget är placerat en bit ifrån själva stången. Det innebär att det då blir enklare för användaren att röra benen utan att slå i handtaget, vilket i sin tur leder till en effektivare och mer ergonomisk arbetsställning.

Petrol Brushcutter 545RXT Harness Balance XT

Unikt bekväm sele

Vår patenterade BalanceXT™-sele med justerbart ok på ryggen är den enda i sitt slag på marknaden. Oket gör att axelremmarna följer dina rörelser på ett sätt som bidrar till att röjsågens vikt fördelas jämnt över höfter och axlar. Oket kan även användas för att justera storleken på selen. En av delarna på bröstet kan tas bort, så att selen kan bäras bekvämt oberoende av användarens byststorlek.

Lågvibrationssystem

På många av våra trimrar och röjsågar hålls motorerna åtskilda från handtagen med hjälp av otroligt effektiva vibrationsdämpare, som absorberar vibrationer och skyddar din kropp. Funktionen skonar dina armar och händer och möjliggör mer bekvämt arbete under längre arbetspass.