Förbered dig för en bättre arbetsdag

LIKA ROBUSTA SOM BENSINDRIVNA MASKINER

Med Husqvarnas nya sortiment av professionell batteridriven handhållen utrustning kan du nu utföra markarbete utan att oroa dig för avgaser och oljud. Lätta batterier som är utformade för bekväm och enkel användning under långa arbetspass och tystgående nog för att kunna användas överallt, när som helst. Det behövs ingen bensin, och batterierna uppfyller de allra strängaste miljöbestämmelserna.

Med extremt låga driftskostnader och lång batteritid ökar produktiviteten, och du och dina kunder får de resultat ni förväntar er. Faktum är att de här produkterna är lika kraftfulla som sina bensindrivna motsvarigheter. Nedan kan du läsa de fem främsta skälen till att våra batteridrivna produkter är en smart investering både för ditt företag och för miljön, nu och på lång sikt.

Chainsaw T535i XP and arborist trousers

Liten investering. Stor avkastning.

Att investera i våra batteridrivna maskiner är smart rent ekonomiskt både på kort sikt och på lång sikt. Kostnaden för att ladda ett batteri är försvinnande liten jämfört med vad det kostar att fylla en tank med bränsle. Det innebär nästan inga löpande kostnader, och att våra batteridrivna maskiner betalar sig snabbare än du kanske tror. Därefter sparar du pengar varje gång du laddar. Längre ned på den här sidan kan du ta reda på när du kommer att ha tjänat in din investering.

BLi940X

Tillförlitlig drift under tuffa förhållanden

Vår professionella serie med batteridrivna produkter är nu starkare än någonsin, med samma höga kapacitet och prestanda som hos de mest kraftfulla bensindrivna produkterna. Den kraftfulla elmotorn ger imponerande effekt med fullt moment från noll varv/min. Dessutom gör den robusta konstruktionen och den aktiva kylningen att du kan arbeta utan avbrott i alla väder. Maskinerna har även extra smarta funktioner som gör arbetet ännu mer effektivt och produktivt.

Automower landscape image

Skonsamma mot användaren och miljön

Våra batteridrivna produkter är utformade med användaren i åtanke, vilket gör arbetet mindre ansträngande i alla situationer. Dessutom kan du med de här maskinerna minska koldioxidutsläppen avsevärt och därmed minska din miljöpåverkan – samtidigt som du minskar avgaserna och bullret där du arbetar. Bilden till höger, som är baserad på ett fälttest, visar tydligt hur olika långt ljudet sprids från en batteridriven trimmer och en bensindriven motsvarighet. Ta en titt på vårt utbud av professionella robotgräsklippare och gå all-in när det gäller hållbarhet.

Fleet Services Inventory iPad Automower

Håll koll på din utrustning

Glöm manuella kontroller. Med vårt digitala hanteringsverktyg Husqvarna Fleet Services™ håller du dig uppdaterad och kan hantera dina batteridrivna maskiner (samt bensindriven utrustning) var du än befinner dig. Via en mobil, surfplatta eller bärbar dator får du tillgång till en kartvy över dina maskiner, detaljerad statistik samt servicehistorik för varje maskin – och du får aviseringar när det är dags att serva maskinerna.

Battery pack - BLI200
Batterier
Utbytbara litiumjonbatterier på 2,6, 5,2 eller 9,4 Ah.
Visa batterier
Battery belt Flexi
Batteribälte FLEXI
Nytt, bekvämt bälte med plats för upp till tre batterier och extra tillbehör. Det finns i tre olika varianter.
Läs mer
Battery Backpack Blower 550iBTX
Ryggburna batterier
Bekväma, robusta ryggburna batterier med tillräcklig kapacitet för en hel arbetsdag. Välj mellan 15,6 och 31,1 Ah.
Upptäck Husqvarna BLi950X
Footprint Gardens, Sydney, Australien
För Scott Dooley på Footprint Gardens är det självklart att använda batteridrivna redskap. Fördelarna är lätta att förklara. ”Om du använder batteriutrustning öppnas definitivt andra dörrar, ifall du vill börja jobba tidigare eller jobba sent, eller om du arbetar nära människors hem. Några av våra kunder vet inte ens att vi har varit här. Vi kan blåsa eller använda gräsklipparna medan barnen sover.”
Trollhättans kyrkogårdsförvaltning, Sverige
Kyrkogårdsförvaltningen i Trollhättan förvaltar 18 hektar mark, och 2013 beslöt ledningen att övergå till att använda batteridrivna produkter. Medarbetarna var inte särskilt entusiastiska, men det blev det ändring på när de väl hade fått testköra de nya batteridrivna Husqvarnas-produkterna. Maskinerna blev istället snabbt de populäraste att arbeta med.
Weissenfels, Tyskland
Den tyska staden Weissenfels infordrade anbud när de skulle byta till en batteridriven maskinpark och granskade noggrant de olika alternativen. Alla produkter som erbjöds testades av stadens trädgårdsanläggare, och i slutändan var valet enkelt. Ta reda på varför man valde Husqvarnas produkter.

Allt hänger på detaljerna

De batteridrivna produkterna styrs med en användarvänlig knappsats. Du startar och stoppar enkelt maskinen med en knapptryckning.

När du arbetar i enklare förhållanden kan du välja läget SavE™ på knappsatsen och få både maximal drifttid och utmärkta resultat.

Husqvarnas batterier är försedda med ett kylsystem som gör att battericellerna håller längre, och att du kan arbeta i högre temperaturer. 

Batteriet laddas snabbt i den medföljande laddaren. Ett helt urladdat Bli200-batteri laddas till 80 % på bara 30 minuter.