VERKTYG ATT ANVÄNDA


Saker att tänka på vid inköp av en snöslunga

Letar du efter en ny snöslunga? Här följer några saker att tänka på före inköpet.

För att få den snöslunga som passar dig bäst bör du fundera över storleken på den yta som du vill röja och typiska snöförhållanden i din del av landet. En snöslunga med en kraftfull motor och bred arbetsbredd sparar tid om området är stort och täckt av djup, tung snö. Mindre områden som täcks av torr snö kräver mindre kraft. Husqvarnas snöslungesortiment omfattar flera olika motorstorlekar och arbetsbredder mellan 61 cm och 76 cm.

Enstegsslungor för lättare arbeten hemma

Enstegsslungan är en enklare typ av maskin som är perfekt om du bara utför lättare snöröjningsarbeten hemma. Till skillnad mot tvåstegsslungan har enstegsslungan ingen höghastighetsfläkt. Den har heller ingen drivning utan drivs istället framåt av inmatningsskruven.

Tvåstegsslungor för tyngre snö

Tvåstegsmodellerna är de mest effektiva för tung och packad snö. Tvåstegs innebär att snön förflyttas genom maskinen i två steg – först genom inmatningsskruven innan den matas ut genom utkastaren av en höghastighetsfläkt. Tvåstegsmodellerna har även drivning.

Några andra saker att tänka på vid inköp av en snöslunga:


En snöslunga med servostyrning är mer lättstyrd än andra modeller. Välj en modell med överstyrning om du måste svänga ofta, antingen vid röjning av stora, öppna ytor där du måste gå fram och tillbaka många gånger eller vid snöröjning på slingrande gångvägar.

 • För problemfri kallstart kanske du vill köpa en modell med elektrisk start. Det är till stor hjälp, i synnerhet under riktigt kalla dagar.
 • För mer bekväm användning i mycket låga temperaturer kan du välja en snöslunga med uppvärmda handtag.

Jämför våra produkter och få mer information på snöslungesidan

Liknande artiklar

 • Battery pack
  Verktyg att använda

  Få mer gjort med Husqvarnas batteriserie

  Nu behöver du inte längre oroa dig för att störa personer i din omgivning när du arbetar. Maskinerna i Husqvarnas batteriserie ger en hel mängd nya möjligheter att få jobbet gjort, såväl inomhus som utomhus.

 • Brushcutter off set post
  Verktyg att använda

  Husqvarnas trimmers och buskröjare – konstruerade för att förbättra din verksamhet

  Minska vikten och öka effektiviteten. Det står högst upp på vår lista när vi på Husqvarna utvecklar nya funktioner till våra trimmers och buskröjare. Här tar vi en närmare titt på vad vi har uppfunnit för att förbättra din verksamhet.

 • Husqvarna Automower in the rain
  Verktyg att använda

  Köpguide och tips för Husqvarna Automower

  Tänk att ha en helt perfekt klippt gräsmatta, oavsett om det är soligt eller regnigt ute. Här följer några saker att fundera på innan du köper den bästa robotgräsklipparen för din trädgård.