Alat za korištenje


O čemu da razmišljate prilikom kupovine novog kultivatora

Kultivatori su izvrsni za razbijanje zemljišta ili pripremanje vaših vrtnih staza za sjetvu. Mi smo skupili nekoliko savjeta da razmislite prije nego krenete u razgledanje novog kultivatora. Naš asortiman se sastoji od dva različita kultivatora: sa zadnjim zupcima i sa prednjim zupcima. 

Da li ćete obavljati teži posao? Nabavite kultivator sa zupcima montiranim pozadi.

Za velika i otvorena područja najprikladniji je kultivator sa zadnjim montiranim zupcima koji se okreću u suprotnim smjerovima i velikom radnom širinom.

Modeli sa zadnjim montiranim zupcima osmišljeni su za upotrebu na gusto nabijenoj zemlji i travnjacima. Zahvaljujući pogonskim točkovima i zupcima koji se okreću u suprotnim smjerovima ovi uređaji vrlo učinkovito oru zemlju. Naša najsnažnija verzija jeste Husqvarna TR 430.

Obavljate neke manje baštenske poslove? Nabavite kultivator sa prednjim zupcima.

Kultivatori sa prednjim zupcima namijenjeni su manjim poslovima uređivanja bašte, na primjer pripremi cvjetnih i baštenskih gredica. Te kultivatore pogone zupci, a dostupni su u radnim širinama od 24 cm do 85 cm. Manji modeli savršeni su za uže dijelove bašte i na njih se može pričvrstiti dodatna oprema za različite baštenske poslove. Nudimo nekoliko verzija modela sa prednjim zupcima, na primjer Husqvarna TF 324 i Husqvarna T300RS Compact Pro.


Opšti savjeti za kupovinu kultivatora


Za svestrane baštenske poslove mogli biste razmisliti o kupovini kultivatora sa prednjim zupcima i dodatnom opremom za grabljanje mahovine, obrezivanje ivica, previranje i oranje. Ako imate mnogo manjih baštenskih i cvjetnih gredica u bašti, obratite pažnju na to da kultivator kojeg odaberete ima ručke za nošenje ili transportne točkove. Za optimalnu upravljivost i kontrolu naši kultivatori imaju pogon za vožnju unazad.

Uporedite naše proizvode i saznajte više na stranica o kultivatorima

Povezani članci

 • Battery pack
  Travnjak i vrt

  Get more done with the Husqvarna Battery Series

  Gone are the days of disturbing the surroundings with your work. The machines in the Husqvarna Battery Series open up a whole new world of possibilities for you to get the work done – outdoors and in.

 • Brushcutter off set post
  Travnjak i vrt

  Husqvarna’s trimmers and brushcutters – designed to better your business

  Reduce the weight and increase the efficiency. That’s on the top of our list when we at Husqvarna develop new features for our trimmers and brushcutters. Here’s a closer look at what we’ve invented to make your business better.

 • Bruschutter 543 RS. Robust
  Travnjak i vrt

  Šta trebate da razmotrite kada kupujete motornu kosu

  Trebate novi sjekač da očistite velika područja, visoke trave, šiblje ili obrezivanje grmlja i malih drveća? Evo nekoliko sitnica koje morate imati na umu prije kupovine motorne kose.