Tractor TS 348XD(ClearCut)
  1. Vodič
  2. Preporučeni proizvodi
Savjeti za kupovinu

Tri stvari koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine traktora za bašte u 2023.

Tražite najbolju opciju pri kupovini novog traktora za bašte? Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da odaberete pravi.

Odgovarajuća veličina za posao

Općenito, ako je vaša bašta veća i otvorenija, važno je da vaš traktor za bašte ima izdašniju širinu rezanja. Međutim, ako ima mnogo prepreka, poput drveća i grmlja, bolje je odabrati traktor za bašte koji je dovoljno mali da prođe kroz najuže prolaze. U asortimanu traktora za bašte kompanije Husqvarna, nudimo traktore sa širinama rezanja od 95 cm do 122 cm.

Kolektor ili bočno izbacivanje?

Vrtni traktor Husqvarna pomaže vam u postizanju prvoklasnih rezultata korištenjem metode košenja koja najviše odgovara vašem travnjaku. Odaberite model s integriranim sakupljačem kada želite sakupljati pokošenu travu i postizati uredne rezultate. Za brzo i učinkovito košenje odaberite traktor s bočnim izbacivanjem. Prebacite se na funkciju zgrtanja kada gnojite travnjak. Trava će se rezati na male komadiće koji se brzo raspadaju i vraćaju na travnjak kao đubrivo.

Nastavci za efikasnu upotrebu

Odaberite nastavak iz širokog asortimana kako biste traktor za bašte koristili na efikasniji način tokom cijele godine. Naprimjer, traktor za bašte možete koristiti za skupljanje lišća, grabljanje mahovine, kao skarifikator i rasipač za pripremu travnjaka. Također ima i nastavak za prikolicu kako bi vaš posao u bašti bio lakši. Pogledajte kompletni asortiman nastavaka za traktor za bašte.

Traktori za bašte

Saznajte više o našim traktorima za bašte

Pročitajte više

Nekoliko činjenica koje će vam pomoći da odaberete najbolji traktor za bašte

  1. Traktor za bašte s integriranim kolektorom ima najefikasniji sistem prikupljanja.
  2. Kod košnje visoke i grube trave najučinkovitija vrsta reznog kućišta ona s bočnim izbacivanjem.
  3. Korištenjem različitih vrsta dodatne opreme, naši traktori mogu biti nadograđeni za sakupljanje, zgrtanje i izbacivanje, kako bi odgovarao vašoj vrsti travnjaka i navikama košenja.
  4. Većina traktora s bočnim izbacivanjem može biti opremljena prikupljačem s 2 ili 3 posude.
  5. Svi traktori s bočnim izbacivanjem mogu biti opremljeni dodatnom opremom za zgrtanje.
  6. Budući da traktori s ugrađenim sakupljačem nemaju deflektor koji je izbočen na jednoj strani reznog kućišta, oni mogu raditi u užim prostorima od modela s bočnim izbacivanjem.