Chainsaw 550 XP 545 Mark II - Action image
Secite brže
Nova generacija modela 550 XP® Mark II prevazilazi očekivanja snage i radnih karakteristika. U poređenju sa najbližim konkurentom, 550 XP® Mark II ima veći* kapacitet sečenja. To znači sjajno povećanje opšte efikasnosti. Omogućava vam da isečete više za manje vremena. * Testove je obavila kompanija Husqvarna tokom 2018. godine, u kontrolisanom okruženju i na novoj testeri Husqvarna 550 XP® Mark II, u poređenju sa novom testerom Stihl MS 261 C-M.
Saznajte više
Forest and Chainsaw 550 XP Mark II
Secite duže
Mark II testera sa motorom od 50 cm3 je pravljena da trpi sve uslove. Novi dizajn filtera za vazduh profesionalne klase, znatno poboljšana tehnologija Air Injection™ i nova verzija sistema AutoTune™ obezbeđuju pouzdan rad tokom celog perioda aktivnosti.
Chainsaw 550 XP 545 Mark II - Action image
Secite bolje
Dizajn fokusiran na korisnika je srž kompanije Husqvarna. Za nove modele 545 Mark II i 550 XP® Mark II ovo smo dokazali izuzetno balansiranim telom testere sa malim žiroskopskim silama, koje obezbeđuje najbolje manevrisanje i baratanje.

Inspirisani budućnošću, podstaknuti prošlošću

Nove Husqvarna 550 XP® Mark II i 545 Mark II su motorne testere koje vam odgovaraju, ali su poboljšane na svim poljima. To znači vrhunski kapacitet sečenja, uz ubrzanje i obrtni moment prikladni za svako okruženje. Tome smo dodali udobnost, kontrolu i upravljivost – sve u pouzdanom i izdržljivom paketu sa lakim pokretanjem, koji može da radi onoliko dugo koliko vam treba.

Optimizovana za obaranje, odsecanje grana, uklanjanje i unakrsne rezove, ova testera je savršena "desna ruka", koja kanališe vaše veštine i iskustvo. Radne karakteristike za profesionalno šumarstvo, prilagođene vama i vaših potrebama. Nov način za savršen rez, za novu generaciju motornih testera.

550 XP 545 Mark II - Action image

Kapacitet sečenja koji donosi razliku

Snaga i brzina. I to snaga koja će obaviti posao brže nego ikad pre. Husqvarna 550 XP® Mark II i 545 Mark II dižu stvari na novi, ranije nedostižni nivo kapaciteta sečenja, najbolji kod testera te veličine. Optimizovana kombinacija velike izlazne snage i velike brzine lanca je dodatno poboljšana korišćenjem SP33G X-CUT™ lanca i izdržljive X-FORCE™ vodilice.

Za 550 XP® Mark II, to znači impresivan kapacitet sečenja, znatno veći nego kod najbližeg konkurenta.

„Na kraju, treba sve posmatrati kao celinu. I testeru, i lanac i ravnotežu, pa i drvo koje se seče… Ova testera je brža i jača, osećate kako ujeda. Više sam nego zadovoljna njenim kapacitetom sečenja.“

Olivija Egen, profesionalni arborista, Švedska.

* Testove je obavila kompanija Husqvarna tokom 2018. godine, u kontrolisanom okruženju i na novoj testeri Husqvarna 550 XP® Mark II, u poređenju sa novom testerom Stihl MS 261 C-M.

Chainsaw 550 XP 545 Mark II - Action image

Pravljene za izdržljivost, osmišljene za dugotrajnost

Nove Husqvarna 550 XP® Mark II i 545 Mark II su konstruisane za maksimalnu izdržljivost i pouzdanost, bez obzira na uslove. Dodatna pažnja posvećena je i rashlađivanju motora preko optimizovanog protoka vazduha brižnim projektovanjem svakog detalja. Temperatura karburatora se održava uz izuzetno otporan toplotni štit, što podiže opšti kapacitet rashlađivanja i omogućava lakša pokretanja po toplom vremenu ili posle intenzivnog rada motora.

„Svi Husqvarna proizvodi su otporni i trajni, ali nove 550 XP® Mark II i 545 Mark II daju osećaj da su još jače. Rade i funkcionišu savršeno, bez neželjenih zaustavljanja, bez obzira na broj obrtaja. Koristio sam ih i po vrelim danima, bez ijednog problema.“

Anton Peterson, profesionalni arborista, Švedska

Chainsaw 550 XP 545 Mark II - Action image

Upravljivost – u Husqvarna genima

Husqvarna je fokusirana na dizajniranje po meri korisnika skoro 60 godina. To nam je u krvi. Zbog toga su nove Husqvarna 550 XP® Mark II i 545 Mark II pažljivo osmišljene da budu lake za baratanje, sa smanjenim žiroskopskim silama i što je moguće manje otpora pri pomeranju testere pri orezivanju.

Sve se svodi na pametan dizajn. Na princip spoljnog kvačila, veličinu zamajca. I na položaj, veličinu i ugao ručki.

„Iznenađujuće je lako baratati njome, uvrtati je i pomerati, imajući u vidu koliko je snažna. Kombinacija upravljivosti i snage omogućava da uradim više za manje vremena, a da se ne iscrpim.“

Lin Arvidson, arboristkinja, Švedska
Prva šampionka sveta na svetskom prvenstvu sekača 2018. godine, Lilehamer

Chainsaw 545 Mark II

Savršena kombinacija za savršeno obavljen posao

Za različite zadatke potrebne su različite alatke. Različiti poslovi sečenja zahtevaju različite količine snage, ubrzanja i prilagodljivosti. Kombinovanje novih 545 Mark II i 550 XP® Mark II će vas odvesti daleko u pravcu željenog cilja.

545 Mark II je savršen izbor za opšte šumarske radove i rad ekipe na zemlji. Optimizovana kombinacija kapaciteta sečenja i upravljivosti čini ovaj model odličnim izborom za povremenu profesionalnu upotrebu.

Sa druge strane, 550 XP® Mark II donosi mnogo snage i kapacitet sečenja koji će zadovoljiti i zahtevne šumarske radnike i arboriste. Izuzetno ubrzanje i visok broj obrtaja se lako nose i sa naprednim zahvatima obaranja drveća i sečenja trupaca i grana debljine do 40 cm.

„545 je savršena za rad na drvetu, npr. orezivanje krošnje, i dopada mi se što se lako pokreće, a 550 XP® je tu za obaranje i ponaša se kao da ima motor od 60 cm3 iako su joj veličina i ravnoteža optimizovani“.

Martin Gec, profesionalni arborista, Nemačka

60 godina iskustva u šumarstvu

Husqvarna se razume u testere. Nije ni čudo. Ipak celom svetu još od 1959. godine isporučujemo neke od najboljih mašina ikada. Tako da znamo i na kakve izazove nailazite dok ih koristite. Naša pametna rešenja i inovacije kao što su tehnologija Air Injection™, AutoTune™ softver za podešavanje radnih karakteristika i X-Torq® tehnologija motora pomogli su unapređenju odlika testera, optimizaciji izlaza snage i uštedi goriva u našim mašinama.

Nismo nikad prestali da se krećemo ka napred, da mislimo unapred, da poboljšavamo proizvode.

Da poboljšavamo vas.