325L
  1. Vodič
  2. Preporučeni proizvodi
Saveti pri kupovini

Šta imati u vidu pri kupovini novog trimera za travu

Želite da podšišate ivice travnjaka u dvorištu? Evo nekoliko stvari koje treba imati u vidu pre nego što kupite trimer za travu. Postoje dva osnovna tipa trimera, sa pravom i sa zakrivljenom osovinom, i mnogi dodaci koji mogu od trimera za travu da naprave svestranu baštensku alatku.

Treba li vam zakrivljena ili ravna osovina?

Trimer za travu služi potkraćivanju ivica travnjaka koje kosačica ne može da dohvati. Trimer sa zakrivljenom osovinom se često koristi za lako dosezanje ćoškova i cvetnih leja. Mašine sa ravnim osovinama i konusnim zupčanicima su namenjene zahtevnijim poslovima i olakšavaju doseg ispod živih ograda, grmova i sličnih mesta.

Nabavite odgovarajuću opremu

Trimeri za travu sa ravnom osovinom mogu da imaju J dršku kao dodatnu opremu, koja sprečava korisnika da se previše primakne reznoj opremi. Kad kosite nožem za travu, uvek treba koristiti J dršku.

Ako želite da trimer obavlja još više baštenskih poslova nabavite kombinovani trimer sa odvojivom osovinom. Osim toga što je takve modele lakše skladištiti, oni su i višenamenske mašine koje se mogu opremiti sa nekoliko dodataka, kao što su makaze za živu ogradu, duvač, ivičar, teleskopska testera i vučni sakupljač.

Combi Trimmer 129LK
Trimeri za travu

Saznajte više o našim trimerima za travu

Pročitajte više