Forest
Pravna obaveštenja

Obaveštenje o privatnosti

Kompanija Husqvarna ceni vaše interesovanje za nju i njene proizvode. Podstičemo vas da pažljivo pročitate ovu Politiku privatnosti pre korišćenja ove veb-lokacije i podlokacija (zajedničkim nazivom „Lokacija”). Ova Politika privatnosti navodi koje informacije kompanija Husqvarna AB (javn.)/GARDENA GmbH ili njena grupa kompanija, povezana društva ili podružnice (zajedničkim nazivom HUSQVARNA), odnosno treće strane u ime kompanije HUSQVARNA prikupljaju sa ove Lokacije i koje mere se preduzimaju da bi se zaštitili vaši podaci o ličnosti. Ako ne prihvatite ovu Politiku privatnosti, nećete moći da koristite Lokaciju. Ova Politika privatnosti može da se menja s vremena na vreme, pa je povremeno ponovo pregledajte.

Opšte napomene

Imajte u vidu da ako želite da učestvujete u nekim našim funkcijama i aktivnostima i da biste dobili pristup nekim našim proizvodima ili uslugama, biće potrebno da obezbedite informacije koje vas identifikuju, kao što su vaša adresa e-pošte, ime, poštanska adresa, broj telefona i broj socijalnog osiguranja („Podaci o ličnosti”) u nekim oblastima Lokacije. Stoga, morate u potpunosti da razumete i nedvosmisleno pristanete na prikupljanje, korišćenje i prenos takvih Podataka o ličnosti u skladu sa odredbama i uslovima navedenim u ovoj Politici privatnosti.

Prikupljanje i korišćenje Podataka o ličnosti i drugih korisničkih informacija

Informacije koje pošaljete kompaniji HUSQVARNA su zaštićene zakonima o zaštiti podataka. Podatke o ličnosti beleži kompanija HUSQVARNA i ona upravlja njima. Oni se koriste kao pomoć prilikom korišćenja naših proizvoda i/ili usluga na mreži. Ako nam date dodatne Podatke o ličnosti da biste zauzvrat dobili informacije od nas – na primer, brošure, kataloge – mi prikupljamo i čuvamo te informacije. Te informacije nam pomažu da ispunimo vaš zahtev za informacije.

Ove informacije će se čuvati u razumno bezbednom i zaštićenom okruženju onoliko dugo koliko kompanija HUSQVARNA bude smatrala da će one poboljšati komunikaciju sa vama. Ako želite da uklonite neke ili sve od vaših podataka iz našeg registra, obratite se kompaniji Husqvarna [zemlja] na [adresa e-pošte] ili na našu poštansku adresu na [poštanska adresa].

Kompanija HUSQVARNA može zatražiti dodatne neobavezne informacije od vas da bi unapredila svoje znanje o svojim klijentima, odnosno da bi vodila direktni marketing ili da bi vas pozvala na takmičenja. Možete slobodno da odgovorite na takve zahteve za dodatne informacije.

Kompanija HUSQVARNA takođe prikuplja nelične informacije o korišćenju naše Lokacije. Ove informacije se prikupljaju na objedinjenoj osnovi i koriste se samo za unutrašnje svrhe da bi nam pomogle da poboljšamo vaše iskustvo na mreži i olakšamo vaše posećivanje Lokacije. Kompanija HUSQVARNA može da poveže ove informacije sa korisnikovim Podacima o ličnosti da bi odredila koji korisnici pristupaju kojim materijalima, što nam omogućava da poboljšamo Lokaciju.

Kompanija HUSQVARNA neće svesno prikupljati Podatke o ličnosti od dece mlađe od 18 godina niti je namenila svoju veb-lokaciju takvim osobama. Savetujemo roditeljima i starateljima da aktivno učestvuju u aktivnostima i interesovanjima dece na mreži.

Prenos Podataka o ličnosti

Kompanija HUSQVARNA neće prenositi (osim za potrebe preusmeravanja) trećim stranama Podatke o ličnosti koje nam date na Lokaciji, osim (a) uz vašu saglasnost; (b) ako to zahteva zakon ili sudski nalog; (c) da bismo zaštitili i odbranili prava ili vlasništvo kompanije HUSQVARNA; (d) da bismo zaštitili ličnu bezbednost korisnika Lokacije; (e) osobama ili kompanijama sa kojima kompanija HUSQVARNA ima ugovore o obavljanju unutrašnjeg funkcionisanja Lokacije ili poslovanja kompanije; odnosno (f) ako razumno smatramo da se na njih odnosi neki zakon, obavezujući plan ili ugovor koji podržava principe poštenog rukovanja Podacima o ličnosti i adekvatan nivo zaštite Podataka o ličnosti. Kompanija HUSQVARNA zadržava pravo da kontaktira sa odgovarajućim nadležnim organima prema sopstvenom nahođenju ako primeti aktivnosti koje mogu biti nezakonite ili koje krše uslove korišćenja kompanije HUSQVARNA.

Kolačići

Lokacija može da koristi tehnologiju koja se naziva „kolačići”. Kolačići su male tekstualne datoteke koje sadrže informacije koje veb-stranica koju posetite snima na vaš računar. Oni se koriste za pružanje dodatnih funkcija Lokaciji i pomažu nam da analiziramo korišćenje Lokacije.

Postoje dve vrste kolačića:

  1. Jedna vrsta kolačića se koristi za „pamćenje” informacija kao što su korisničko ime i lozinka i čuva se na računaru dok god se ne odjavite sa ove usluge pretplate. Ako ne koristite funkciju „Nemoj tražiti moje korisničko ime i lozinku u budućnosti”, takvi kolačići se nikad neće čuvati na vašem računaru.
  2. Druga vrsta je takozvani kolačić sesije. Koristi se za praćenje, na primer, koji ste jezik izabrali na veb-stranici. Dok posećujete lokaciju, takvi kolačići se privremeno čuvaju u memoriji vašeg računara. Kolačić sesije se ne čuva dugo vremena na računaru i obično nestaje kada zatvorite veb-pregledač. Korišćenjem ovakvih kolačića kompanija HUSQVARNA se nada da bolje bira relevantne informacije za posetioce.

Ako ne želite da dozvolite kolačiće koje koristi kompanija HUSQVARNA, većina pregledača dozvoljava da ih konfigurišete da odbijaju kolačiće tako što ćete promeniti postavke pregledača. Međutim, ovo može da ograniči funkcionalnost Lokacije i pogodnosti koje vam Lokacija pruža.

Kvalitet

Kompanija HUSQVARNA preduzima razumne korake da bi obezbedila da Podaci o ličnosti koje prikuplja budu tačni, potpuni i ažurni. Međutim, vi ste u obavezi da obezbedite samo Podatke o ličnosti koji su tačni, potpuni i ažurni u trenutku prikupljanja. Ako kasnije ustanovite da vaši Podaci o ličnosti koji su kod nas nisu tačni, potpuni i ažurni, mi ćemo nakon vašeg pisanog obaveštenja preduzeti razumne mere da ispravimo te Podatke o ličnosti. Takođe imate pravo da dobijete informacije o tome koje je Podatke o ličnosti kompanija HUSQVARNA prikupila od vas. Ako želite da dobijete takve informacije, pošaljite nam poštom potpisani zahtev.

Bezbednost

Iako kompanija HUSQVARNA ne može da garantuje da nikad neće doći do neovlašćenog pristupa, budite uvereni da kompanija HUSQVARNA veoma pažljivo održava bezbednost vaših Podataka o ličnosti i sprečava neovlašćeni pristup njima tako što koristi odgovarajuću tehnologiju i unutrašnje procedure.

Druge veb-lokacije

Lokacija može da sadrži veze prema veb-lokacijama trećih strana. Kompanija HUSQVARNA ne vrši kontrolu niti je odgovorna za sadržaj ili prakse u vezi sa privatnošću na veb-lokacijama trećih strana koje su možda povezane sa Lokacijom. Takve veb-lokacije mogu da snime svoje kolačiće na vaš računar i/ili da imaju drugačije načine za prikupljanje podataka o ličnosti i rukovanje njima. Podstičemo vas da upoznate prakse zaštite privatnosti na takvim veb-lokacijama trećih strana pre nego što ih koristite.

Izmene

Kompanija HUSQVARNA zadržava pravo da, po sopstvenom nahođenju, menja, modifikuje, dodaje ili uklanja bilo koji deo ovog Obaveštenja o privatnosti, u celosti ili delimično, u bilo kom trenutku i bez prethodnog obaveštenja. Promene ovog Obaveštenja o privatnosti će stupiti na snagu kada budu objavljene na Lokaciji. Vaše nastavljeno korišćenje Lokacije nakon što se objave eventualne promene ovog Obaveštenja o privatnosti smatraće se prihvatanjem ovih promena.

Ovo Obaveštenje o privatnosti je poslednji put ažurirano 24. januara 2022.