Kolačići

Ova stranica može koristiti tzv " cookies" (kolačiće). Kolačići su mali tekstualne datoteke koje sadrže informacije koje internet stranica, koju posećujete, dodaje na vaš računar. Koriste se za obezbeđivanje dodatne funkcionalnosti stranice i za analizu upotrebe stranice. Postoje dve vrste kolačića: 

Trajni kolačići: Ova vrsta kolačića se koristi za "pamćenje" informacija, kao što su korisničko ime i lozinka a na računaru se pohranjuju na određeni vremenski period, ili dok ne odlučite da se "odjavite sa servisa pretplate. Ukoliko ne koristite funkciju "U budućnosti me ne pitaj za moje korisničko ime i lozinku", takvi kolačići se neće dodavati na vašem računaru.

Privremeni / Sesijski kolačići: Ova vrsta kolačića se koristi za praćenje, primera radi jezika koji ste odabrali za internet stranicu. Tokom posete stranice, takvi kolačići se pohranjuju privremeno u memoriju računara. Privremeni kolačić ne pohranjuje se dugotrajno na računaru i po pravilu nestaje nakon zatvaranja internet pretraživača. Upotrebom takvih kolačića, Husqvarna želi da bolje određuje odgovarajuće informacije za korisnike. 


 Naše "kolačiće" razlikujemo po sledećem: 

  • Funkcionalnost: pružanje osnovne funkcionalnosti stranici, kao što je pamćene sadržaja u vašoj listi želja;
  • Performanse: merenje performansi naše stranice kako bi pružila optimizaciju ( tehnički aspekt / dizajn);
  • Oglašavanje: merenje efektnosti našeg oglašavanja i targetiranje reklama i promocija; 
  • Deljenje ka društvenim mrežama: omogućavanje deljenja sadržaja na socijalnim mrežama; i
  • Društvene mreže:  praćenje ponašanja na društvenim mrežama i drugim web pretraživačima. 

Ispod se nalazi lista kolačića koji se koriste na husqvarna.com

Kolačić

Naziv kolačića

Trajanje

Kategorija

Svrha

ASP.NET

ASP.NET_SessionId

Privremeno /sesija

Funkcionalni

Ovaj "kolačić" postavlja naš sistem za upravljanje sadržajem po ulasku na stranicu.  Koristi se kako bi se identifikovao ASP.NET korisnika tokom sesije. 

(ASP.NET je okvir veb aplikacije, originalno razvijen od strane kompanije Majkrosoft), i ne koristi se u druge svrhe. 

Jezik


hsqglobal#lang 

Privremeno /sesija

Funkcionalni

Naš CMS sistem za upravljanje sadržajem, koristi kolačić da sačuva jezik sadržaja. Odabrani jezik je podešen kao jezik sadržaja i kreira se kolačić koji može da sačuva željeni jezik kako stranica ne bi morala ponovo da identifikuje jezik. 

Sitecore

SC_ANALYTICS_GLOBAL_COOKIE

10 godina

Funkcionalni

Ovaj kolačić postavlja naš CMS sistem kako bi identifikovao korisnike koji ponavljaju posete stranice od onih koji stranicu posete jednom. 

Pojavljivanje kolačića

Husqvarna

1 mesec

Funkcionalni

Ovaj kolačić čuva poruke kako bismo znali da je korisnik kliknuo obaveštenje o kolačiću kako bi se saglasio sa korišćenjem kolačića na našoj stranici. 

Lista želja

WishlistUsers

1 mesec

Funkcionaln

Ovaj kolačić se koristi na stranici kako bi se zapamtio proizvod koji je pospremljen u listi želja između zasebnih sesija.

 

Google Analitika

_ga

2 mesec

Performanse

Ovi kolačići dolaze od Google analitike koju koristimo za merenje i dokazivanje performansi naše veb stranice. Poverljivi ili lični podaci se ne skladište.

Saznajte više kako da odbijete ili izbrišete Google kolačiće click here.

 

_gid

1 dan

 

_gat

1 minut

 

 

Ispod se nalazi lista treće strane koji se koriste na husqvarna.com 

Kolačić

Naziv kolačića

Trajanje

Kategorija

Svrha

Pinterest

_pinterest_cm 1 year Deljenje ka Koristimo Pinterest da omogućimo posetiocima našeg sajta da dele fotografije sa svojim sledbenicima. Za više informacija o sadržaju Pinterest-ovih kolačića kliknite ovde, click here.

Facebook

fr

90 dana

Društvena mreža

Pruža informacije o efektnosti Facebook reklama. Osnovni kod piksela prati aktivnost na stranici, pružajući osnovu za merenje određenih dešavanja čime dobijamo mogućnost da pratimo posete na stranici kroz publiku koju možemo koristiti za targetiranje. 

Za više informacija o Facebook kolačićima, click here.

 AdWords Remarketing    U toku  Oglašavanje

AdWords Remarketing se koristi za kreiranje grupa publike koje su posetile web-lokaciju i ponovno ih ciljale putem PPC aktivnosti.

Za više informacija o Google partnerima, click here.

DoubleClick

IDE

DSID

390 dana

Oglašavanje

Ovi kolačići služe za internet oglašavanje na drugim stranicama. Neke od naših veb stranica mogu sadržati elektronske slike koje nam pomažu da vidimo kako korisnici komuniciraju na ovim stranicama. Oni takođe mogu pružiti DoubleClicku informacije o interakciji

Za više informacija o Google partnerima, click here.

 

Husqvarna takođe koristi Google Analytics kolačiće kako bi im omogućila prepoznavanje određenih demografskih podataka za svrhe marketinga. Korisnici ostaju anonimni za Husqvarnu koja prima odabrane informacije od dobavljača kako bi lakše odredili i efikasnije sproveli marketinške aktivnosti. Anonimni podaci korisnika - posetioca između više sesija čuva se 26 meseci pre brisanja. 

Ukoliko ne želite da prihvatite Husqvarna kolačiće, većina pretraživača omogućava da podesite opciju kako biste odbili kolačića, podešavanjem na pretraživaču. Ipak, ovo bi moguće moglo da ograniči funkcionalnost stranice i benefit koji ona pruža.

Ovaj tekst mora biti ažuriran najkasnije do 25. maja 2018.