Forest
Pravna obaveštenja

Kolačići

Lokacija može da koristi tehnologiju koja se naziva „kolačići”. Kolačići su male tekstualne datoteke koje sadrže informacije koje veb-stranica koju posetite snima na vaš računar. Oni se koriste za pružanje dodatnih funkcija lokaciji i pomažu nam da analiziramo korišćenje lokacije.

Postoje dve vrste kolačića:

  • Trajni kolačići: Ova vrsta kolačića se koristi za „pamćenje” informacija, podešavanja, željenih opcija ili tokena za prijavljivanje između sesija. Svrha toga je pružanje prijatnijeg i bržeg doživljaja veb-lokacije. Ovi kolačići imaju datum isteka koji im izdaje veb-server.
  • Privremeni / Sesijski kolačići: Ova vrsta kolačića se koristi za praćenje, na primer, koji ste jezik izabrali na veb-stranici. Dok posećujete lokaciju, takvi kolačići se privremeno čuvaju u memoriji vašeg računara. Kolačić sesije uglavnom nestaje kada zatvorite veb pretraživač.

Naše kolačiće kategorizujemo na osnovu njihove svrhe:

  • Strogo neophodni: Ovi kolačići su neophodni da bi veb-lokacija funkcionisala i ne mogu se isključiti u našim sistemima. Oni su uglavnom podešeni kao odgovor na vaše radnje koje čine zahtev za pružanje usluge, kao što je podešavanje željenih opcija u vezi sa privatnošću, prijavljivanje ili popunjavanje obrazaca. Možete da podesite pretraživač da blokira ove kolačiće ili da vas obavesti o njima, ali neki delovi veb-lokacije u tom slučaju neće funkcionisati. Ovi kolačići ne čuvaju podatke o ličnosti.
  • Radne karakteristike: Ovi kolačići nam omogućavaju da prebrojimo posete i izvore saobraćaja da bismo mogli da izmerimo i unapredimo radne karakteristike naše lokacije. Oni nam pomažu da saznamo koje stranice su najviše/najmanje posećene i da vidimo kako se posetioci kreću po lokaciji. Sve informacije koje ovi kolačići prikupe se objedinjuju i stoga su anonimne. Ako ne dozvolite ove kolačiće, nećemo moći da znamo kada posetite našu lokaciju i nećemo moći da pratimo njene radne karakteristike.
  • Funkcionalni: Ovi kolačići omogućavaju da veb-lokacija pruža poboljšanu funkcionalnost i personalizaciju. Njih možemo da postavimo mi ili treća strana čije usluge smo dodali na stranicu. Ako ne dozvolite ove kolačiće, neke ili sve te usluge neće funkcionisati pravilno.
  • Marketing: Ove kolačiće na našoj lokaciji mogu da postave naši partneri za reklamiranje. Oni se koriste da bi te kompanije mogle da naprave profil vaših interesovanja i da bi vam prikazale relevantne reklame na drugim lokacijama. Oni ne čuvaju direktne podatke o ličnosti ali su zasnovani na jedinstvenom identifikatoru vašeg pretraživača i uređaja za surfovanje internetom. Ako ne dozvolite ove kolačiće, reklame će biti manje prilagođene vama.
  • Spoljne/društvene mreže: Ove kolačiće postavljaju različite društvene mreže koje smo dodali na našu lokaciju da bismo vam omogućili da delite naš sadržaj sa prijateljima i mrežom. Oni mogu da prate vaš pretraživač na drugim lokacijama i da naprave profil vaših interesovanja. To može da utiče na sadržaj i poruke koje vidite na drugim veb-lokacijama koje posećujete. Ako ne dozvolite ove kolačiće, možda nećete moći da koristite ili vidite ove alate za deljenje.
 

Kolačići koji se koriste na husqvarna.com

Kolačić Naziv kolačića Trajanje Kategorija Opis             
 ASP.NETID sesije SesijaFunkcionalnaOvaj kolačić postavlja naš sistem za upravljanje sadržajem po ulasku na stranicu husqvarna.com. Koristi se kako bi se identifikovao ASP.NET korisnika tokom sesije (ASP.NET je okvir veb-aplikacije, originalno razvijen od strane kompanije Microsoft), i ne koristi se u druge svrhe od strane kompanije Husqvarna.
DoubleClickIDE, DSID390 danaMarketing Služe za internet oglašavanje na drugim lokacijama. Neke od naših veb-stranica mogu sadržati elektronske slike koje nam pomažu da vidimo kako korisnici komuniciraju na ovim stranicama. Oni takođe mogu pružiti DoubleClicku informacije o interakciji.
Za više informacija, kliknite ovde.
Facebookfr, _fbp, _fbc90 danaSpoljne/društvene mreže              Pruža informacije o efektnosti naših Facebook reklama i omogućava nam da usmerimo reklamne kampanje ka korisnicima koji imaju interakciju na našim veb-lokacijama i korisnicima sa sličnim interesovanjima ili profilima. Osnovni kod piksela prati aktivnost na našoj veb-lokaciji (prikupljanjem informacija kao što su IP adrese, informacije o veb-pregledaču, lokacija stranice, ID oznaka piksela i informacije o svim dugmadima kliknutim prilikom posete naših lokacija) čime se dobija osnova za merenje specifičnih dešavanja. Merenjem dešavanja imamo mogućnost da beležimo saobraćaj na veb-lokaciji i dozvolimo da Facebook to koristi kao osnovu za kreiranje publika na Facebooku koje mi možemo da koristimo za svrhe targetiranja. Pogledajte takođe naše Eksterno obaveštenje o privatnosti.
Za više informacija o Facebook kolačićima, kliknite ovde.
Google AdsNID, SID6 meseciMarketing Pomozite u prilagođavanju reklama na Google svojstvima, kao što je Google pretraga.
Za više informacija, kliknite ovde
Google analitika _dc_gtm, _ga, _gat, _gcl_au, _gid 2 godine, 1 dan, 1 minut Radne karakteristike Google analitika služi za merenje i poboljšanje radnih karakteristika naše veb-lokacije. Osetljivi ili lično identifikujući podaci se ne čuvaju.
Da biste saznali više o tome kako da odbijete ili izbrišete Google kolačiće, kliknite ovde.
Husqvarna praćenje hq praćenje30 minutaMarketing Služi za praćenje pregledanog broja stranica i vremena provedenog na veb-lokaciji.

Husqvarna takođe koristi kolačiće Google analitike za omogućavanje identifikacije određenih demografskih informacija u marketinške svrhe. Korisnici ostaju anonimni za kompaniju Husqvarna koja dobija odabrane informacije od dobavljača kao pomoć u efikasnijem targetiranju marketinških aktivnosti. Klijentov ID anonimno identifikuje posetioce između višestrukih sesija i čuva podatke tokom 26 meseci pre brisanja.

Ako ne želite da dozvolite kolačiće koje koristi kompanija Husqvarna, većina pretraživača dozvoljava da ih konfigurišete da odbijaju kolačiće tako što ćete promeniti postavke pretraživača. Međutim, ovo može da ograniči funkcionalnost lokacije i pogodnosti koje vam lokacija pruža.

Ovaj tekst je poslednji put ažuriran 24. januara 2022.