Saveti pri kupovini

Šta imati u vidu pri kupovini kosačice

Tražite da kupite kosačicu? Prvo što treba razmotriti je veličina travnjaka i način na koji želite da ga kosite. Evo nekoliko stvari koje treba imati u vidu pre kupovine.

Ne zaboravite – na svakih 1000 kvadratnih metara pokošenog travnjaka hodate dva ili tri kilometra. To znači da samohodne kosačice uopšte nisu loša opcija. Izbor sistema za košenje zavisi od tipa travnjaka i učestalosti košenja. Bočno i zadnje izbacivanje može da se nosi sa visokom, divljom travom, grubljim tipovima trave i travnjacima koji se retko kose.

Usitnjavanje prirodno đubri travnjak

BioClip® metoda (usitnjavanje) je idealna ako želite prvoklasne rezultate i ako često kosite. Fino iseckana trava đubri travnjak i čini ga otpornijim na sušu.

Biranje kosačice sasakupljačem

Kosačice sa sakupljačem obezbeđuju uredan rezultat i štede vreme, jer ne morate da grabuljate pokošenu travu kada završite košenje. Na jesen možete da koristite sakupljače za sakupljanje lišća, a idealne su i ako je potrebno da izbegnete alergijske reakcije na travu i smanjite širenje semena korova.

Kosačice

Saznajte više o našim kosačicama

Pročitajte više
Lawnmower LC 348 V

Izbor najbolje kosačice za vaše potrebe

  1. Odlučite se za širinu rezne glave u zavisnosti od površine travnjaka
  2. Ako imate srednji do veći travnjak, preporučujemo da kupite samohodnu kosačicu
  3. Ako vam je travnjak srednje veličine i želite da malo i vežbate dok kosite, razmotrite kosačicu koja se gura
  4. Ako imate mali travnjak, razmislite o ručnoj kosačici koja nema direktne emisije i ne uznemirava susede bukom
  5. Ako niste sigurni koji sistem za košenje najviše odgovara vašim navikama pri košenju, treba da se odlučite za kosačicu koja koristi nekoliko sistema za košenje – izbacivanje, prikupljanje i BioClip® (usitnjavanje)