Tractor TS 348XD(ClearCut)
  1. Vodič
  2. Preporučeni proizvodi
Saveti pri kupovini

Šta imati u vidu pri kupovini novog baštenskog traktora

Tražite najbolju opciju za kupovinu novog baštenskog traktora? Nekoliko činjenica koje će vam pomoći pri donošenju pravog izbora.

Prava odabir za vaš posao

Uopšteno, ako vam je dvorište veće i otvorenije, važnije je da baštenski traktor ima veću širinu košenja. Međutim, ako u njemu ima mnogo prepreka kao što su stabla i žbunje, bolje je izabrati traktor dovoljno mali da može da se provuče kroz najuže prolaze. U ponudi Husqvarna baštenskih traktora nudimo modele različitih širina košenja.

Sakupljač ili bočno izbacivanje?

Husqvarna baštenski traktor će vam pomoći da ostvarite prvoklasne rezultate uz način košenja koji najviše odgovara vašem travnjaku. Izaberite model sa integrisanim sakupljačem kada želite da uklonite otkos i dobijete uredan izgled. Za brzo i efikasno košenje izaberite traktor sa izbacivanjem sa strane. Pređite na režim BioClip® kada treba nađubriti travnjak pomoću usitnjavanja.

Dodaci za veću svestranost

Naši baštenski traktori mogu da se opreme dodacima za baštenske traktore, pa možete da koristite traktor za više namena, tokom cele godine. Na primer, možete da koristite baštenski traktor kao sakupljač lišća, grabuljač mahovine i rasipač za pripremu travnjaka, sa prednje strane možete da mu postavite četku, ralicu za sneg ili bacač snega za čišćenje prilaza i staza, a dostupan je i dodatak za prikolicu koji će vam olakšati rad u dvorištu.

Biranje menjača

Baštenski traktor sa hidrostatičkim menjačem je mnogo lakši za upravljanje od traktora sa ručnim menjačem. Uz ručni menjač morate da zaustavite traktor kad god menjate stepen prenosa. Hidrostatički menjač obezbeđuje podešavanja bez koraka, u toku vožnje.

Nudimo dve varijante hidrostatičkih menjača. Za maksimalnu udobnost izaberite traktor sa menjačem koji se aktivira pedalama, gde zasebne pedale upravljaju brzinom i smerom kretanja. Druga opcija je hidrostatički menjač sa ručicom koja se nalazi na braniku i lako se dohvati sa vozačevog sedišta.

Baštenski traktori

Saznajte više o našim baštenskim traktorima

Pročitajte više

Nekoliko činjenica koje će vam pomoći pri izboru traktora

  1. Baštenski traktor sa integrisanim sakupljačem je najefikasniji sistem za sakupljanje
  2. Kad kosite visoku i grubu travu, najefikasniji način košenja je izbacivanjem sa strane
  3. Korišćenjem raznih dodataka, možete da prilagodite naše traktore za sakupljanje, BioClip® usitnjavanje i izbacivanje da biste ga prilagodili svom tipu travnjaka i navikama pri košenju
  4. Većina traktora sa integrisanim sakupljačima (modeli CT/CTH) se standardno isporučuju sa BioClip® priključkom, a usmerivač za izbacivanje sa zadnje strane može da se kupi kao dodatak
  5. Većina traktora sa izbacivanjem sa strane može da se opremi dodatkom, sakupljačem sa 2 ili 3 komore
  6. Svi traktori sa izbacivanjem sa strane mogu se opremiti dodacima za BioClip® košenje
  7. Pošto traktori sa integrisanim sakupljačima nemaju usmerivač koji štrči sa strane rezne glave, mogu da rade na užim prostorima od modela sa bočnim izbacivanjem