Automower®01-11-2022

Styr Automower®-robotgräsklipparen med IFTTT

Med IFTTT kan du automatisera styrningen av Automower®-robotgräsklipparen och göra robotgräsklipparen till en naturlig och helt integrerad del av ditt hemautomationssystem.

Alla Husqvarna Automower® X-line-modeller* kan styras med IFTTT. På så sätt blir din robotgräsklippare en naturlig och helt integrerad del av ditt system för hemautomation. Vanliga Automower®-modeller kan också bli en del av ditt smarta hem om de har ett Automower® Connect-kit (tillbehör).

Ny på IFTTT?

IFTTT står för If This Then That. Det är en tjänst som gör att du kan ansluta appar, tjänster och smarta hemenheter.

Läs mer om IFTTT

Anslut till IFTTT och skapa en applet

1. Hämta och installera IFTTT-appen från Google Play eller App Store.
  2. Öppna IFTTT-appen och skapa ett IFTTT-konto eller logga in på ett befintligt IFTTT-konto.
  3. När du har loggat in på ditt IFTTT-konto trycker du på Skapa.
  4. Tryck på If This Add för att börja skapa din IFTTT-applet.
  5. Välj vilken åtgärd som ska utlösa en aktivitet för din Automower®-robotgräsklippare. Om du till exempel vill att gräsklipparen ska parkera när du trycker på en smart knapp väljer du en utlösare som Knappwidget.
  6. När du har valt en utlösare måste du ansluta klipparen till IFTTT-appleten. Tryck på Then That Add för att definiera vad som ska hända när utlösaren aktiveras.
  7. Sök efter Husqvarna eller Automower och tryck på Husqvarna Automower®-ikonen.
  8. Välj en åtgärd i listan och tryck på Anslut.
  9. Logga in med dina inloggningsuppgifter för Automower® Connect (om du inte redan är inloggad).
  10. Läs meddelandet om datasekretess och tryck på Verifiera.
  11. Om det behövs ställer du in villkoren för de valda åtgärderna och trycker på Skapa åtgärd.
  12. Tryck på Fortsätt, namnge appleten och tryck sedan på Slutför.

Du har nu framgångsrikt kopplat ditt Automower® Connect-konto till IFTTT och skapat en applet för styrning av din Automower®-robotgräsklippare med IFTTT.

Aktivera eller inaktivera en IFTTT-applet

Om du vill aktivera en IFTTT-applet trycker du på skjutreglaget Anslut.

Om du vill avaktivera en IFTTT-applet trycker du på skjutreglaget Ansluten.

Ta bort en IFTTT-applet

Om du vill ta bort en IFTTT-applet trycker du på appleten och väljer Arkiv.

Mer information

Ta bort anslutningen mellan IFTTT och ditt Automower® Connect-konto

Varför startar inte IFTTT min Automower®-robotgräsklippare?

*Om du vill använda IFTTT med en Automower® 330X-modell måste du installera ett Automower® Connect-kit.